Analize și opinii

David Angelo: „România a băgat 12 mld. USD în contracte de înarmare. Și autostrăzi are?”

Dacă toți banii băgați în tehnică militară în ultimul an – care „îngrașă” complexul militar-industrial – s-ar fi băgat în proiecte de dezvoltare, în infrastructură, cum era?
Păi România a băgat 12 mld. USD în contracte de înarmare. Și autostrăzi are? Ciuciu. Cu 12 mld. USD faci autostrăzi? Heheeee…!
Cine-i oprește pe liderii lumii să stea la aceeași masă, să găsească soluții raționale, în beneficiu multiplu, să nu se mai ajungă la războaie? Ca banii să se ducă în dezvoltare? Dracu? El, da. Mai bine distrugi economiile lumii și bagi banii în armament.
Diplomație, astăzi, nu mai există. „Diplomația” o face o singură putere în lumea asta, care a crezut că va rămâne singură, Împărat peste proști. Și-a atras de partea ei niște proști, adevărați, care luptă împotriva intereselor lor, dar pentru interesele lui. Și Împăratul a crezut că merge. Ante factum, a distrus și ONU. N-o să-i mai meargă.
Am mai spus-o, am avut un profesor de Relații internaționale. A fost ambasadorul României la ONU, mulți ani, pe vremea lui Ceaușescu, până în 1991: Ion Datcu. Ce om, ce maniere, ce stil, aristocratic… Așa arăta diplomația pe vremuri.
Astăzi? Niște funcționărași controlați de corporații. Ca și guvernele care îi numesc, și care spală creierele, care și-așa nu era nevoie să fie spălate, fiindcă lumea digitală le-a privat de lectură. Deci, n-ai ce să speli. Vidul? Poți?