Analize și opinii

Fostul șef ANAF: ”Situația este dramatică și oricine va veni în 2017 va găsi un dezastru, greu de reparat!”

Dezastrul colectarii la Mari Contribuabili si in Bucuresti-Ilfov, unde sunt cele mai mari si numeroase afaceri.

Gelu Diaconu

Rezultatul obtinut de incompetentii care au pus ANAF in slujba evazionistilor sub pretextul “apropierii de contribuabili”: de cca 5 luni primele doua mari unitati fiscale adica Marii Contribuabili si Regionala Bucuresti-Ilfov nu isi realizeaza in mod sistematic programul de incasari.

Aflat la Geneva pentru cateva zile, primesc din tara, de la angajatii sufocati de mediocritatea conducerii MFP-ANAF, aceleași vesti proaste privind colectarea veniturilor bugetului pe luna octombrie. Conducerea a luat decizia sa amane iarasi plata transei a 2 a din TVA de rambursat firmelor ca sa se apropie pe total de realizarea programului. Pe spatele firmelor isi fac planul pe hartie ca sa mai aibe iarasi cateva articole elogioase de la deontologii din presa, incercand sa va pacaleasca intr-o maniera rusinoasa.

Situatia este dramatica si oricine va veni in 2017 va gasi un dezastru, greu de reparat.

De cateva luni, 4-5 la număr, primele doua mari unități fiscale adica Marii Contribuabili si Regionala București-Ilfov nu isi realizeaza in mod sistematic programul de incasari. Aceste doua unităti contribuie cu cca 70% la bugetul Romaniei. Tocmai la aceste unitati, pe criterii numai de ei stiute, tehnocratii au adus manageri noi extrem de slabi, fie au reinstalat in functie pe unii a căror “toxicitate” este notorie. Consecinta: o debandada managerială cu influența directa in colectare.

Va reamintesc ca in anul 2015 din cele 2,5 md euro aduși in plus la buget fata de 2014, peste 50% proveneau tocmai din zona București-Ilfov, adica peste 1 md de euro cu TVA redus la alimente! E putin? Va las pe dvs. sa apreciați.

Dacă la prostul management al celor doua unități fiscale ( DGAMC si DGRFP Bucuresti) adăugați catastrofala schimbare de atitudine in combaterea evaziunii de catre Ciolos, Dragu&Co veți avea reprezentarea dimensiunii dezastrului. Se plang ca nu au bani pentru majorari de salarii? Intr-o tara cu 35% TVA neicasat?

Dar despre asta, data viitoare cand o sa va povestesc despre cat de dur se combate evaziunea in cantonul Geneva. Despre cat de dure sunt regulile aici si cat de usor sunteti mintiti si manipulati cu teza conformarii voluntare.

Pe curand!

P.S. Probabil ca iarasi o sa inceapa cu anchetele bolsevice sa afle cine imi trimite informatii legate de nenorocirile pe care le fac. Trebuie sa inteleaga ca sunt atatia angajati de valoare disperati, la propriu, de incompetenta lor…incat e inutil sa se mai ascunda.

Autor: Gelu Stefan Diaconu

Sursa: Gelu Stefan Diaconu

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Concluzia expertilor in domeniu: SITUATIA ESTE DRAMATICA! Pai, debandada managerial a in colectarea veniturilor isi are originea in politica macroprudentiala financiar-bancara cu influente fiscale, defectuos gestionata, cu intentia vadita de a facilita colapsul, haosul la toate nivelurile. Viziunea macroprudentiala ?! “Prinde orbul, scoate-i ochiul!”
    RE SE TA RE!