Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Asta e caracteristica primară a regimurilor totalitare.”

Timp de un an jumate ni s-a refuzat accesul în mall, restaurant, în avion către studii, afaceri sau rudele din străinătate, la cinema, pe stadion și oriunde intra muros, pe motiv că am refuzat “imunizarea”. Acum, la tv și în instanțe, narativul propagandist este că înțeparea nu ar fi fost obligatorie. Asta implică unica responsabilitate a acelor care au suferit efecte adverse după înțepare: fiind un act liber și consimțit, cel ce l-a făcut e singurul vinovat. Niciun tehnocrat cu apucături dictatoriale, niciun politician iresponsabil, niciun influencer sau televizionist cinic, care s-a umplut de bani viciați din propaganda morții, nu ar avea nicio vină pentru efectele adverse și sumele colosale cheltuite din bani publici pentru achiziția inutilului și nocivului ser.
Ba a fost obligatorie. Indirect, dar indubitabil. La necesitatea “imunizării” mă refer. Și va fi o răspundere juridică și politică pentru asta. Doar că propagandiștilor le place să creadă altceva, de frică.
Sunt politicieni care spun că știau de la început că serul acela inutil are și efecte adverse, mai multe și mai severe ca orice alt medicament, dar au decis să le ascundă, pentru a încuraja “imunizarea”. Nu va rămâne nepedepsit un asemenea cinism iresponsabil.
PS Această rețea de socializare consideră că e “offensive” să îi zici unui gras că e gras, adică să utilizezi cuvinte în mod natural. Nu s-a comportat astfel când grașii idioții utili ai pandemiei, înțepați regulamentar și cu nazipass în zmartfon, se lăudau că stau în mall la un mega-burger, plescăind ostentativ de plăcere când privesc la ne-“imunizații” de dincolo de gardul – apartheid. Nu au zis nimic nici când zeloșii supuși ai “luptei” contra plandemiei cereau, la propriu, dispariția fizică a celor care refuzau “binefacerile” acestei lupte de wrestling mexican. Se pare că standardele comunității sunt duble în privința deviaționiștilor și a negaționiștilor. Or, asta e caracteristica primară a regimurilor totalitare.

Autor: Gheorghe Piperea