Analize și opinii Cultură și Familie

Experimentul Romania continua

Romania a fost “reglata” ca sa ofere date despre suportabilitatea populatiei intr-un viitor plan de inrobire a natiunilor. A fost adusa la media absoluta, a fost manelizata si tabloidizata. I s-a extras forta de munca, marindu-i-se numarul pensionarilor. Coeficientul de inteligenta national a fost redus dramatic, spre nivelul de “tara idiotizata”. Urmeaza restrangerea libertatilor fundamentale, saracirea, distrugerea sistemului privat.

Sintagma “de la pas’opt incoace” o fi dusa in derizoriu, dar in cazul de fata este mai mult decat actuala. Revolutiile de la ‘48, care au schimbat fata Europei, au reprezentat primul episod dintr-un serial malefic ce continua si azi. Nu insistam pe 1848, dar poposim putin in comunism. Si comunismul a fost considerat un experiment. Esuat, spun unii. Experimentul, insa, n-a esuat deloc. Ci a dat niste concluzii asupra limitelor de suportabilitate ale popoarelor, referitor la hrana, la libertatile fundamentale, la dictatura etc. care se pot aplica in orice moment.

Cand lumea s-a impartit in doua, cea capitalista si cea comunista, Oculta Mondiala a efectuat doua experiente, in fapt. Pe de-o parte a dat unora libertati maxime, bunastare materiala, dar si somaj, precum si inrobirea indivizilor si asociatiilor de indivizi – precum firmele private – prin sistemul bancar, sub aparenta libertate de a alege, iar pe de alta parte, in blocul comunist, indivizilor li s-a luat tot. Si bunastare, si libertate, fara dreptul de a functiona in privat, toti sub o dictatura. Nu e locul sa extindem comentariile, se poate scrie un intreg serial de aici, dar simplu vorbind, in primul caz s-a dezvoltat sistemul bancar pe seama libertatilor si intreprinzatorilor occidentali – s-a urmarit pana unde se poate merge -, iar in al doilea caz, cum spuneam, care este limita de suportabilitate – pana in ce moment apar revoltele populare care ar putea darama factorul de putere.

Fireste, cele doua sisteme au fost concurentiale si au functionat perfect cele doua experimente atata timp cat a fost asa, culminand cu Razboiul Rece. Si inca ceva, important, nu in toate tarile sistemele au evoluat la fel, nu in toate tarile schimbarile s-au facut in acelasi mod. Practic, fiecare tara a avut parte de un sub-experiment. La sfaritul anilor ‘80, cei care conduc destinele planetei au decis ca ambele experimente pot sa inceteze si sa se traga concluzii.

Printre directiile viitoare a aparut ideea inrobirii tarilor din ambele sisteme, pe baza concluziilor trase, dar si datorita faptului ca nici capitalismul si nici comunismul nu mai pot functiona odata cu cresterea alarmanta a populatiilor planetei. Sistemele sociale de protectie urmau sa dea faliment in toata lumea. Populatia ocupata scazand din ce in ce mai mult, in vreme ce pensionarii sporesc ca numar in special datorita cresterii sperantei de viata. Si aici intervine Industria Pharma, controlata de aceleasi puteri. Cea care a dus la cresterea duratei de viata a indivizilor. Dar care industrie Pharma e implicata si in Codex Alimentarius si in crearea virusurilor artificiale despre care adeptii teoriei conspiratiei sustin ca sunt menite (impreuna cu altele asemanatoare) sa reduca populatia planetei la doua miliarde, limita la care sistemul ocult financiar functioneaza pentru marile puteri care conduc lumea.

Astfel ca un alt experiment important a fost lansat: criza economica mondiala. Dublata de o criza politica. Care au generat in lume prabusirea sistemelor economice locale, saracirea populatiei planetei, ca un prim pas. Pe vremuri, razboaiele conventionale erau cele care reglau numarul indivizilor de pe Terra. Acum sunt razboaiele economice, financiare si asasinii economici. Acestia din urma au experimentat cu succes in America latina modalitatile prin care o natiune poate fi ingenuncheata economic.

Si in Europa experimentul continua. Dar ca in perioada comunismului si capitalismului opozabil nu la fel in fiecare tara. Directia e data clar – saracirea popoarelor. Peste tot in Europa, pe asa-zisul fond al crizei se reduc salariile, se distrug firmele private. UE nu accepta alternativa, desi ea exista. Comanda e clara – taierea fondurilor si veniturilor indivizilor, saracirea bugetelor nationale, toate indatorate la Comisia Europeana , la FMI si la Banca Mondiala.

