Analize și opinii

Explicația prezenței lui van Groningen, în Piața Victoriei: scutire de 80 mil €

Februarie 2017 – directorul Raifeissen Bank România vine in Piața Victoriei, să se dea #rezist și cult în cap. Toată floarea USR și PLUS salută prezența lui acolo: că europenism, că normalitate and shit.

Reacție inedită la participarea şefului Raiffeisen Bank la proteste

8 martie 2021: prin Senat, trece tacit legea care anulează datoria de 80 milioane euro pe care o au BCR și Raifeissen Bank către statul român. A trecut tacit pentru că președintele Senatului a refuzat sa o introduca pe ordinea de zi timp de trei saptamani, adica fix cât mai trebuia ca să se ajungă la termenul de adoptare tacita. Iar președintele Senatului este Anca Dragu, de la PLUS. De profesie bancher.
Și gata. Dacă ai fost și tu la mitingul ăla, felicitări, ai făcut o droaie de bani pentru Raifeissen Bank. Iar, dacă ai votat USR sau PLUS crezând că ei sunt altfel, felicitări din nou, ai avut dreptate. Sunt altfel decât tine. Adică nu sunt patrioți ca tine, de bună credință ca tine. Nici naivi ca tine.

Șeful Raiffeisen protestează, Florin Chilian reacționează

Și în prima săptămână din luna februarie a anului 2017, printre protestatarii din Piaţa Victoriei care şi-au manifestat indignarea faţă de OUG 13 s-au numărat şi olandezul Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank România, şi soţia sa, Valeria Răcilă van Groningen, directorul Maratonului Internaţional Bucureşti.

Ce ascunde şeful mitingist al Raiffeisen: Dosarul de la DNA

Senatorul Cătălin Zamfir a avertizat și el asupra acestei situații. Astfel, acesta a scris pe FB, la începutul lunii martie:
„INGHEATA VENITURILE OAMENILOR, IN TIMP CE IARTA DOUA BANCI DE O DATORIE DE 400 MILIOANE LEI!!!
Luni, 8 martie, va trece tacit in Senat legea care anuleaza, practic,obligatia pe care BCR si Raifeissen Bank o au de a returna Statului roman suma de circa 400 milioane lei, in urma unei decizii definitive si irevocabile a ICCJ.
Presedintele Senatului, pluserista Anca Dragu,presedintele comisiei de buget, pluseristul Claudiu Muresan si presedintele Comisiei Juridice, penelista Iulia Scantei au refuzat in mod deliberat sa introduca pe ordinea de zi, timp de trei saptamani proiectul de lege, tocmai ca sa se implineasca termenul de adoptare tacita.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ce ziceti rezisti care ati crezut sincer intr-o schimbare in bine? Luam de la alocatii , educatie si dam lui raifaisen si bcr. Halal mod de schimbare in bine. Poate va treziti la realitate . Este in joc viitorul copiilor vostrii.