Analize și opinii

Fost vicepreședinte Pfizer: „Nu este nevoie de vaccin… Pandemia s-a încheiat”

Commuters wearing face masks as a preventive measure walk back home inside Shinagawa Station. The Japanese government has advised residents to avoid crowded places in the evenings due to the increasing numbers of Coronavirus Covid-19 infections after re-opening the economy. Daily life in Tokyo, Japan amid coronavirus crisis - 02 Jul 2020,Image: 539095451, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

În timp ce Pfizer a ținut prima pagină a presei mondiale, anunțând lansarea vaccinului anti-COVID, un fost vicepreședinte și șef științific al companiei a respins necesitatea unui vaccin pentru a pune capăt pandemiei

Supoziția eronată a SAGE este „convingerea că procentul din populație care a fost infectat poate fi determinat examinând ce fracție din populație are anticorpi” dezvoltați de infectarea cu SARS-CoV-2.

Din cauza aceste supoziții, „SAGE crede că mai puțin de 10% din populație a fost infectată până acum cu SARS-CoV-2”.

Totuși, explică Yeadon, „este de la sine înțeles că nu fiecare persoană, infectată cu un virus respirator, produce anticorpi. Iar multe persoane, având o imunitate anterioară, nu ajung oricum să se infecteze”.

În timp ce aproape toate persoanele cu simptome semnificative, care au fost internate în spital, produc anticorpi, cei cu „răspuns mai blând la virus” nu „produc toți anticorpi”.

Cu toate acestea, toate persoanele infectate au demonstrat că au „celule T în sânge, capabile să răspundă la SARS-CoV-2”, și astfel vor dezvolta imunitate.

Sprijinindu-se pe două metode independente, care conduc la aceeași concluzie generală, Yeadon demonstrează că rata de infectare reală este „între 25% și 32-33%”, și de aceea estimarea SAGE de 7% este „subestimată grosolan și amatoristic”.

De ce pandemia este pe sfârșite

Falsa presupunere că 100% din populație este susceptibilă să se infecteze cu virusul și cea că doar 7% s-a infectat conduc SAGE la concluzia că „pandemia de-abia a început”, explică Yeadon, deși acest lucru este un „nonsens evident”.

Din moment ce este demonstrabil că „în jur de 30% din populație avea imunitate prealabilă” și dacă se adaugă și copiii, care sunt „rezistenți”, ceea ce urcă procentul la circa 40%, și considerând că rata de infectare este „undeva între 25% și 32-33%”, aceasta înseamnă că între 65% și 72% din populație are imunitate la COVID-19.

Luând în considerare și realitatea imunității de grup, când susceptibilitatea la un virus coboară atât de jos – la circa 20-35%, „această populație nu mai poate suporta o extindere a epidemiei”, și astfel virusul „descrește și dispare”.

Așadar, conchide Yeadon, „pandemia este efectiv terminată și poate fi gestionată cu ușurință de un Sistem Național de Sănătate funcționând corect. În consecință, țării ar trebui să i se permită imediat să-și reia viața normală.”

Savantul se declară, pe de altă parte, „furios din cauza pagubelor” pe care SAGE le-a „provocat” Marii Britanii, acuzându-i pe membrii acestui organism că au fost „iremediabil incompetenți”, că agenția „ar trebui desființată imediat și reconstruită de la zero” deoarece „nu înțelege o iotă din cunoștințele de bază necesare pentru a construi un model și pentru că modelele lor sunt adesea înfricoșător de inutile”.

Autor:

Sursa: evz.ro