Analize și opinii

David Angelo: PATRIOTISM ÎN BULIBĂȘEALA GLOBALISMULUI

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 10: Hungarian Prime Minister Viktor Orban and German Chancellor Angela Merkel (not pictured) speak to the media prior to talks at the Chancellery on February 10, 2020 in Berlin, Germany. Orban is on a one-day official visit to Berlin. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Dacă toți liderii de stat din UE ar fi avut, ab initio, poziția lui Orban, războiul era încheiat de mult, prin negocieri, reciproc avantajoase, în urma războiului creat. La care Occidentul a pus umărul serios.
Fiindcă ce altceva a făcut Orban decât să analizeze, să pună în balanță serios raportul dintre superputeri? El știa că NATO folosește Ucraina, că nu va intra în război direct cu Rusia. Și ca lider responsabil, situat la mijloc, între interesele unor superputeri, ce putea să se întrebe?
Care sunt interesele Ungariei aici? Ce loc ocupăm noi pe tabla de șah, când se bat două superputeri nucleare pentru supremație? Orban este suficient de șmecher să înțeleagă că, finalmente, se va ajunge la un acord. Iar ceea ce conta era ca Ungaria să iasă cât mai puțin vătămată din acest război.
Dacă mâine se împacă USA cu Rusia? Cine a pierdut cel mai mult? Nu proștii care s-au aruncat cu capul în gard, și-au golit arsenalele să ajute Ucraina? De ce? Să moară cât mai mulți ucraineni, iar ei să-și bage economia în colaps? Să-și golească arsenalele și să fie nevoite să facă alte comenzi de zeci de miliarde către Complexul militar industrial, mărind bugetul de apărare de la 2 la 2,5, 3, 4%?
Evident că nu poți discuta asta cu idioții, o țin una și bună: Orban e cu Putin. Cum să fie cu Putin când Ungaria are investiții europene, la 9 mil. de locuitori, de 2 ori mai mari decât România? Idioților! Aici e geniul lui! A spus: Ungaria nu va ieși din UE, dar nu va accepta ca UE să schimbe cultura și demografia Ungariei. Mai vrei? Degeaba, că nu te duce capul!
Asta aș fi făcut și eu! Puneam în balanță ce ofer Occidentului și ceream să-mi ofere echivalentul. Fiindcă am ce oferi! Poziție geostrategică plus resurse. Dar nu gratis. Dacă țin cu România!

Autor: David Angelo