Analize și opinii

 Gheorghe Piperea: Când poporul ajunge la capătul răbdării, elitele negative trebuie alungate

Financial Times anunță pentru 2024 o criză economică în Germania mai mare decât cea din 2008, ocazionată de falimentul Lehman Brothers.

Exporturile germane au fost pe minus în ultimele 7 luni din 2023, producția industrială fiind scăzută la nivelul din 1995.

De ce?

Politica economică stupidă și împrumuturile hiper-masive din plandemie, green deal – ul impus de birocrații de la Bruxelles (care a fost atât de deștept încât a făcut necesară redeschiderea unor mine de cărbune și chiar construcția unor termocentrale pe locul unul câmpuri de eoliene), oprirea importului de gaz ieftin din Rusia (și a îndelungatei și fructuoasei colaborări cu oligarhii ruși), susținerea financiară și militară a Ucrainei, creșterea costurilor cu înarmarea la 100 de miliarde de euro pe an. Iată câteva motive care sar în ochi…

România exportă bunuri și componente industriale de 16 miliarde de euro pe an în Germania. Dacă aceste exporturi vor fi reduse ori stopate, criza economică din Germania va fi importată în România. Ca și când nu am fi avut deja propria noastră criză… O criză cu multiple fațete și straturi: economică, bugetară, de nervi, de competență, de onestitate, de responsabilitate și, mai nou, judiciară & arbitrală.

Ca și în Germania, și la noi se mizează pe „stabilitate”: să nu cumva să îndrăznească cineva să își propună să înlăture politic actuala prostocrație, că e un extremist și un populist. Să facă bine să lase birocrația de la Bruxelles și din OMS să se ocupe de marile probleme ale umanității captive în lumi simulate și hiper-îndatorate, că minunată e și salvatoare e zisa birocrație. Nu e nici coruptă, nici pseudo-științifică, nici în permanent conflict de interese, fiind pe ștatele de plată ale big pharma, tech, finance & military. Iar clasa politică europeană deloc hoață, coruptă, incompetentă și în conflicte de interese, să continue să vândă experților, consultanților și oengeurilor goobaliste exercițiul sarcinilor esențiale ale statului (se numește externalizare) și să meargă din inerție spre neo-comunismul fascist în zbor.

Stabilitate = inerție, blocare în proiectul anului 1995, imunitate la răspundere, pandemie de sărăcie și foamete.

Ne – populism = cinismul menținerii anti-democratice la putere a vulpilor viclene menite a perpetua la infinit privilegiile, rentele, monopolurile și exclusivitățile simbioților malefici ai economiei neo-feudale actuale.

PS:  Când asemenea lucruri se întâmplă, este de extremă urgență ca leii să alunge vulpile viclene, să neutralizeze simbioții și să de-viruseze societatea. Acesta nu este extremism, ci medicament de imunizare. Când poporul ajunge la capătul răbdării, elitele negative trebuie alungate. Au spus-o și Vilfredo Pareto, și Eminescu. A spune și a face cum cere poporul nu e populism, este definiția democrației. E revoluție. În astfel de momente cruciale ale istoriei, a ștampila acest curent drept populism înseamnă a fi convins că poporul este prost. Și chiar nu suntem…Leii nu se tem de lupi și nu pot fi păcăliți de vulpi.

Hai Liberare!

Autor: Gheorghe Piperea