Analize și opinii

E pentru prima dată când un nucleu radical al Securității, avid de putere și bani, mai are un pas și reușește să înhațe toată prăjitura puterii.

În ultima perioadă sunt atacat chiar și de către „ai mei”, oameni cu care, de-a lungul timpului, am împărtășit aceleași viziuni. Și, cred eu, în continuare le vom împărtăși. Și-atunci cum e posibil să fii atacat tocmai din tabăra pe care o consideri a ta?
Motivul ciudatului comportament e unul simplu: inițiativa mea de a încerca să scot oamenii să voteze. Toți mă privesc dubios. Unii spun că am un interes ascuns, alții că sunt plătit de X sau Y s.a.m.d. Sunt obișnuit cu acuze de acest tip. Mi-au tot fost aduse, iar ele trec pe lângă mine la fel cum au trecut și până acum. Dacă le-aș ura celor care mă acuză să aibă parte în viața asta doar de banii și beneficiile pe care le-am avut eu din cea ce scriu, presimt că iar se vor supăra pe mine.
Care-i totuși crima pe care o fac? Întotdeauna îmi justific logic opiniile. De ce le spun oamenilor să meargă la vot? E simplu: văd cum Plăvanul dezaxat face absolut tot ceea ce-i stă în putere pentru a pune mâna pe țară. E avid de putere și știe că acum, bazându-se pe lipsa voastră de hotărâre, poate pune mâna pe țară. Rețineți: în cazul în care îi iese combinația, va fi primul președinte postrevoluționar care va concentra în mâna sa întreaga putere. Nu-mi amintiți de nea Nelu! El niciodată n-a ajuns la întreaga putere întrucât a avut opoziția Securității. Fără această opoziție n-ați mai fi avut voi detalii picante despre modul în care miliția și-a incendiat autobuzele în 13 iunie, n-ați mai fi avut scindarea FSN s.a.m.d.
Care-i problema cu aceste alegeri? E pentru prima dată când un nucleu radical al Securității, avid de putere și bani, mai are un pas și reușește să înhațe toată prăjitura puterii.
Îmi veți replica,probabil, că Ciolacu e omul lor, că USR e creația lor, că Ponta e pe față cu ei s.a.m.d. Aveți perfectă dreptate, nu am negat niciodată asta. Mai mult, am fost dintre cei care s-au opus preluării barbare de putere de la sfârșitul lui 2019. Și atunci?
E cât se poate de simplu de înțeles că suntem în rahat. Din păcate zona în care am ajuns este cauzată în totalitate de comportamentul nostru. Dacă atunci când ONG-urile lui Soros împreună cu securiștii români au scos boii în stradă pentru contestarea OUG 13 s-ar fi obținut o reacție dură din partea societății, altfel ar fi stat acum lucrurile. La fel s-ar fi întâmplat și dacă, după referendumul de demitere al lui băsescu, ar fi ieșit în stradă un milion de oameni. Nu să facă revoluție, ci doar să-i arate că există! Garantez că ticălosul ar fi șters-o singur, strict din lașitate. Știu doar că atunci m-am plimbat prin jurul Cotrocenilor ca prostu’, constatând că, în afara unei mâini de oameni, nici naiba nu are chef să-și arate sprijinul pentru votul dat cu doar câteva zile în urmă. Cred că e simplu de înțeles pentru oricine cauza stării de precaritate în care ne aflăm.
Din păcate asta e sfera politică pe care ne-am creat-o singuri. Avem numai partide de securiști, trăgând fiecare în direcția în care li se cântă. Știu asta și nu contest. Și-atunci de ce le spun oamenilor să iasă la vot? E simplu, dragii mei: chiar dacă e vorba de blat, tot aveți de ales între ceva și altceva. Chiar dacă ceea ce vi se oferă nu-i mare lucru, tot merită să faceți efortul de a ieși din letargie.
Din păcate acum suntem în situația unui condamnat definitiv căruia nu i se mai oferă decât două variante: moartea imediată pe scaunul electric sau condamnarea pe viață. Ați putea spune că, decât să stai închis toată viața între patru pereți, mai bine rezolvi rapid cu scaunul electric. Experiența arată însă că, dacă reușești să te menții în viață, poți avea mai multe alternative: ba o evadare, ba o micșorare a pedepsei, ba o grațiere. Nimeni nu știe cum se schimbă vremurile și care vor fi oportunitățile viitorului.
Dacă Plăvanul își duce la bun sfârșit planul de acaparare a puterii, treburile stau cât se poate de simplu: va forma rapid un guvern care se învârte în jurul PNL și al USR. PNL, la ora actuală, înseamnă interesele Germaniei, în timp ce USR înseamnă interesele Franței. Desigur, pentru liniștea „partenereatului” ambele vor servi cu umilință SUA pentru a fi lăsate în pace. Iar pentru ca treaba să se desfășoare fără scandal, negocierile vor fi patronate de către Plăvan, el fiind cel care va lua deciziile. Dacă vă mai îndoiți de interesele pe care le servesc cozile de topor din cele două partide, luați istoria recentă la puricat. Veți constata cum:
– ambasadorul României în Germania pus de către Plăvan e o coadă de topor care are cetățenie germană;
– în plină stare de urgență România a răspuns prezent solicitării Germaniei de muncitori la sparanghel;
– starea de urgență n-a împiedicat drujbarii lui Klaus să chelească pădurile patriei;
– grupul parlamentar al lui Cioloș a votat permanent împotriva României, dar în interesul Franței în Parlamentul European;