Romania, dintre actualele state ale UE, a avut parte in comunism de cea mai grea constrangere. Romania a avut parte si de cea mai violenta schimbare de sistem – in 1989, o revolutie populara, confiscata mai apoi printr-o lovitura de stat. Romania a fost si este o tinta perfecta. Are o populatie medie ca numar in Europa, a fost tot timpul in istorie asuprita, rata de somaj e mare, pensionarii sunt multi, este predispusa la distrugerea sentimentului national, predispusa la subcultura – manelizare, tabloidizare etc. – iar, din pacate, din acest motiv de lipsa de cultura, coeficientul de inteligenta mediu pe populatie este la un nivel destul de scazut.

La acest fapt a contribuit si exodul de creiere al romanilor, in special tineri, spre occident. De asemnea, o mare parte din forta bruta a fost extrasa din tara spre economiile occidentale (Spania, Italia, Germania etc.), ceea ce a contribuit la disproportia accentuata intre populatia ocupata si numarul pensionarilor. Ca atare, Romania a devenit o tara medie din toate punctele de vedere. Media este perfecta din punctul de vedere al unui experiment, pentru ca permite un studiu imediat asupra directiilor in care o poate lua sistemul. Fie in sus, fie in jos, fie sinusoidal fata de axa mediei, ceea ce da prilej sa fie corectat la fel de repede, urmarindu-se rezultatele.

Daca observati, fata de directiva europeana de a se taia veniturile populatiilor active (ocupate) si de a se distruge firmele private, Romaniei i s-a dat ceva in plus – si pensiile! Iar guvernantii, la ordinul presedintelui Traian Basescu, executa planul prestabilit. Fireste ca sunt si alte solutii, numai ca Oculta nu le vrea. Iar Basescu poate ramane presedinte atata timp cat executa aceste ordine, atata vreme cat propaga minciuna. Dovada ca pensionarii sunt cei vizati in Romania este si celebra – de acum, de cand presa a intrat in posesia ei – scrisoare adresata parlamentului de ministrul de Finante Sebastian Vladescu in care se arata ca si in 2011 pensiile vor ramane taiate, ba chiar pot fi micsorate. Iar Guvernul, pentru 2011, nu lucreaza la iesirea din criza, la solutii economice de iesire la liman, ci la Legea Pensiilor si la Legea Salariilor. Adica asa cum s-a decis pentru soarta Romaniei, indatorata din ce in ce mai tare la FMI. De aia guvernantii nici nu propun solutii, nu vin cu alternativa. Pentru ca nu ei decid. Soarta Romaniei e decisa deja.

Iar dovada ca in Romania comunismul n-a fost un experiment esuat este ca acum nimeni nu se mai revolta. S-au agitat tot pensionarii, cei ce l-au dat jos atunci pe Ceausescu, dar acum in numar mult mai mic, bolnavi, saraciti. Au miscat putin si sindicatele. De ochii lumii. Dar sindicatele au afaceri cu statul. Sunt controlabile si santajabile. La fel si patronatele, constituite din oameni de afaceri care se dezvolta tot din contracte cu statul. Sistemul juridic e controlat, serviciile secrete asisderea, la fel Armata , Politia etc. Asistam acum la o extrapolare din sistemul comunist. Acum, Romania are parte de o dictatura capitalista, care face parte din acelasi experiment.

Sa vorbim acum despre diversiuni. Minciuna este la ordinea zilei si pentru presedintele Basescu, dar si pentru Guvern. De la o luna la alta se schimba declaratiile, se schimba solutiile sistemului de guvernare. In fapt, Oculta face acele corectii de care vorbeam mai devreme. Cu un popor manelizat si tabloidizat, de fapt, idiotizat, masurile trec pe nesimtite.

