Analize și opinii

Europa în „vestă”: Unde a început să mai crape

Fenomenul „veste galbene” se extinde. Mai mulți protestari polonezi au preluat modelul francez al mișcării „Vestele Galbene” și au blocat una dintre cele mai importante autostrăzi din Polonia, purtând veste reflectorizante, astfel de manifestații fiind anunțate și în Croația, relatează Naaju.com și Ansa.Manifestanții din Polonia cer autorităților să găsească soluții la problemele existente, în special pentru pesta porcină africană.

Fermierii polonezi cer despăgubiri pentru animalele care au murit afectate de pesta porcină africană. Aceștia au mai propus Guvernului să stabilească reguli pentru catalogarea produselor agricole după steagul din țara în care a fost produs și să efectueze controale privind calitatea.

Manifestații similare au fost anunțate și în Croația, unde un grup de activiști a informat că vor avea loc proteste sâmbătă în mai multe orașe din țară.

Grupul „Vestele Galbene – Croația” a îndemnat croații care nu sunt mulțumiți de situația economică și socială să iasă pe stradă în capitală, Zagreb și în alte orașe croate.

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Mișcarea reflectorizantă împotriva programelor de control privind mintea, clima, împotriva defrișărilor abuzive, a clauzelor contractuale abuzive (contr. bancare, comerciale, fiscale, de dreptul muncii, etc.), a direcivelor externe incompatibile cu formatul identitar, a migrației necontrolate. Pentru pace, armonie, prosperitate, iubirea divină precum in Cer așa și pe Pamânt, în liniște … Pagube fac provocatorii, diversioniștii, infiltrații de serviciu, simplu de identificat, având în vedere tehnica din dotare. Dacă se vrea instaurarea ordinii de drept, se poate.