Analize și opinii

GAZELE DE SIST… bagate pe sest pe gatul romanilor

nu chevronDE CE S-A SUCIT VICTOR PONTA IN PRIVINTA GAZELOR DE SIST si a proiectului ROSIA MONTANA?
A devenit si el lobbist pentru companiile straine (americane), asa cum il acuza acum un an pe Traian Basescu?

Valeriu Pricina:
– “In ceea ce priveste gazele de sist, s-a prezentat – cu animatii, cu demonstratii, cu filme straine – catastrofa care este in spatele tipului de exploatare [prin fracturare hidraulica] care se pare ca este singurul [mod de exploatare], ca nu se pot exploata astfel gazele de sist. La vremea respectiva, opozitia de atunci [USL] era vehement impotriva ideii de a se pune in practica aceste lucruri… iar acum e o schimbare la 180 de grade… Fondul chestiunii nu s-a schimbat, nu s-a rezolvat”.

Oana Stanciulescu:
“Cred ca lucrurile sunt decise, si sunt decise de mult! In favoarea explorarii si exploatarii gazelor de sist. Cred ca se stie si firma. A fost si un domn general american [Wesley Clark, n.n.] consilier [onorific, n.n.] pe la guvern… Dar guvernul, pentru ca e un cost de imagine prea mare, se va ascunde “sub fustele” Uniunii Europene, asa cum ne-a lasat sa intelegem dl. Victor Ponta.

In privinta locurilor de munca:
1. Se pun la socoteala si locurile de munca ale celor care aduna ranitii, in urma unor cutremure [provocate de lucrarile de foraj si de fracturare hidraulica] – [fie si] peste 5 ani, peste 10 ani, ca tara asta nu se termina o data cu noi, mai sunt si copii pe aicea, vin alte generatii?
2. 15.000 de locuri de munca sunt acum in pericol la Complexul Energetic Oltenia, care are energie si nu are ce sa faca cu ea, pentru ca romanul consuma mai putin, ca e mai sarac, chiat ca astazi s-a dat un ajutor de caldura, dar pretul va fi mai mare. Si apoi nu mai este industria…

Sorin Minea:
“Niciun guvern din lume nu are dreptul sa ia o decizie, chiar pe criterii economice, daca exista sanse si numai 1/1 milion, ca decizia aceea sa se transforme intr-un dezastru pentru tara!

Un referendum ar fi indicat, dar e foarte greu, pentru ca trebuie explicat fenomenul.

La Rosia Montana nu e vorba numai de cianuri, ci de distrugerea unei zone si a unui patrimoniu al tarii asteia.

Exploatarea sisturilor, pana acuma nu a dus la niciun lucru bun. Si sunt ultimele resurse care mai exista, care merita exploatate. In caz de pericol, as intelege. Dar doar pe criterii economice: “mai traim 10 ani, bine, iar dupa noi, potopul!”, din punctul meu de vedere este riscant”.

“Cine da bani [pe explorare], fara sa si-i scoata inapoi [prin exploatare]? Nimeni nu da bani gratis… Rosia Montana [Gold Corporation] face lobby de vreo 15 ani. De atatia ani cheltuieste bani, nu gluma, pe ce…?”.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ponta este un nemernic si un pupincurist al lui Basescu!Trebuie silit sa-si dea demisia,sa nu-i mai dam timp sa distruga tara!Ticalosul,ne vinde pe nimic numai pentru beneficii personale!La fel procedeaza si pitifelnicul de Constantin cu pamintul tarii!La gunoi cu ei,pina nu este prea tirziu!

  • Groapa de gunoi nuclear american se scurge la Vaslui.Cea mai mare parte din productia de bombe nucleare americane sunt stocate in 177 de tancuri in statul Washington.200 de milioane de litri de deseuri radioactive vor lua calea Europei in Romania la Vaslui spune o sursa a Institutului de Studii Politice din WashingtonDC.Deci asta este adevarul cu secretomania politicienilor nostrii.Trebuie sa fim foarte atenti cu acesti criminali de la chevron care intentioneaza sa introduca in subsolul patriei noastre deseuri radioactive in scopul extragerii gazelor de sist.In acest mod americanii scapa si ei de aceste deseuri toxice.Ne infesteaza mediul gaze nu se gasesc si nu mai dureaza mult si totul va fi mort.Politicienii au luat spaga ca sa ne omoare de vii.Ce cauta ministrul mediului din Romania Rovana Plumb la Viena in compania actorului american Arnold S.?Cu ce scop a fost episcopul de Husi PS Corneliu in America?Ce sa planuit?Cata spaga a luat dumitru buzatu presedintele C.J.Vaslui de la americani pentru eliberarea certificatelor de mediu?