Analize și opinii

Față de noi înșine… noi românii nu avem nici o vină?!?…

Haideți să fim corecți și să înțelegem cum stau lucrurile!… Față de noi înșine,… noi românii nu avem nici o vină?!?…
Ungaria, o țară mică, fără prea multe bogății naturale, cu o populație mică, reușește ceea ce noi, doar visăm.
După ce a fost primită în UE și imediat în Schengen, Ungaria, supranumită și “copilul răsfățat al vestului”, părea că va deveni o altă colonie a vestului. Dar, după câțiva ani, acest “copil” a început să se revolte și să nu se mai mulțumească cu firimiturile căzute de la masa stăpânilor.
Și-a răscumpărat pământurile de la austrieci și oricare alt “latifundiar”, dând o lege care specifică că poți cumpăra pământ maghiar după ce ai stat 5 ani în regiune și te-ai ocupat cu agricultura. S-au văitat austriecii, au țipat nemții, au amenințat cei din Comisia Europeană. Dar, atât.
Ungaria, a forțat băncile să dea împrumuturi doar în forinți și a făcut moneda națională fără dobândă. Iar au sărit toți de cur în sus. Băncile au amenințat că pleacă din Ungaria. Una nu a plecat. Atât.
Când au năvălit arabii, Ungaria, după primul val, a spus “Stop! Nu la noi!”. A ridicat gard la granița, a pus grăniceri, iar pe arabii rămași in Ungaria i-a trimis în Austria. Iar vaiete, amenințări, țipete. Dar, atât.
Ungaria nu a avut nici o jenă in a-l da afară pe Soros, cu toate ONG-urile și universitatea lui. Peste tot puteai vedea pancarte împotriva lui Soros. Au sărit tefelistii din toate țările, s-au zvarcolit, dar atât.
Își construiesc centrale nucleare, spitale, pe banii rușilor. Iar vaite, țipete, amenințări. Dar, atât.
A venit criza energetică. Ungaria a fost prima care a anunțat că nu pune sancțiuni Rusiei, ea fiind dependentă de gazul rusesc, ca și alte țări, urmărindu-si interesul național. Alte țipete, alte amenințări, alte vaite. I-a durut pe unguri exact în fundul Budei. Au plafonat prețul la benzină. Primii.
Au acceptat ucrainieni doar de origine maghiară.
Și-au făcut deschidere la mare, cumpărând o parte din portul Trieste din Italia.
Și multe, multe alte acțiuni benefice Ungariei. Inclusiv cele din România. Pentru astea i-aș înjura, dar, doar puțin.
De ce să înjur Ungaria?! Că are coloană vertebrală?! Că își urmărește interesul național?! Că noi nu putem nici măcar să ridicăm un genunchi din pământ?! Ce ne oprește să facem, în oglindă, în Ungaria, pentru comunitatea de români, ce fac ungurii in România?!
Nu, nu înjur Ungaria, pentru frustrările mele.
Autor: Monica Kruger