Ce nevoie urmatoare are dictatura de tip “soft” din Romania pentru a-si atinge scopul? De ceea ce s-a intamplat in comunism in Romania si despre care se stie bine din studiile asupra acelui experiment. Primul pas este restrangerea libertatii presei, care in mare parte s-a facut prin tabloidizare. Urmeaza acum razboiul cu mogulii, cu publicatiile. Dan Diaconescu este dat drept exemplu. Vor urma si altii. Poporul imbecilizat va cere sange de ziaristi. Mogulii vor fi dati exemplu ca s-au imbogatit pe spinarea poporului. Trecem apoi la sindicate. Singurele in masura sa mai stranga populatii revolutionare. Vor fi “omorate” si sindicatele, liderii care mai iau atitudine. De cei ce au fost deja cumparati nu mai vorbim. La fel si patronatele, prin distrugerea sistemului privat. Deja 200.000 de firme au dat faliment. Altele abia se mai taraie lucrand la negru. Vor fi sporite taxele si vor mai disparea alte zeci de mii de firme. Deci, despre ce patronate sa mai vorbim? Care mai e sistemul privat din Romania?

Cum Romania e parte din experimentul european si, implicit, mondial, fiecare tara europeana se va conforma conform “reglajelor” din acesta “proba-esantion”. Asa se va sti si cum va fi la extrema Grecia , dar si la celalalt pol, format din statele occidentale avansate, cu Germania varf de lance. Niciun individ nu se va mai gandi la revolta, ci la cum sa supravietuiasca, la ce sa puna pe masa, la cum sa-si plateasca intretinerea, gazele si curentul. Atat cat le va mai putea folosi. In cei 20 de ani de la revolutie, de asa-zis capitalism, Romania a fost “reglata” perfect. Ca un soft care avea ceva bug-uri de sistem. A fost reprogramata. Iar din acest an a fost apasata tasta “Enter/ Execute”. Scapa cine poate! Cat despre razboi, cel ce sta deja sa izbucneasca in Orientul apropiat, va veni, fara grija!

Foarte important va fi, insa, si rolul Rusiei. Este interesant de urmarit ce se va intampla cu “mama tuturor experimentelor”, cum se va pozitiona Rusia fata de intreg acest plan. Sau Rusia va face parte dintr-un back-up, un plan B, de rezerva?

CUM DISTRUGI ŞI VINZI O ŢARĂ ÎN 20 DE ANI

Îmi amintesc, copil fiind, la şcoală ne învăţau să fim mândri că al nostru drag popor nu a fost un popor de cotropitori. Atunci mă chinuia o mândrie copilărească, specifică fiinţei inocente uşor influenţabilă. Acum, la maturitate, nu pot spune că situaţia este la fel: nu mai am acea mândrie din copilărie, ci un necaz chinuitor; asta pentru că am observat un lucru- cotropitorii (acei războinici de ieri) sunt invadatorii economici de azi, iar aceştia au un standard de viaţă pe care noi îl invidiem; imperiile lor teritoriale de altă dată sunt imperiile economice de azi- asupriţii sunt aceiaşi, adică noi- cu acelaşi trai amărât, iar din când în când mai primim o ciosvârtă să ne astâmpărăm o posibilă sete de revoltă!

Sincer, nu pot să-i condamn pe aceşti invadatori, cred că e în natura biologică a oamenilor să fie împărţiţi precum celelalte vieţuitoare, în prădători şi rumegători. Nu-mi place să constat faptul că, întradevăr, avem comportamentul rumegătoarelor: speriaţi şi dezbinaţi. Urăsc şcoala pentru faptul că m-a învăţat să fiu mândru de statutul meu de necotropitor, urăsc şcoala pentru că mi-a impus statutul de rumegător, dându-mi drept exemplu înţelepciunea ciobanului mioritic; sincer, omul ăsta, ciobanul mioritic, trebuie dat ca exemplu negativ în şcoli, cum e posibil să ştii că unii vin să te omoare pentru a te tâlhări iar tu să te apuci să faci ordine în gospodărie, ca după episodul morţii gospodăria să fie ordonată? Să aibă ăia ce să fure mai bine? Preferam să ştiu că ciobanul mioritic le-a luat-o ălora înainte trimiţându-i el pe ei in mormânt (parcă unul din principiile româneşti spune că paza bună trece primejdia rea).

Vă amintiţi episodul din anii ‘90, când unii dintre ai noştri strigau „nu ne vindem ţara!”? Au apărut apoi şi susţinători ai teoriilor conspiraţioniste care susţineau că împotriva României există un plan diabolic. Mulţi am râs, alţii am spus răspicat: „ai dom’le că n-are cum să se întâmple aşa ceva” (românul în blândeţea lui nu concepe că omul este predispus răului).

