Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Înțeleg că iubita noastră Capitală e, iar, în budă pe motiv de carcalac”

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Înțeleg că iubita noastră Capitală e, iar, în budă pe motiv de carcalac și de ”Cri, cri, cri, toamnă gri/Nu credeam c-o să mai vii!”. Plus niște fleacuri, gen școli nepregătite, închise, trecerea procesului de educație în on line(inclusiv clasa 0, de-și pun părinții ghiara-n gât!). Și ăsta e momentul ideal ca Mucușorenia Sa să intre în clandestinitate, și să dispară din peisaj. Ăsta nu se simte responsabil de nimic, dator cu nimic față de cetățeni? Nimic despre situația orașului? Nimic despre acțiunea Primăriei Generale? Poate n-a înțeles: Bucureștiul este, în sine, o țară! Și el, într-un fel, Președintele ei. Până și Iohannis mai are câte un frison constituțional, mai iese la pupitru și ne dă sfaturi. Mucușor nici măcar asta nu face!
Să le fie de cap ălora de-au votat oaia asta nețesălată! Este o rușine pentru națiunea asta! O schimbare nu este neapărat generatoare de guvernare mai bună și mai onestă. Dar, la dracu! Trebuia să fi învățat asta până acum!