Analize și opinii

DESPRE DREPTUL INTERNAȚIONAL, CARE NU MAI EXISTĂ „DE FACTO”

Kremlinul a anunţat azi că Rusia NU RECUNOAȘTE jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale de la Haga (CPI).
Așa, și ce-i să faci? Cum o poți acuza, când NATO nu mai recunoaște Carta ONU? ONU deliberase că provincia Kosovo e parte a Republicii Serbia. România și alte patru țări UE n-au recunoscut nici până azi independența Kosovo. Și NATO a atacat, totuși, Serbia, în 1999 sfidând Rezoluția ONU. A micționat pe ONU.
Consiliul de Securitate al ONU n-a autorizat intervenția în Irak. NATO a făcut-o. GW Bush a spus că indiferent de rezoluția Consiliului, NATO va ataca Irak-ul. În Congres, Colin Powell a fluturat o fiolă care, cică, ar fi fost o mostră a armelor chimice irakiene. S-a dovedit că a fost o minciună. Au urmat Libia și Siria.
Cum îi mai poți pretinde cuiva să respecte dreptul internațional când tu l-ai făcut pulbere? Bine, astea-s întrebări pentru oameni cerebrali. Nu pentru manipulați.
Ce rămâne după ce dreptul internațional, recunoscut de toate statele lumii, a fost aruncat în aer? Un singur răspuns este: ori se revine la ceea ce a fost semnat, vechea ordine internațională, Carta ONU, ori război mondial.
Războiul din Ukraina este dovada peremtorie că nu se mai vrea revenirea la vechea ordine. Dacă se dorea, războiul ăsta nu mai exista.
Aici nu se pune problema pe cine susții, ci dacă mai ești sănătos la cap și-ți pasă de soarta omenirii. A ta și a copiilor și nepoților tăi. Dacă nu, înseamnă că ai nevoie de medic psihiatru, deja.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu