Analize și opinii

Emmanuel Macron a desemnat cel mai tânăr premier al Franței și primul care se declară homosexual.

Emmanuel Macron a desemnat cel mai tânăr premier al Franței și primul care se declară homosexual. Gabriel Attal, până acum ministru al Educației, s-a făcut remarcat ca purtător de cuvânt al Guvernului pe timpul pandemiei.
În vârstă de 34 de ani, Gabriel e „căsătorit” cu un europarlamentar, născut în Argentina, care a preluat conducerea partidului Renew de la Dacian Cioloș. Ambii „soți” își datorează ascensiunea lui Macron. La doar 23 de ani, Gabriel Attal și-a început ucenicia în Parlamentul Franței, urmată de un post de consilier al ministrului Sănătății. Viitorul prim-ministru a apărut prima dată în guvernul francez la doar 29 de ani, de parcă ar fi fost împins de la spate în cabinet, ca să zic așa. Înainte de partidul progresist al lui Macron, Attal a fost membru în Partidul Socialist.
Gabriel Attal provine dintr-o familie multiculturală, cu rădăcini evreiești, tunisiene, rusești și grecești. Uneori, folosește și numele mamei sale, Marie de Couriss. Nici cel moștenit de la tată nu sună rău. Attal e foarte asemănător cu numele celui mai influent personaj din culisele politice ale Franței, Jacques Attali.
În timpul pandemiei, Gabriel Attal de Couriss i-a acuzat de problemele societății pe nevaccinați. El a preluat o expresie argotică folosită chiar de Macron, care a spus că vrea să îi înfurie pe nevaccinați. (Mot a mot, expresia emmerdee înseamnă a umple de rahat.). Deja la doi ani după ținerea oamenilor în case și toate restricțiile, în 2022, Attal se întreba cine sunt cei care fac „de rahat” viața tuturor, răspunzându-și că aceștia sunt cei care refuză vaccinarea. Acum rămâne de văzut dacă în noua lui funcție Gabriel Attal de Couriss se va umple de glorie sau se va face de cofetărie.
Sursa: Reactiunea

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu