Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Cum să convingi rumânul să facă sport, când îndemnurile vin de la herr Werner von Golf 4”

Cea mai tare anti-reclamă contra guvernului Cîțu e pe prima pagină a Ziarului financiar de azi.
Titlu: „Producția-record de cereale anunțată de Ministerul Agriculturii nu se regăsește în silozurile fermierilor”
Traducere – autoritățile declară recorduri agrare, exact așa cum se declarau recorduri peste recorduri la cereale (plus lapte + carne pe cap de vită furajată, plus economii la energie, plus hectare „redate” agriculturii etc.) pe vremea lui Ceaușescu, doar că acum nu mai e cu taragot, bucium și ie și suman, ci e cu „wow”, cu „lucruri fantastice se întâmplă pentru toți românii” și cu „românii trebuie să știe”* , cu iarbă, cu jaggermeister și shot-uri dă club dă Vamă, toate puse pe feisbuc într-un festival de feicnius „corect politic”.
Nici măcar asta nu e partea cea mai nașpa a reclamei.
Dacă în acest domeniu, unde nu sunt necesare exagerări, căci România chiar produce cereale**, oare cum stăm la „producția” de infectări, cazuri grave de co_weed, certificate de vakseenare/testare? Dar la „producția” de împrumuturi hiper-scumpe, contractate de Cîțu fără ca cineva, vreodată, să-l fi putut întreba ceva relativ la costuri și destinație? Dar cu „creșterea economică” record cu care se laudă afumatul premier?
Cu astfel de declarații triumfaliste și statistici falsificate, cum crede cineva rațional și dezinteresat politico-economic că populația poate avea încredere în politicile sanitare, sociale sau economice ale acestei prostocrații? Cum să convingi rumânul că e bine să se vakseeneze când îndemnurile vin de la unul ca_Cîțu? Cum să convingi rumânul să facă sport, când îndemnurile vin de la herr Werner von Golf 4?
*românii trebuie să știe, de fapt, că sunt conduși cu oiștea-n gard de bețivi și de drogați și de impostori care se cred trimiși ai supra-omului transhumanist și progresist pe pământ, n.n.
**pentru a le exporta pe doi lei sau pentru a le trimite în depozitele traderilor, după care România le importă sub formă de produse prelucrate, cu maxim de plusvaloare și cu prețuri peste măsură de majorate, suportate de români, n.n.