Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Boicotați acest lanț de super-marketuri!”

Boicotați acest lanț de super-marketuri! Boicotați Kaufland și chiar și lanțul-frate, Lidl, care aparține aceluiași concern german, deținut de prima familie de multimiliardari germani!
Reclamați aceste magazine la ANPC și la CNCD! Cereți închiderea lor pe cel puțin 6 luni! Nu suntem în ghetourile Varșoviei din 1939-1944!
Luați atitudine chiar dacă sunteți “imunizați”! Nu doar că toți suntem cetățeni cu drepturi egale și libertăți, dar cei care acum au convingerea că au drepturi pentru că au doza “completă”, mâine nu vor mai fi atât de liberi – nu dacă se va impune obligativitatea dozei a treia! Sau a parta – a enșpea!
E incredibil câți comentatori mi-au scris aici că e bine ce a făcut Kaufland, împărțind consumatorii printr-un gard oribil de sârmă! Rezerva de supușenie a blazatei societăți de azi e infinită și înspăimântătoare ca un abis oceanic!
Oameni buni, dacă lăsați aceste gesturi să treacă nesancționate, nu veți mai putea reacționa când vi se va pune talanga de gât și veți fi organizați pe rase de carne, lapte și lână.
Ceea ce a făcut Kaufland este o uriașă greșeală de marketing și de (i)responsabilitate socială. Intreprinderea trebuie să fie un cetățean, iar nu un tiran totalitar, căci profitul și-l face pe umerii societății. Adică, ai noștri.
PS Trei asociații pentru protecția consumatorilor, inclusiv Parakletos, vor emite un comunicat comun azi, pe această temă.