Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Acțiunile Gabriel Resources la bursa din Toronto s-au prăbușit la 0,05 dolari/acțiune”

Acțiunile Gabriel Resources la bursa din Toronto s-au prăbușit la 0,05 dolari/acțiune, de vineri până azi.
E o pierdere de cca 900 milioane de dolari.
Cine a fost imbecilul care a pierdut și cine a fost scamatorul care a câștigat acești bani?
Ce dezvăluiri – bombă urmează acum?
Că doar nu credeți că pierzătorii or să stea ca blegii și or să renunțe a se răzbuna contra promotorilor politici și contra influencerilor care au dat ca sigură “pierderea” de către România a procesul privind exploatarea minieră de la Roșia Montană…
***
Jordan Bardella, președintele în vârstă de doar 28 de ani al partidului Frontul Național* din Franța conduce lista de candidați la Parlamentul European ai acestui partid, cotat azi la peste 30% din intenția de vot. Interesant este că politico.ro îl consideră de neoprit, temându-se nu doar că va ajunge să lase în urmă la mai mult de 10 pct. procentuale partidul lui Macron (Republica în Marș*), ci și să depășească en fanfare pragul „traditional” de 25% cu care își obișnuise alegătorii în trecut.
Partidul lui Bardella (a cărei ex-președinte este Marine le Pen) va rupe în bucăți așa-zisul cordon sanitar pe care popularii, socialiștii, progresiștii și verzii europeni l-au construit pentru conservatori.
Oricum, va fi de-a dreptul imposibil ca mass media să mai aplice pe fruntea acestui tip și a colegilor săi de listă ștampila de extremist. Nu poți spune că un partid este extremist dacă este votat de o treime dintre alegători (și mai și câștigă alegerile …), pentru că ștampila îi va viza pe alegători.
Așadar, nu mai merge prosteala cu “stabilitatea”.
*cam milităroși franțujii ăștia …