Iată că după douăzeci de ani, invadatorii nu se mai ascund, unii dintre ei îşi recunosc isprava pe faţă:”Pe 10 octombrie 2007, la trei luni dupa ce a devenit preşedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmaţie năucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, în faţa a sute de reprezentanţi ai cercurilor diplomatice evreieşti: Israel cumpără România!” Vom spune: ei, şi ce dacă ne-au cumpărat! Numai că nu ne-au cumpărat spre binele nostru ci spre al lor. Avuţia noastră au cumpărat-o pe nimic (câteva zeci de miliarde de dolari a obţinut România pe o economie, fără a fi luate în calcul resursele solului şi subsolului, echivalată în 1990 la 800 de miliarde de dolari!!!). Dar faptul că ne-am vândut totul pe nimic nu este singura tristeţe, pentru că cei care ne-au cumpărat ne-au şi îndatorat- adică suntem şi cu gospodăria vândută şi cu bani îndatoraţi!!! Ce pot să spun despre aceşti băieţi pricepuţi care ne-au cumpărat?: bravo lor – ruşine nouă!!!

Ruşine pentru că nu am reacţionat de fel şi nu am apărat dreptul pe care l-am primit prin faptul că ne-am născut pe aceste meleaguri: acela de a fi stăpâni pe bogăţia pământului natal şi pe frumuseţea acestuia. Potentialii bogaţi sunt acum percepuţi ca cerşetori ai Europei (jignirea a fost difuzată recent pe toate canalele TV, când un distins francez a prezentat salutul românesc: o mână întinsă în semn de cerşeală – asta în timp ce românul întradevăr se zbate în sărăcie, sărăcie cauzată de faptul că şi francezii sunt unii dintre cei care storc România de bogăţie. Asta da batjocură: după ce ne sărăcesc mai şi râd de noi).

Datori nu suntem numai noi, ci şi generaţiile care ne vor urma: adică copiilor noştri le-am pregătit un viitor de sclavi! Întradevăr, noi generaţia post-revoluţie am distrus acest viitor, noi şi stimabilii guvernanţi de către noi aleşi: aceşti şacali aleşi drept păstori ai turmei, primind frâiele deciziei economice si politice, începând cu Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Zoe Petre, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mugur Isarescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Emil Boc, ş.a., au mizat pe lobby-ul evreiesc pentru a accede si a se mentine la Putere. Puterea a însemnat în schimb vânzarea bogatei grădini româneşti, cea care ne hrănea. Principalii cumpărători ai României sunt cu adevărat afacerişti israelieni şi tot ei sunt în spatele instituţiilor financiare care ne-au împovărat cu datorii.Prim-ministrul Israelului a raportat în kneset(parlamentul israelian) că misiunea de a cumpăra România a fost îndeplinită. După ce politicienii israelieni recunosc faptul că oamenii de afaceri israelieni au cumpărat România, aflăm şi scopul final al acestei acţiuni: actuala locaţie a statului israelian este una nesigură pentru poporul evreu, peste tot sunt înconjuraţi de state neprietenoase şi greu de stăpânit economic, sunt o enclavă într-o lume islamică. Prin cumpărarea României, israelienii pregătesc un teritoriu de rezervă pentru ei. Vă miră acest aspect? Gândiţi-vă la faptul că dintotdeauna aceste meleaguri au fost râvnite de toţi. Să nu vă închipuiţi că băieţii ăştia sunt nişte neştiutori şi vor da buluc pe meleagurile româneşti, nu, se vor feri să întâmpine opoziţie din partea populaţiei. Ei vin încet, unii ca oameni de afaceri, apoi alţii ca angajaţi, adică încet şi cu răbdare.

Pentru a pregăti terenul propice mutării populaţiei israeliene pe teritoriul României se acţionează, astfel:

– în ultimul timp românii sunt goniţi din propria lor ţară prin politici care descurajează instituţia familială, concomitent cu scăderea ratei natalităţii şi implicit scăderea ratei demografice;

– crearea la nivel naţional a unei stări de sănătate precare a populaţiei prin otrăvirea hranei din comerţ cu substanţe nocive corpului uman şi slăbirea până la declin a sistemului de sănătate publică, creşterea ratei mortalităţii;

