Analize și opinii

Bogdan Tiberiu Iacob: „Ne explică dl.Chirilă pe Facebook cum e cu ieșitul în stradă la Colectiv.”

Ne explică dl.Chirilă pe Facebook cum e cu ieșitul în stradă la Colectiv.
”La Colectiv lumea nu a ieșit în stradă imediat și nu a ieșit în stradă doar pentru că au murit oameni într-o tragedie fără precedent în istoria concertelor sau cluburilor din România. Oamenii au ieșit în stradă pentru că Bănicioiu, secondat de medicul Arafat și de ministrul de interne Oprea, a dat asigurări că cei care erau în stare foarte gravă și care ar mai fi avut șanse dacă ar fi fost transportați la timp în Occident, vor avea parte de același tratament în România ca afară”.
Cred că solistul are serioase lacune de memorie.
După Colectiv, s-a ieșit în stradă, practic, imediat, asta însemnînd prima zi după expirarea doliului național de 3 zile decretat pentru 31octombrie, 1 și 2 noiembrie. Pe 3 noiembrie 25.000 de oameni au ieșit în stradă, pe 4 noiembrie guvernul Ponta demisiona.
Pe 3 noiembrie, exact în ziua protestelor, ministrul Bănicioiu declara: “Am spus-o şi repet, noi nu ne-am opus niciunui ajutor. Şi mulţumim tuturor care şi-au oferit sprijinul. Francezii ne-au zis că ei nu credeau că pot face faţă la aşa ceva. Revin. O echipă are şase – şapte chirurgi. O echipă completă are cam 10-15 persoane. Numai la Floreasca sunt 40 de chirugi şi 25 de rezidenţi. Pe lângă Spitalul de Arşi, există clinici de chirugie plastică, reparatorie şi arsuri şi în marile spitale de urgenţă. Spitalele au făcut dovada unor echipe medicale foarte bine pregătite”.
Cu două zile înainte, doctorul Yarom Shoham, venit din Israel pentru a ajuta la tratarea victimelor, declara: “Este foarte greu pentru mine să spun ce cred că se va întâmpla cu aceşti pacienţi. Ştiu că sunt trataţi foarte bine aici, iar echipele din spital fac o treabă minunată şi muncesc foarte eficient non-stop pentru a trata aceşti pacienţi şi toţi sperăm să obţinem cele mai bune rezultate”.
“Am văzut mobilizarea de care colegii noştrii dau dovadă, este o situaţie cu care rar te întâlneşti în experienţa profesională. Am o experienţă de peste 20 de ani, dar nu am cunoscut niciodată o astfel de situaţie cu un număr atât de mare de pacienţi în stare gravă care să fie trataţi în acelaşi timp” declara și Marc Chaouat, medic la Spitalul St. Louis din Paris.
Întrebarea e cînd au avut timp, oare, zecile de mii de indignați să se încredințeze la doar 3 zile de la tragedie că Bănicioiu, Arafat & comp ”au mințit” privind tratarea pacienților și să ia străzile cu asalt, cu Tudor Chirilă în frunte, într-un moment cînd mari experți străini se declarau depășiți de asemenea situație?
Sau poate că nu doar Chirilă uită. Poate uit și eu că tinerii frumoși și liberi știu întotdeauna totul!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …a incerca sa ai un dialog sau o luare de pozitie impotriva astora, este ca si cum ai vorbi cu un perete de pisla captusit cu vata…

  • Un discurs propagandistic fortat
    si de nivelul genunchiului broastei. Postarea tanarului de la Restard Romania parca e definitia de la corectitudine politica.