Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Așadar, în plandemie, România a alunecat abrupt pe panta corupției. Cel puțin, așa spun americanii.”

Americanii au publicat un raport oficial, emis de Departamentul de Stat, din care rezultă că, în România, în anul 2021, corupția a proliferat.
Cu un an în urmă, aceiași americani, cu aceeași oficialitate, au spus că și în anul 2020 corupția a proliferat.
Așadar, în plandemie, România a alunecat abrupt pe panta corupției. Cel puțin, așa spun americanii.
Printre altele, americanii dau ca exemplu de corupție majoră pre-contractul privitor la cele 120 de milioane de doze de ser experimental de „imunizare” contra virusului plandemic. Cu toate că DNA nu s-a decis dacă are sau nu suspecți în acest caz, pentru americani predicatul e clar (există corupție, iar prejudiciul este de peste 1,2 mld dolari, mai mult de 80 de milioane de doze urmând a fi plătite absolut degeaba – adaug eu că ne va mai costa încă pe atât distrugerea ecologică a acestor produse medicamentoase), iar subiectul este implicit, dar indubitabil. Americanii arată cu degetul la Cîțu.
Ironic, Câțu a fost recent în SUA, fiind primit, în derâdere, de un asistent al asistentului nu știu cărui ministru. Bine, s-a întâlnit și cu Nancy Pelosi, dar mi-e teamă că partidul Democrat are la vârf niște politicieni cam uituci (ca să nu zic senili). Așa cum Biden uitase cine este soțul primei doamne, sigur Pelosi a ignorat faptul că se întâlnește cu un oficial român corupt.
În afară de faptul că, exagerând enorm necesarul de doze de ser experimental, a contractat și o sumedenie de comisioane și afaceri sau tranzacții auxiliare sau intermediare (transport, depozitare, vămuire, distribuție), precum și plăți inutile către centre private sau publice de injectare cu magicul ser, Cîțu ne-a mai și mințit oficial și prin programe de PR ultra-plătite din bani publici că serul e și gratis, și eficient. Nu e nici gratis, nu a fost nici eficient, dar Cîțu mai avea puțin și ne arunca pe toți extra-muros pentru refuzul de a ne înțepa, ba chiar avea de gând să ne refuze accesul la medicamente și spitale pe banii din asigurările publice achitate (și) din contribuțiile noastre, tot pentru motivul refuzului de a ne înțepa. A fost clar pentru noi, ereticii, că „inteligentul” ex-premier a făcut calcule pentru 10 doze, întinse pe 5 ani probabil … Și că mulți, mulți bani ilegali pentru tolba sa și a amicilor săi politico-ideologici-mafioți au fost planificați.
În plus, este clar că în plandemie s-au făcut bani, putere de influență, cariere nemeritate, glorie de carton, legende false, rente și privilegii. Din nefericire, statuile false ale plandemiei sunt încă pe soclu (Arafat & co fiind principalii beneficiari ai psihozei „crizei” sanitare).
În fine, numai cine nu este onest cu sine nu poate sesiza că războiul a venit mănușă celor care vor să își acopere infracțiunile comise în plandemie. De exemplu, Cîțu se duce în Ucraina, autoinvitat. Putem fi siguri că rușii vor fi puși rapid cu botul pe labe, fiind suficient să pronunțe ex-premierul român câteva fraze terminate in proporție de două treimi, compuse din cuvinte spuse doar pe trei sferturi și în ritm rapid, foarte rapid, ca să fie efectul de uluială mai penetrant.
Bine, plandemia a ascuns și impostura, plagiatul, minciuna, uzurparea de calități oficiale, falsul, conflictele de interese – dar ce mai contează astea acum, când prostocrații noștri îl combat online atât de bine (aici puneți voi ce epitete găsiți în discursurile oficiale „curajoase”) pe Poutine …
Nu vom vedea curând demisii sau cenușă pusă în cap (alianța politică actuală se vede la guvernare până în 2027 …), dar e bine să reamintesc, rezumativ, ce spunea Cicero acum 2000 de ani:
Cu cât un imperiu se apropie mai mult de prăbușire, cu atât legile îi sunt mai demente.
Și conducătorii mai defazați, abulici și corupți, aș adăuga eu.
Cicero era, săracul, un avocat. Cine să îl audă?
În plus:
Mene, mene, tekel uparșin.

Autor: Gheorghe Piperea