Analize și opinii

Dmitry Medvedev: “Țările inamice nu au curajul să admită că sancțiunile lor „infernale” au eșuat lamentabil”

Dmitry Medvedev: “Țările inamice nu au curajul să admită că sancțiunile lor „infernale” au eșuat lamentabil. Nu funcționează. Marea majoritate a produselor industriale și a bunurilor de larg consum au fost înlocuite cu propriile noastre produse, rusești, iar cele dispărute – cu mărci asiatice. Funcționează și importurile paralele, de la care obținem aceleași mărci occidentale, iar proprietarii lor nu primesc nimic. Deci totul este ca întotdeauna: americanii fac bani pe o Europă umilită. Europa zdrobită îndură și pierde bani. În același timp, chiar și FMI prezice creștere economică în Rusia în acest an.
Rămâne doar să adoptăm regulile privind utilizarea proprietății lor intelectuale. Fără nicio licență și plata redevențelor. Acestea, printre altele, vor fi sancțiunile noastre, ca represalii, asupra drepturilor lor de proprietate. Pentru orice, de la filme la software industrial.
Apropo, mulțumesc, celor care au dezvoltat diverse programe pentru utilizarea fără licență a produselor lor(occidentale) intelectuale scumpe. Pe scurt, pentru piraterie în regim de sancțiuni personale” … à la guerre comme à la guerre…
***
In timp ce țările europene se chinuie să supraviețuiască, populațiile lor săracind de la o zi la alta, Rusia se dezvoltă.
Fondul Monetar Internațional (FMI), care în octombrie anul trecut a prezis o scădere de 2,3% a economiei ruse, pentru 2023, și-a revizuit previziunile și consideră acum că economia Rusiei va crește cu 0,3% în 2023 și cu 2,1% în 2024.
De asemenea, FMI a concluzionat că exporturile rusești de țiței nu vor avea de suferit din cauza limitei de preț al combustibililor stabilite de G7: „Este de așteptat ca la limita actuală a prețului petrolului stabilită de G7, volumul exporturilor de țiței rusești să nu aibă de suferit semnificativ. , întrucât comerțul rusesc este redirecționat din țările sancționate către țările care nu le-au introdus”, se subliniază în raportul FMI.