– cearta dintre cele două partide este pe tributul pe care România să-l plătească stăpânilor de la care se alimentează ei, nicidecum românul sau interesele sale.
Desigur, mi-ar lua un spațiu imens să amintesc toate aberațiile politice susținute de pedelisto-useriștii aflați de facto la putere în România.
Este însă cazul să vă reamintesc câteva chestiuni pe care le știți, dar pe care sunteți tentați să le ignorați. PSD-ul lui Ciolacu, Dâncu și al celorlalte cozi de topor care sunt pe-acolo, a luat câteva măsuri esențiale:
– au plafonat în Parlament capacitatea executivului liberal de a se împrumuta de pe piețele externe;
– au interzis privatizarea companiilor românești până la alegeri;
– s-au opus închiderii piețelor, elaborând chiar și un act normativ care-a ajuns la Plăvan;
– au atacat măsurile aberante luate pe „peroada” stării de urgență. Într-adevăr, tot cu complicitatea lor s-a ajuns și la actul neconstituțional al stării de alertă, dar aici e o altă mâncare de pește;
– au blocat inițiativele de desființare a SIIJ;
– au făcut presiuni permanente pentru respecarea legii pensiilor.
Trebuie să recunoaștem că, în ciuda faptului că vârful partidului e compus din cozi de topor, tot au fost câteva măsuri benefice, adevărate guri de oxigen în atmosfera tot mai sufocantă a dictaturii Plăvanului. De asemenea, există chiar și-n Securitate o zonă care se opune unei capitulări totale a țării, zonă care are conexiuni în principal în PSD.
Din păcate acum suntem exact în cazul condamnatului la moarte: dacă-i vom da Plăvanului tot ce cere, pluton de execuție scrie pe noi. Dacă însă vom vota masiv împotriva lui, forțelor care manipulează scena politică li se va face frică și nu vor avea curajul să dea lovitura finală națiunii.
Rețineți un lucru esențial: oricât de mult s-ar gudura PSD-ul, oricât sluj ar face pe la Bruxelles, nu va fi luat în seamă. Asta pentru că un partid mare îi deranjează pe grangurii europeni. De altfel ei și-ar dori fix ceea ce spune Plăvanul: desființarea PSD. Nu pentru că nu ar fi stat în genunchi ci pentru simpla vină că e prea mare pentru preferințele lor. Le este teamă de un nou „accident Dragnea”. În Europa de azi nu se acceptă în colonii partide care să se ridice peste 25%. De ce, e simplu: așa poți conduce mai bine turmele. Probabil îmi veți spune că PNL are șanse să depășească acest scor. Într-adevăr, o fac, dar asta deoarece arată către „bau-baul PSD”. Dacă mâine PSD s-ar desființa, viitoarea țintă a europenilor ar fi PNL. Bineînțeles că servilii de-acolo n-ar aștepta să li se spună, ci s-ar scinda singuri.
Având parte de un așa tratament nedrept, e limpede că, în ciuda cozilor de topor cățărate la vârf, în PSD există o imensă frustrare. Iar omul frustrat întotdeauna se răzbună pe călăul său. De-aceea tind să pariez pe răbufniri de frustrare ale activului de bază al PSD, care i-ar forța pe cei de la vârf s-o lase mai moale cu blaturile. Acesta a fost mecanismul prin care s-au blocat privatizările. Și tot acesta a fost mecanismul prin care s-au descoperit ticăloșiile corupților peneliști făcute în „peroada” stării de urgență.
Mulți spun că nu merg la vot pentru a protesta. Dacă faceți asta, mă scuzați că vă spun, dar sunteți proști! Absenteismul n-are nicio miză întrucât alegerile oricum se validează. Dacă nu mergi la vot, dincolo de faptul că cei din tabăra cealaltă ies disciplinat întrucât sunt manipulați și conduși precum oile, le mai dai ticăloșilor din umbră și posibilitatea să fure pe spatele tău. De votat oricum votezi întrucât de la cei care nu merg la vot se fură buletinele albe care se bagă pe furiș în urne. Și în favoarea cui să se bage dacă nu în cea a PNL&USR. Doar s-a văzut limpede la locale în favoarea cui lucrează porcurorii detașați „cu misiune” la BEC.
De-aceea vă spun franc: lăsați de-o parte frustrările! Într-adevăr, suntem în rahat însă între a fi executați pe loc și a mai avea o șansă, rațiunea și instinctul de conservare ar trebui să ne facă să alegem calea supraviețuirii. Cartea e în mâinile voastre: dacă alegeți în continuare absenteismul, e ca și cum ați apăsa singuri pe trăgaciul armelor îndreptate spre capul și inima voastră.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Da, are perfecta dreptate dl Diaconu, trebuie sa votam orice altceva decat leprele PNListe ;Johannis ‘pas cu pas” mai are foarte putin si instaureaza o dictatura personala ca a lui Ceausescu,insa cosmetizata cu smacurile “UE”.

  • drobuldesare,nu trebuie sa votam ,,orice altceva,, pentru că partidele mici nu au șanse sa treacă pragul si sa intre in parlament si atunci voturile sunt pierdute.Sunt trei partide mari care sigur intra in parlament,PSD,PNL si USR.Dacă vrem sa scăpăm si noi si țara de nemernicii antinaționali si de dictatura nazistului trebuie sa votam in masa PSD!Stiu ca iar votăm răul cel mai mic dar cealaltă variantă înseamnă distrugerea noastră ca popor!Dl.Diaconu are perfectă dreptate!România trezeste-te!