Analize și opinii

Dragomir Daniel Tiberivs: “10 ani de la declanşarea războiului ruso-ucrainian, la comanda Occidentului Colectiv”

Se împlinesc 10 ani de la declanşarea războiului ruso-ucrainian, la comanda Occidentului Colectiv.
Din februarie 2014 şi până în prezent acest război a provocat daune materiale, pierderi de vieţi omeneşti şi schimbări tectonice la nivelulul geopolitic cel mai înalt.
Cum s-a petrecut povestea: pe modelul ţărilor arabe, serviciile secrete occidentale au antrenat terorişti, aşa-zis “luptători pentru pace” iar aceştia s-au angajat în acte de sabotaj pe teritoriul Federaţiei Ruse, au dirijat lovitura de stat din Ucraina, s-au infiltrat în circuitul decizional rusesc şi au comis răpiri, asasinate şi distrugeri materiale. Doar că spre deosebire de Orientul Mijlociu, nu erau fundamentalişti islamici ci fundamentalişti neo-nazişti ucrainieni. La fel ca în situaţia Al Qaeda şi ISIS, americanii au bătut palma cu ei: “dom’le eu sunt luptător ISIS vreau bani şi armament să-l dau jos pe Al-Assad al Siriei” – “Ia d-aici bani!” Analog: eu sunt neonazist ucrainian vreau să-l dau jos pe Putin. Ia d-aici armament, antrenament şi bani. (apropos, Boris Nemţov şi Alexei Navalny vedeţi afilierile lor neonaziste).
Pe timpul a 8 ani între 2014 şi 2022 Occidentul a antrenat zeci de mii de ucrainieni, a dotat cu arme şi muniţie armata ucrainiană pregătind-o pentru război, a cules milioane de note informative din Federaţia Rusă, a infiltrat mii de agenţi secreţi şi cârtiţe în aparatul decizional rusesc. Ca să realizăm amploarea pregătirilor, la Langley Virginia (sediul CIA) se prelucrau între 200.000 şi 300.000 de note informative zilnice, analiştii americani lucrau zi şi noapte ca să pregătească războiul (nu sunt baliverne sunt rapoarte oficiale ale CIA prezentate în Congresul SUA).
După 8 ani de război informaţional ţinut in taină, după 8 ani de pregătiri intense şi 8 ani de atrocităţi comise asupra minorităţii ruseşti din Donbass, Occidentul simte că e pregătit de război oficial cu Rusia. Atunci se dă lovitura, provocarea de graţie: Zelenski anunţă la conferinţa de la Munchen că vrea arma nucleară şi că vrea în NATO. Ruşii sunt nevoiţi să răspundă provocării.
Declanşează operaţiunea specială: 40 de mii de soldaţi ameninţă Kievul. Bineînţeles nu era invazie cu 40 mii de soldaţi, doar o mică punere în vedere că ruşii sunt pregătiţi militar. Se bate palma pentru încetarea ostilotăţilor, Putin retrage trupele, la televizor se anunţă victoria ucrainiană (uite ruşii proştii se retrag), se înscenează masacrul de la Bucha si de acolo povestea merge mai departe până în zilele noastre.
Ce n-a ştiut Occidentul este că nici ucrainienii nu sunt fundamentalişti islamici nici Rusia nu e vreo ţară arabă de mâna a doua. În momentul în care razboiul a devenit serios, cârtiţele infiltrate în Rusia pentru actiuni de sabotaj, asasinate şi răzmeriţe locale izolate s-au retras la matcă în Ucraina. Adică au venit înapoi în ţară să-şi apere familiile şi să se bată fizic cu ruşii. Astfel occidentalii au pierdut mii şi mii de ochi şi urechi din Federaţia Rusă şi Putin a scăpat de cârtiţele infiltrate în aparatul de stat. Lovitură dublă pentru Occident.
Cine crede că războiul ruso-ucrainian a început abia în februarie 2022 trăieşte pe sub pământ şi degeaba are conexiune la internet dacă o foloseste doar ca să-şi dubleze dezinformarea transmisă live seara de seară la televiziunile oficiale…