Analize și opinii

Din păcăleala în păcăleală, am ajuns la România (a)normală…

(FILES) In this file photo taken on November 4, 2019 shows Romanian Minister of Finance Florin Citu shaking hands with Romanian President Klaus Iohannis at his swearing-in ceremony at the Cotroceni Palace, the Romanian Presidency headquarters in Bucharest Citu was appointed as prime minister on on February 26, 2020 by Romanian President Klaus Iohannis following the no-confidence vote of the Parliament against the former liberal Prime Minister Ludovic Orban's cabinet., Image: 501240615, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Cu Iohannis şi Cîţu la butoanele României e ca şi cînd elefantul stă cu un şoricel într-o piscină, iar şoricelul îi spune: „Elefantule, noi sîntem cam duşi cu pluta, dar uite ce valuri interesante facem!”. Cîţu, e doar un şoricel de subsoluri care roade şi el din oportunismul crizei! Să ne amintim că după incendiul regizat de la „Colectiv”, elefantul a coborît în stradă, supravoltînd propaganda mincinoasă şi asmuţind împotriva guvernului legitim Ponta, alături de manifestanţii fără autorizaţie, grupaţi în jurul lui, nişte forţe antiromâneşti, securistoizi şi leşuri ale partidului de sub aripa sa, care muriseră înainte de a intra în luptă, perdanţii alegerilor, oamenii lui Iohannis, după cum acesta a declarat la Malta, întrebat de jurnalişti, la momentul „Colectiv”: „Am speranţe că va fi bine, pentru că oamenii mei sînt în stradă”.

Adevăr a grăit gura acestui păcătos preşedinte instigator, încălcător de Constituţie, falsificator şi evazionist! Cineva spunea că a dat nas în nas cu el la munte, mai deunăzi. Ce ştie altceva să facă Iohannis, decît să schieze pe ea, de Românie! Şi apoi, de acolo, de pe pîrtii vede mai bine pădurile exterminate de „Holzindustrie Schweighofer” şi poate calcula în voie, cum şi ce să mai radă austriecii. Cetăţenii români sînt pentru Iohannis degetele unei mîini cu care se scobeşte între dinţi şi prin alte părţi, de resturi. Suspendarea lui Iohannis este o urgenţă de gradul zero! Dar, cu cine? Cu Ciolacu? Şi acesta e de-al lor! Au fost patru incendii dramatice în mandatele lui Iohannis. Au ars spitale şi-au murit zeci de oameni. N-a învăţat nimic din greşelile de pînă acum, soldate cu atîtea pierderi de vieţi omeneşti. Guvernul lui Iohannis de improvizaţi şi diletanţi anti-români, folosiţi la nivel de stat în ampla operaţiune planetară de instaurare a sistemului satanic, care trăiesc ca la ospăţurile lui Dionysos în cea mai neagră perioadă a istoriei, în timp ce poporul înoată în aceeaşi mizerie, nu trebuie să mai întîrzie o clipă la palat! Nu mai e mult şi acest ministru al sănătăţii care a picat la Minister ca musca în doniţa cu lapte, împreună ministrul de interne şi Arafat, vor trimite soldaţii înarmaţi peste noi, în casă, să ne vaccineze cu forţa, chipurile să ne protejeze, precum americanii cu scutul de la Deveselu, de falsa invazie a ruşilor.

Aşadar, cine ar trebui să-şi dea demisia în cazul „Matei Balş”? Femeia de serviciu sau instalatorul, cum la maternitatea Giuleşti, care a ars cu copii cu tot, a fost arestată doar o asistentă? Nu, Guvernul lui Iohannis, cu el în frunte, ar trebui să plece urgent. Cîte incendii, cîte pierderi de vieţi mai sînt necesare ca să plece acest preşedinte antiromân şi gaşca sa de oportunişti? Voiculescu, fotomodelul în chiloţi, a fost numit la Ministerul Sănătăţii ca să distrugă sistemul din intern şi să-l privatizeze. De cînd au fost investiţi, începînd cu Orban, apoi acest catastrofal Cîțu, s-au ocupat de împrumuturi uriaşe, de îngheţarea salariilor şi pensiilor de afaceri cu măşti şi igienizante şi de suprimarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Foarte guraliv, ca rîia pe om doar în campanie, acum Iohannis a dispărut ca măgarul în ceaţă, ocupat cu naveta la nevastă, pîrtiile de schi şi afacerile din casele închiriate.

Cînd sănătatea ta, ca fiinţă umană, îţi este controlată de reprezentanţii unui regim opresiv, care, oficial, îţi este duşman, trebuie sa fii ori naiv ori sinucigaş să i te predai cu arme şi bagaje. Cum în cazul „Colectiv, răspunderea asupra incendiului a antrenat planul politic, prin demisia Guvernului Ponta şi, penal, prin răspunderea penală a celor implicaţi, în cazul incendiului de la „Matei Balş”, ca în orice democraţie, trebuie să răspundă cu funcţia oficialii de azi, Iohannis, Cîţu, Voiculescu, Arafat…

Ajuns tîrziu, pe la prînz, la locul incendiului, Iohannis a afirmat în declaraţia de presă că e nevoie de o reformă a sistemului de Sănătate, pe care o tot face de şase ani de mandat,  deşi ar fi trebuit să ceară demisia guvernului Cîţu, cum, în noiembrie 2015, a cerut în stradă şi a obţinu demisia guvernului Ponta, pentru a-şi instala guvernul Iohannis-Sparanghel. Avînd astăzi guvernul său Cîţu spre folosinţă, n-a mai cerut nicio demisie, altfel  şi-ar fi recunoscut public răspunderea politică. Ca orice analfabet spontan, tot ce afirmă Iohannis, poate fi înrămat pentru un muzeu al nerozilor ticăloşi, care au făcut din România o stafie cu mască.

De!, trăim într-o republică a procurorilor, o republică a S.R.I., unde Iohannis este tot mai arogant, iar reprezentanţii Puterii de la Bucureşti sînt din cei cu minţile pierdute. Un raport elaborat de Institutul britanic „Henry Jackson Society” a semnalat că există o îngrijorare din ce în ce mai mare, că serviciile de informaţii ar fi implicate în coordonarea unor activităţi anticorupţie în România: „Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii şi ale actorilor politici în activităţile justiţiei nu pot decât să submineze credibilitatea justiţiei”, a declarat Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European.

„Ciuma galbenă” face ce vrea cu noi, din cauza celor care din crasă prostie i-au votat. Cîţiva cutezători, număraţi pe degete, mai ies în stradă cu o pancartă şi-o talangă, în rest, nimeni nu mai este deranjat de nimic. Elefantul n-a mai urlat cînd guvernul său a încălcat referendumul care stipula că nu se mai dau O.U.G. pe „justiţie”. Ia să fi făcut pesede acest lucru, cîte săbii scotea Iohannis în declaraţii! Iată că, din urgenţă în alertă, din restricţie în restricţie, din păcăleala în păcăleală, am ajuns la România (a)normală…

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa. art-emis.ro