– îndobitocirea populaţiei, prin slăbirea sistemului naţional de educaţie, trecerea în umbră a valorilor umane şi mediatizarea unor nonvalori umane ca modele de viaţă pentru toate segmentele de vârstă;

– distrugerea coeziunii între cetăţeni prin cultivarea dispreţului faţă de ceea ce înseamnă românesc;

– disoluţia instituţională a statului prin reforme care au bulversat şi distrug în continuare esenţa a ceea ce înseamnă protecţia unei naţiuni: sistem judiciar, medicină, educaţie, administrare teritorială, artă, etc.; ultimele bastioane a ceea ce însemna siguranţă naţională şi patriotism (internele şi apărarea) au fost distruse prin aceleaşi politici de proastă finanţare a instituţiilor şi subsalarizarea personalului acestor institutii, fapt ce a cauzat plecarea personalului competent şi angajarea unor persoane nepregătite în domeniu, incompetente şi predispuse la corupţie – rezultatul s-a văzut!

Toate aceste acţiuni se desfăşoară sub directa îndrumare a cumpărătorilor acestei ţări şi sunt săvârşite de ai noştri aleşi, o şleahtă de pungaşi puşi pe jaf şi distrugere, că deh, popor, conducătorii cinstiţi se pare că nu îţi plac şi-ţi tai singur crenguţa de sub picioare.

În lipsa unităţii sociale nu rămâne decât să lansăm o rugăciune către ei, cumpărătorii meleagurilor şi bogăţiilor noastre, cei către care stăm cu mâna întinsă cerând bani pentru a supravieţui:

Te rugăm pe Tine, Prea Desteptule Israel, Te rugăm pe Tine, Prea Descurcăreaţă Franţă (etc. că sunteţi mulţi) – fie-vă milă, o Vouă Preamăriţilor acestei lumi, de o populaţie neştiutoare dar şi nepăsătoare cu soarta ei, şi daţi-ne înapoi Preafrumoasa Grădină a Maicii Domnului şi bogăţiile ei, căci- pe principiul cade omul din pom şi păcat să nu tragă un pui de somn – noi v-am dat vouă această Grădină pe degeaba iar acum suntem goi în toate! Iar de-o fi să nu ştim iarăşi să o gospodărim, s-o gospodăriţi voi pentru noi şi să ne culegeţi şi nouă roadele!

Acest articol nu este îndreptat împotriva vreunui popor pomenit în aceste rânduri, ci dimpotivă, e o admiraţie pentru capacitatea altor popoare de a străluci prin bogăţiile altora!

Ion Coja
sursA: ioncoja.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Cum Domnule Ion Coja, na-ti invatat pana acuma ca Romania poarta stigmatele lui Cristos? Rusine!
  Nu stiti ca Romania este pomul interzis domnule Coja? Si ca oricine se va atinge de el, va muri negresit? Nu stiti,na-ti auzit de heruvimii pazitori care au calcat pe acest pamant, pe care Dumnezeu i-a numit sa pazeasca drumul catre pomul vietii? Nu stiti ca Romania este Bethleem, si ca ”un copil ni se va naste, un fiu ni se va da si domnia va fi pe umarul sau”?
  Eu sunt ROMAN si sunt mandru de calitatea mioritica a acestui popor.

 • Romania poarta stigmatele lui Cristos. Cristos a zis:
  ”Am un botez cu care trebuie sa fiu botezat si cat de apasat sunt pana este indeplinit!” (Luca 12:50)

  Romania, la fel ca si Cristos, are un botez prin care trebuie sa treaca, acesta este un botez al mortii. Daca cineva nu va primi acest botez al romaniei sau nu se naste din nou in numele acesta, acela nu va mai intra in imparatia lui Dumnezeu.

  Romania, mai inainte ca sa invieze, va trebui sa moara la fel ca si Cristos.Ca un miel care il duci la taiere.

  Romania, se duce negresit dupa cum este scris, dar vai de omul acela prin care este vandut.

  Noi ne asemanam cu Isac, ne indreptam spre moarte sigura. La fel ca si el, noi intrebam: „Tata! Iată focul şi lemnele; dar unde este mielul pentru arderea de tot?”

  Nu este nevoie de mare stiinta ca sa ne dam seama ca noi suntem jertfa pentru arderea de tot. Sunt unii care vad asta si o iau la fuga si se dezic de romanismul lor dar sunt si cei care vor continua drumul in speranta ca Dumnezeu le va scoate in cale mielul RASCUMPARATOR.

  sufletul ni se apropie de groapa si viata de vestitorii mortii.

  Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru noi, unul din miile acelea, care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze,

  Dumnezeu Se indura de noi si zice ingerului: „Izbaveste-l, ca sa nu se pogoare in groapa; am gasit un PRET DE RASCUMPARARE pentru el!”-Iov 33:22-24

  RASCUMPARAREA este singura noastra salvare si care nu vine de la noi.
  TRAIASCA ROMANIA CHRISTICA!

 • CIOBANUL MIORITIC reprezintă CIOBANUL care a fost sacrificat de „turma” sa, în urmă cu 2000 de ani. Iar noi, ciobanii de astăzi trebuie să murim, din nou, trimiși la moarte de același „IUDA” (sau iudeu??) pentru a ne îndeplini destinul.
  Nu este ușor, dar cine rezistă până la capăt va putea trece „dicolo” atunci când va fi timpul.
  Ai scris un articol foarte bun, singura problemă fiind punctul de vedere. Natura tinde să extermine ea însăși prădătorii și să înmulțească pe cei pașnici. Analizează, cu titlul de experiment, animalele pe cale de dispariție – majoritatea sunt prădătoare, anihilate de cel mai mare prădător. ANIMALUL DIN SPECIA om.
  Aici este marea diferență – ne naștem animale din specia om și trebuie să evoluăm la stadiul de OM. Ceea ce se face prin IUBIRE – mai ales a celor care ne fac rău. Căci dacă îi iubești doar pe cei care îți fac bine, cu ce te vei deosebi de un animal?
  Și mai este un aspect „subtil” ca să mă exprim așa, care apare în Noul Testament: „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele.” Evanghelia după Ioan. Este explicat la fel, și prin karmă și dharmă, în credința orientală. DAR EXPRIMĂ ACELAȘI LUCRU: cine seamănă vânt, culege furtună!

 • vedeti, deaceea acest popor va dainui. nicu, sorin si sunt sigur ca multi altii, reprezinta “nucleul tare” al poporului roman. deaceea sunt mandru de statutul meu de roman-crestin-ortodox. daca ne-au cumparat tara, sa nu uite ca in pamantul ce-l vor exploata exista un alt “nucleu” poate si mai tare: acela a semetiii neamului nostru. sufletul ma indeamna sa spun mai multe insa, poate este suficient sa spun doar: SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN SI CA-MI CRESC COPIII IN ACEASTA TARA!

 • Sunteti prea complicati oameni buni, dovada a lipsei dvs de intelegere a situatiei. Nu exista cineva care ne vrea raul, asta e doar o manie a multora. Pur si simplu nu vrem mai mult. Cand eram copil era o reclama buna: daca vrei cu adevarat poti.. Aberatiile cu FMI, evreii, proasta educatie din scoli, sunt doar scuze eftine.Eu in primul rand, inainte de a fi mandru ca sunt roman, sunt mandru ca sunt om. Imi place Romania, chiar daca e saraca, si imi plac si concetatenii mei, chiar si multi tigani.Strainii nu sunt mai capabili decat noi, au invatat doar cateva lectii de viata foarte importante cum ar fi: munca, respectul, prietenia, proprietatea privata, calmul… O sa le invatam si noi dar cu timpul. Experimentul comunist a fost doar un episod urat si atat. Nu mai intrati in depresii prostesti.

