Analize și opinii

Diana Maria Brăgaru: În ziua de azi NIMIC NU MAI E PĂCAT

1. Nu e păcat să fii amant/amantă, atât timp cât ai o scuză bună – că iubești și ești iubit sincer e ok, partenerii de viață ai ălora sunt oricum niște proști și niște urâți, iar familiile și copiii lor nu contează.
2. Nu e păcat să te iubești cu cei de-același gen sau chiar sânge cu tine – a se vedea scuza de mai sus, care poate fi folosita oricând.
3. Nu e păcat să minți atâta timp cât sunt minciuni “nevinovate”, care te scot din rahatul în care te-ai băgat singur. Nu e treaba ta că așa îi bagi în bucluc pe alții.
4. Să ucizi e ok, că doar e dreptul tău de a alege și nimeni nu are voie să îți spună ce să faci cu trupul tău.
5. Invidia e socotită bună pentru că te motivează să faci ceva pentru a obține ce au alții și tu te-nverzești că nu ai.
6. Să îți bați joc de oameni, să minți ca să îi faci să arate rău, să vorbești urât cu și despre ei, să îi folosești și să îi calci în picioare arată că ești un om superior, care știe ce vrea.
7. Nu e păcat nici să te cerți sau să îi îndemni pe alții să se certe între ei. Doar proștii nu își pun mâinile-n șolduri și nu țipă ca la ușa cortului.
8. Nu e păcat să te piși pe credința altora, nici pe icoanele lor, nici pe preceptele lor, nici pe sistemul lor de valori, mai ales când ele nu coincid cu agenda ta progresistă.
9. Nu e păcat să îi mai dai niște picioare în gură oricui are altă opinie decât tine. Păcat e să nu îți arăți astfel superioritatea.
BRIEF: nimic nu e greșit, imoral, amoral, injust, nimic nu e păcat atât timp cât ai scuza potrivită.

Autor: Diana Maria Brăgaru