Analize și opinii

Dinu Popescu: Chiar atât de repede uită românii?

Chiar atât de repede uită care sunt partidele și cine sunt politicienii care, din 2020 încoace, au încălcat Constituția și legile pe care juraseră să le apere? Îi uită pe ce cei care au terorizat, discriminat și jefuit România?

Uită cum Lucovid Orban, la vremea aceea premier, se abțiguia în sediul Guvernului, alături de Bode, Turcan, Trabucel (Bogdan Aurescu) și alți liberali, în timp ce românii aveau nevoie de țidulă pentru părăsi locuința?

Uită dezastrul produs de guvernarea PNL-USR, catastrofele generate de liberalizarea prețului la energie, de românii care s-au sinucis pentru că n-au mai putut să plătească facturile, explozia prețurilor la carburanți (până la +10 lei/litru), tunul de un miliard de euro dat de penalul Cîțu Florin în coluziune cu actualii candidați ADU, penalul Voiculescu Vlad și penala Mihăilă Ioana? Dar tunul Unifarm?

Uită românii despre cum ditamai președintele, în ovațiile guvernării PNL-USR, se lăuda că a obținut de la Bruxelles 90 de miliarde de euro pentru România, care apoi au scăzut la 45, apoi au devenit 14, iar acum aflăm că și pe astea 14 le dăm înapoi cu dobândă uriașă, totul din cauza modului în care PNL-USR au negociat planul?

Uită că partidele care au guvernat România în ultimii 4 ani au susținut la unison odioasa Lege a Certificatului Verde, proiect ce prevedea înțeparea OBLIGATORIE din 6 în 6 luni a românilor cu serurile alea „sigure și eficiente”, ori, în caz de refuz, obligativitatea de a te testa la 48 de ore pe banii tăi cu teste de 300 ron/bucată? Inclusiv COPIII!

Așa ne spuneau ei, că trebuie să fie OBLIGATORIU chiar și pentru COPII! Știau ei că e sigur și eficient. Altfel urma teroarea! Îngrădirea accesului în spații publice, școală, loc de muncă, a dreptului la libera circulație, adio venituri, adio călătorii, iar peste toate urmau amenzi uriașe pentru neconformare. Altfel vom muri pe capete – ni se spunea.

Aha! Am văzut și cum „am murit pe capete” când s-au ridicat restricțiile, și cât de „sigur și eficient” a fost panaceul lor. Acum toți tac mâlc, în vreme ce vinovații, în frunte cu Raed Sirianu’, sunt bine-mersi în aceleași funcții, așteptând următoarea oportunitate de a mai da un tun!

Uită românii cum actualul premier a susținut la unison cu liberalii și usereiștii TEROAREA politică și mediatică din anii pandemiei? Nu a crâcnit! „Trebuie impuse restricții celor care nu se vaccinează, eu am un drept la viață!”, declara Marcel Ciolacu în 2021.

Uită românii de miile de compatrioți morți în spitale, ba în incendii, ba din cauza interzicerii operațiilor și tratamentelor, totul din cauza partidelor care au guvernat în ultimii ani? Totul din cauza ACELORAȘI politicieni care azi vă cer votul? Uită de spitalele mizere, de școlile prăbușite peste copii? De spitalul și podul de la Neamț, de Crevedia, de internatul din Odorheiu?

Uită românii că Nicu Șordan e cel mai prost primar din istoria Capitalei? 4 ani nu a comunicat nimic cu nimeni, chiar foștii săi colegi de partid se plângeau de asta constant, inclusiv în presă. Bucureștenii au stat în continuare în frig iernile, au stat zile sau săptămâni în șir fără apă caldă, parcurile sunt mai murdare ca oricând, traficul e mai haotic ca niciodată, Capitala arată ca un oraș prăduit și neadministrat.

Singurele zone din București unde chiar s-au văzut schimbări, progrese semnificative, sunt sectoarele 3 și 4, iar asta datorită primarilor de sector. Atât. În Sectorul 4, pe străzi miroase a tei și zambile, în Sectorul 1 miroase a gunoaie și șobolani. Iar ăsta e meritul lui Daniel Băluță, nu al PSD-ului, primar care, oricât m-a enervat cu bolarzii lui montați ilegal și cu faptul că orice lucrare costă aici de 3 ori mai mult ca oriunde altundeva în lume, a făcut ca acest sector să semene cu centrul celor mai frumoase capitale din lume. Clotilde Armand de la USR a făcut ca Sectorul 1 să semene cu gropile de gunoi din Oagadougou.

Uită românii CINE a interzis protestele, a mituit presa cu bani publici, a impus restricții ce s-a dovedit că au fost inutile, a votat de fiecare PENTRU achiziția de fiare vechi de miliarde, în detrimentul investițiilor necesare în Educație, Sănătate și Infrastructură?

Chiar uită cine s-a supus complet acestui odios sistem securist, represiv, totalitar? Cine a guvernat în ultimii 4 ani? Cine a avut PUTEREA în ultimii 4 ani? Cei care azi, cu un tupeu grosier, cer din nou…votul!

Vor uita românii? Chiar atât de repede uită? Vom afla la alegeri.

Orice vot pentru orice partid care, într-o formă sau alta, a fost la PUTERE în ultimii 4 ani, e un vot pentru dezastru. Pentru distrugerea României. Dacă PSD, PNL, trepădușii de la USR + Mandolină și cu UDMR pe post de remorcă mai trec pragul electoral și rămân la putere, România anului 2025 va însemna stare de alertă, revenirea cu recrudescență a terorii, criză politică, economică, financiară, catastrofe pe bandă rulantă, devalizare și trădare. Asta urmează.

EI pregătesc deja legile în acest sens, Legea Apărării și Legea Stării de Alertă. Știați? Nu știați! Teoretic sunt în dezbatere publică, oficial sunt trecute pe șest. Dacă asta veți vota, dacă veți pune ștampila pe orice partid care în ultimii 4 ani, într-o vreme sau alta ori într-o formă sau alta, a exercitat puterea, înseamnă fie că sunteți mulțumiți de cum arată România azi, fie că sunteți complet imbecili, analfabeți funcțional cu diplomă.

Nu, n-am chef să vă menajez, să folosesc eufemisme, să edulcorez situația. Eu sunt apolitic, nu fac campanie pentru nimeni, nu am niciun parti-pris. Vă ofer doar o mostră de logică deductivă, de analiză de bun-simț: votați ce ați avut până acum? Veți primi ce meritați, adică ce ați primit în ultimii ani, doar că de 10-100-1000 de ori mai rău de atât.

Credeți că nu se poate mai rău? Așa ați zis și de Iliescu, apoi de Constantinescu, apoi de Băsescu, apoi l-ați votat DE DOUĂ ORI pe Klaun Golfhannis. Vă meritați soarta. Asta e realitatea!

V-am avertizat în 2019, am vaticinat că, dacă Klaun Golfhannis câștigă al doilea mandat, NU pierde PSD, pierde România. Am spus-o tare, a preluat-o presa, majoritatea m-ați înjurat la greu atunci, v-ați burzuluit la mine cu miile. Timpul a dovedit că am avut dreptate.

Votați partide care au guvernat în ultimii ani și timpul va dovedi, din nou, că din cauza votului vostru, din 2025 ne va lua mama dracului pe toți, fiindcă aveți memorie scurtă, sunteți ignoranți, ușor de manipulat și deosebit de proști.

Vă știți voi!

Noapte bună, România! Excelențe e prea mult să vă mai spun acum.

Autor: Dinu Popescu