Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Azi se fac doi ani de plandemie. Nimic din ce s-a promis atunci nu s-a realizat.”

Se lansează zvonul că prețul carburantului va depăși rapid 11 lei pe litru. Unele benzinării chiar afișează prețuri de 11 lei și chiar mai mari. Mass media apasă tare pe accelerație, fie voit, fie din entuziasmul “inteligent” de a face rating. Imediat, în termeni de minute, nu de ore, se creează cozi kilometrice la pompe. Stau la coadă, cu zecile de minute, mașini de 50-100 de mii de euro pentru a face plinul și a economisi 50 de lei. Ba unii, ca în filmele lui Kusturica, vin la pompă cu canistra, tomberonul și damigeana. Niște imbecili își fac provizii în pungi de plastic, ca să fie cald la vară.
A doua zi, la pompe, carburantul este în jur de 8 lei pe litru.
Toată lumea răsuflă ușurată. Toată lumea se poate întoarce acum la coadă, la pașapoarte.
Uite, domne, că dracu’ nu e chiar așa de negru.
Numai că:
– acum trei săptămâni, când carburantul era cca 6,5 lei pe litru, lumea era terifiată de un preț de 8 lei pe litru;
– acum trei săptămâni guvernul promitea reducerea prețului la carburant prin înjumătățirea accizei;
– acum două luni guvernul promitea plafonarea, compensarea și stabilizarea la valori decente a facturilor la electricitate și gaze.
Nimic din toate astea nu s-a realizat.
Dar măcar nu a crescut benzina la 11 lei… A, față de acum trei săptămâni, prețul e cu 20% mai mare, dar noi să fim sănătoși, că ne descurcăm…
PS Azi se fac doi ani de plandemie. Nimic din ce s-a promis atunci nu s-a realizat. Sistemul sanitar este și mai dezastruos, lumea e mai bolnavă și mai supusă, bunicii “protejați” sunt mai puțini, dar noi să fim sănătoși.
PPS Ce vă face să credeți că prețul carburantului nu va ajunge la 16 lei peste o lună? Utilitățile nu s-au triplat într-o lună (septembrie-octombrie 2021)? Dar, nu-i bai, noi să fim sănătoși. Și la pungă groși.

Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pretul ar trebui sa ramana 7,62… Ca doar cu cu calibrul asta se “lucreaza” langa noi.
    Poate nu va ajunge la 14,5….ca si asta se “foloseste”. La tab-uri…
    Sau mai bine 5,50.