 • @Marinescu Vasile „Experimentul comunist a fost doar un episod urat si atat.” – dragul meu, dă-mi voie să-ți spun că EXPERIMENTUL COMUNIST A FOST DOAR UN TEST! Dar unul reușit, din punctul de vedere al organizatorilor. Proprietatea privată, pe care și tu o respecți, TREBUIE SĂ DISPARĂ.
  Nu suntem într-o depresie, dimpotrivă. Și noi dorim binele acestei țări, și al nostru, ca entități. Dar direcția în care merge omenirea într-un ritm din ce în ce mai alert este COMPLET ERONATĂ.
  Democrația, așa cum s-a implementat din 1848 până în prezent (iar actualmente cu arma în mână) este cea mai mare invenție a diavolului (nu mă refer doar la cel religios ci, mai ales, la cel interior, meschin, propriu sufletelor josnice).
  Pe cei care condamnă războaiele „religioase” îi atenționez că este unul în desfășurare, la nivel planetar. Noua religie este DEMOCRAȚIA, în numele căreia sunt cotropite țări, uciși oameni, copii, distruse economii naționale (ex. România).
  Singura formă de luptă împotriva acestei „democrații” este elevarea spirituală. Intelectul nu mai face față provocărilor „lumii moderne”, mercantile, coruptibile, așa că trebuie subordonat unei „autorități” care să reziste acestor tentații. Iar singura opțiune este evoluția spirituală.
  Unii o caută în filozofie, dar au ajuns să fie dominați tot de intelect. Așa că singura soluție este cea „religioasă”, să o numim așa. Nu biserica, ca instituție ne poate ajuta, ci „biserica din noi”.
  Nu contează în ce religie te naști (TOATE condamnă schimbarea acesteia pe parcursul vieții ca fiind păcat imens), contează doar 3 aspecte, comune și esențiale:
  1. Iubește-l pe „Dumnezeul” tău cu toată puterea. Nu pe „moșul cu barbă albă”, ci ceea ce semnifică ADEVĂRATUL DUMNEZEU. Inclusiv ateii cred în dumnezeu – forța care menține echilibrul universului (și nu sunt departe de adevăr).
  2. Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Dacă toți am păstra acest echilibru al iubirii față de sine – față de ceilalți, toate problemele planetei ar fi rezolvate în maxim un an, fără alte intervenții.
  3. Caută-l pe DUMNEZEU în permanență. În sensul căutării perfecțiunii, sublimului, iubirii, echilibrului, în toate aspectele vieții. Fie că vorbim despre familie, artă, educație, știință, sau economie.

 • Unde e …Romania asta ??? Cata libertate de opinie, de personalitate , de politica ! …. si nici un atac terorist sau … de ce nu ” securist ” …. Oare sunteti reali ????… si chiar “traim ” in Romania libera …

 • @irina
  Poate nu ai urmărit cu atenție discuțiile, dar „ciobanul mioritic” nu a luptat cu arma în mână, ci cu credința în suflet.
  „Fanatismul creștin” cum este promovat în ultima perioadă în mass-media nu înseamnă să omori pentru o idee, ci să fii gata să te sacrifici pentru credința ta (bravo Constantin Brâncoveanu).

 • Cititi studiul “(De ce) mereu Miorita?” de Stefan Goanta, in revista “Vatra veche”, august 2011.

 • Ce ziceti de asta:
  “Oamenii au liderii pe care ii merita” si cel chinezesc: “Majoritatea are intotdeauna dreptate”.

  Nu guvernul, nu alta tara sau vreo organizatie a distrus Romania ci NOI ROMANII. Si DA ne meritam soarta iar intrebarea e ce dracu’ facem sa ne spalam pacatele in fata noastra si a celorlalti.

  E un documentar (cred BBC) civilizatii antice pe care vi-l recomand cu caldura poate va mai schimbati putin perspectiva.

 • ”Şaptezeci de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului tău şi asupra cetăţii tale celei sfinte, până la încetarea fărădelegilor, până la ispăşirea păcatelor, până la ispăşirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii veşnice, până la pecetluirea vedeniei şi prorociei şi până la ungerea Sfântului sfinţilor.
  Să ştii, dar, şi să înţelegi că de la DAREA PORUNCII(ordinul Maresalului,”Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul!“ -1941)pentru zidirea din nou a Ierusalimului(ROMANIEI MARI) până la Unsul, la Cârmuitorul, vor trece şapte săptămâni; apoi timp de şaizeci şi două de săptămâni, pieţele şi gropile vor fi zidite din nou, şi anume în vremuri de strâmtorare.” – Daniel 9:24,25

  70 DE SAPTAMANI DE ANI 1941-2011

  Asa a fost scris, asa trebuia sa se intample fratilor. Ca Ierusalimul sau Romania Mare sa fie zidita mai intai in inimile noastre si anume in timp de stramtorare(pe timpul regimului strain fata de romania) si pe urma aceasta urmeaza sa se arate si in afara. Deci este adevarat cuvantul care spune ca imparatia(Romania Mare) este in inima noastra mai cu seama. Si cuvantul lui Dumnezeu mai spune :’’ facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe Pământ ’’
  Precum in inima noastra, asa si in afara ei.
  Trebuia ca aceasta sa aiba loc pe timp de stramtorare in vederea sfintirii, caci un legamant sau o constructie este petcetluita sau sfintita prin sange, prin martiriu. De la inceputul celor 70 de saptamani de ani, Romania Mare a fost petcetluita sau sfintita incepand cu sangele Maresalului Ion Antonescu(Iacov).

 • Imparatia sau Romania Mare consta in pietre vii, martiri care zunt ziditi in aceasta. Nimeni nu poate sa darame o astfel de constructie sfanta. Chiar daca cele de afara trec, cele dinauntru nu pot trece iar cele de afara continua sa existe si sa invieze daca e cazul, atata timp cat ele exista inauntrul nostru si ele exista pentru totdeauna.

 • Ori de cate ori vor continua sa ne omoare, tot de atatea ori, ele devin si mai sfinte si vesnice. Ceea ce ne omoara, ne face si mai puternici.

 • porţile locuinţei morţilor nu vor birui ceea ce Dumnezeu a zidit, si anume in inima noastra mai intai pentru ca pe urma aceasta sa se manifeste si in afara.

 • Draga Cezar, nu noi insemnam ceva,nu eu sau Sorin contam ci tara si pietrele vii/martirii din care e alcatuita deja si a carui temelie este insusi IIsus Christos. Noi doar riscam sa devenim si noi niste pietre vii.

 • dl cu 70 de saptamani, bag de seama ca citisi ceva prin daniel dar de intzeles ioc.pana la unsul mesia vor trece 70 sapt si la daramarea ierusalimului. asa ca studiaza si singurel cand a cazut ierusalimul si o sa vezi ca la 70 sapt profetice s a nascut mesia in bethleem. nu are a face romania mare si 1941 aici.

 • de la dare poruncii pt zidirea ierusalimului pan la unsul msia vor trece 70 sapt
  deci nu romania mare si anul 1941

 • Da Domnule, dar este vorba despre faptul ca univerul este dual, geometrie sacra, fractala. Istoria este deasemenea si ea geometrie sacra.Amprenta lui Dumnezeu este peste tot.
  Rahela a avut doi fii, pe Iosif care s-a nascut in cadrul poporului Israel si pe Beniamin care inca nu s-a nascut ci urmeaza sa se nasca in cadrul celui de-al doilea popor ales si care este Romania. Profetia despre mesia este valabila si pentru noi, ea isi gaseste dubla implinire in cadrul celui de-al doilea popor ales care este Romania. Un copil ni se va naste, un fiu ni se va da si domnia va fi pe umarul sau.El este profeticul Beniamin care va bea din aceasi cupa a fratelui sau cel mai mare.

 • Un foarte interesant stidiu a publicat Stefan Goanta. Se numeste (De ce) mereu Miorita? Merita sa fier citit si chiar raspandit pentru viziunea asupra atitudinii ciobansului moldovean.

 • Intr-adevar, studiul lui Srefan Goanta este extraordinar. Ar trebui cunoscut de toti. Explica intr-un mod original atitudinea ciobanului moldovean in fata mortii. Si apara, in acealsi timp, MIorita de detractori, unii fiind chiar elitele culturii romanesti ca Patapievici, considerate.

 • @maria

  am cautat studiul (De ce) mereu Miorita si nu l-am gasit, poate daca imi dati un link. multumesc.

 • Studiul a aparut in revista VATRA VECHE, a lui Nicolae Baciut, in serial, in numerele 8, 9, 10, 11, 12.
  Gasiti revista online, accesand VATRA VECHE.

 • Domnule Coja articolul e bine scris si documentat, singurul lucru care nu-mi place este modul in care interpretati calitatile morale ale neamului din care faceti parte. Le prezentati ca si cum ar fi defecte dar eu va garantez ca asa cum suntem statornici si am supravietiut mai bine de trei milenii aici in jurul Carpatilor vom supravetuii si incercarii de colonizare la care suntem supusi si pana la urma vom invinge. Victoria e intodeauna aceluia inarmat cu rabdare si chibzuinta.

 • Imi pare rau pentru noi, dar ne meritam soarta, suntem un neam de daci+romani+”vecini”+ ramasite din popoarele migratoare +++… mai stiu eu ce?!? Probabil din aceasta cauza suntem un popor cu oameni asa de diferiti in gandire, de nu stim ce sa alegem cei bun pentru noi. Probabil ne meritam soarta, sau…!