Analize și opinii

Dan Diaconu: „Adevărul e că, ne-a dat ceva din belșug și democrația asta, anume prostia.”

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Fără a ști să scrie „bullying”, Nistorescu îl acuză pe George Simion că a făcut bullying la primarele general al capitalei. Alții o dau pe o chestie mai sentimentală: cică nu-i OK să-i faci asta deoarece omul ar fi mai retardat și trebuie să ne păstrăm umanitatea chiar și față de retardați. Frumos, ce să spun!
Adevărul e că, ne-a dat ceva din belșug și democrația asta, anume prostia. Măi, oameni buni, vouă chiar v-a luat cineva mințile? Ați pus în capul statului un retardat, un gângav care pentru a rosti trei fraze cât de cât coerente trebuie să se pregătească cinci zile, un idiot care ne-a dus la ruină. Nu vă faceți că nu vedeți: da, voi l-ați adus! Mă rog, noi, ca să nu se mai gonfleze vreun deștept că m-aș scoate din ecuație. Chestia e simplă: omul e prost, „lemn Tănase” cum se spune în popor. Acum ce să facem? Să fim solidari cu el? Să-i spunem mieros: „Da, bă martalogule, te-nțelegem că ești cam prost, bate-ți joc în continuare de noi!”. Asta vi se pare corect?

Să mergem acum la Simion. Ce-a făcut el? L-a expus pe Nicușor așa cum e: un retardat jalnic, incapabil de a înțelege pe ce lume trăiește. Ăla e primarul Bucureștiului. Desigur, el vine după o lungă listă de primari care ne-au demonstrat cu vârf și îndesat inteligența noastră de alegători: Crin Halaicu, Victor Ciorbea, Viorel Lis, Adreian Videanu. Vă dați seama ce primari am avut? Crin Halaicu după episodul „Primăria” și-a făcut o stradă întreagă, stradă pe care-o ocupă în întregime ograda sa. Ciorbea și Lis n-au furat, dar nu i-a dus capul să facă nimic. Lis cel puțin va rămâne în istorie cu celebra zicere: „N-am doamnă cum să fiu țigan pentru că tata a fost profesor de matematică!”. Iar Videanu, la fel ca și înaintașul său Halaicu, și-a tras un mausoleu de neam prost din comerțul preacinstit cu borduri. Unu’ mai masochist a stat și-a calculat câte borduri a pus Videanu în București, rezultându-i că a acoperit distanța București-Viena și retur. Vă dați seama, dacă în loc de asfalt autostrăzile s-ar fi făcut din borduri, acum aveam țara numai autostrăzi!

Însă Nicușor e jale: el a reușit să-i întreacă pe toți în cele mai mari defecte ale lor. Din cauza lui tremură ăia prin blocuri ca puii de curcă, de spălat se spală la lighean, cu apă încălzită la chiuvetă. Râde nea Nicu-n mormânt până intră-n comă. Păi pe vremea lui se mai și băga căldură pe țevile ălea, apa caldă exista – mai cu program ce-i drept, nu ca acum fără program, adică fără apă caldă. Dar pe vremea aia, când tot poporul era nemulțumit, bruma aia de căldură nici nu te costa mare lucru; 10-15 lei pe lună și gata. Acum, după ce că tremuri mai rău ca afară, mai și dai un ochi din cap pentru prestație. Iar toate aceste dezastre se întâmplă din cauza lui Nicușor, omul care-a promis că de-a doua zi o să poți face duș cum trebuie.

Că n-a făcut nimic de când e primar, asta se vede cu ochiul liber. Că-l duce sau nu capul, asta e discutabil. Cert e că nu se mișcă nimic, iar Simion i-a explicat pe limba lui – așa ca pentru ăia cu procesele neurologice castrate – ce anume trebuie să facă. De ce-i bullying ceea ce-a făcut Simion? Că l-a scuturat puțin? Zău? Doamne, ce vremuri am ajuns să trăim! În alte vremuri, pentru chestii infinit mai mici riscai să-ți pierzi capul. Azi, Nicușor își bate joc de două milioane de oameni și, iată, se găsesc indivizi care să-i sară în ajutor pentru că cineva a îndrăznit să-l ia verbal de guler.

E un semn al degenerării noastre. Acum nu vreau să-i sar la gât lui nea Cornel, mai ales că știu că și el trăiește cu aceeași dezamăgire această demență colectivă Ceea ce însă vreau să subliniez este că, iată, demența ne atinge și pe noi, cei care ne considerăm „izolați”. Nu, bre, nea Cornele, n-ar trebui să te iei de Simion pentru că ar fi făcut un bullying scurt cu Nicușor. Mai degrabă ar fi trebuit să-i tragi o smetie din cauză că nu i-a fript un cap în gură. Adevărul e că nu-i de scuzat. Cum, mă, l-ai avut pe retardatul ăla în față și nu i-ai tras, cel puțin, o palmă? La modul figurat, desigur!

Înainte de a încheia, pentru că simt că mă vor încolți non-violenții, vă mai spun o chestie. Deja lumea se împarte binișor între două categorii extrem de vizibile: masa de proști retardați și ceilalți care, printr-o minune, au reușit să-și păstreze mințile acasă. Ei bine, cum proștii trag la proști, este de înțeles că cei din prima categorie își vor alege stăpâni ca ei. Iată deci explicația pentru care vedem peste tot între așa-numiții aleși aceleași figuri lombroziene. Între cei de-a doua categorie, cei cu mințile la ei, sunt unii care – precum subsemnatul – se miră continuu văzând cât de jos se poate cufunda societatea, în timp ce ceilalți din categoria celor rămași cu picioarele pe pământ își văd de treabă și profită de prostia proștilor.

Sfatul meu e simplu: nu faceți ceea ce fac eu sau ceea ce mai face din când în când nea Cornel! N-are niciun sens să rămâneți mirați. Mergeți înainte și profitați de oportunitățile pe care proștii le lasă la tot pasul. Nu știu când vă veți mai întâlni cu vremuri atât de prielnice.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu