Analize și opinii

Deputat PNL către Iohannis: ”Sunt profund deranjat de faptul că ezitați să acceptați dreptul suveran al poporului român de a decide prin vot liber și legal exprimat care îi sunt valorile fundamentale!”

Preşedintele Klaus Iohannis primeşte un mesaj dur din partea unui deputat PNL, după decizia de a contesta la CCR legea referendumului, decizie care amână practic până în toamnă organizarea referendumului pentru familie. Deputatul Daniel Gheorghe se declară profund deranjat de faptul că preşedintele Iohannis împiedică poporul român să-şi exprime opinia.



“Președintele Klaus Johannis contesta la CCR legea tehnica (a nu se confunda cu legea constituțională propriu zisă) pe baza căreia ar urma sa se desfășoare Referendumul pentru Familie. Asta în ciuda faptului că pe actuala formă a legii au fost respinse deja 2 sesizări de neconstituționalitate. Mă tem că adevărata miză a acestei sesizări este de fapt amânarea desfășurarii acestui referendum pentru cel mai devreme în toamna acestui an.

După părerea mea, contestația va fi respinsă, asta rezultă dacă analizam atent legea și Constituția . Dar cred că domnul președinte este dator să înțeleagă că la fel precum partidul care l-a susținut în candidatura prezidențială, PNL, și în rândurile căruia aproximativ 85% din membri sunt de acord cu acest referendum, România este o societate profund creștină care respinge ingineriile sociale progresiste. D-le Klaus Johannis, că deputat PNL și creștin ortodox vă transmit că sunt profund deranjat de faptul că ezitați să acceptați dreptul suveran al poporului român de a decide prin vot liber și legal exprimat care îi sunt valorile fundamentale! Am moștenit o țară și o credință, nu mai dorim să fim ținta tuturor experimentelor totalitare anti-crestine!”, scrie Daniel Gheorghe pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, informează Administraţia Prezidenţială.

Autor: Forin Pușcaș

Sursa: Știri pe surse