Analize și opinii

Daria Dughin – Un sacrificiu pentru eternitate

Atentatul brutal prin care Daria Dughin, fiica marelui filosof rus Alexander Dughin, a fost ucisă în data de 20 august 2022, lasă în urmă multiple semnificații. Este necesar să privim cu atenție la acest eveniment care se evidențiază a fi mult mai mult decât o crimă macabră. Este un moment care tinde să devină un reper important al istoriei moderne.

În primul rând, pornind de la investigațiile cu privire la autorii crimei, începem să constatăm tot mai clar cine sunt cei care au fost și sunt atât de deranjați de eforturile lui Dughin tatăl și ale fiicei sale. În momentul de față avem deja indicii că în efectuarea asasinatului a existat o conlucrare a serviciilor secrete din Ucraina, Statele Unite, Israel, Marea Britanie și posibil și din alte state. Având în vedere că atentatul a avut loc în Moscova, nu este exclus să fi fost implicați și agenți ai serviciilor occidentale infiltrați chiar în rândurile serviciilor secrete ruse. Toate aceste operațiuni trans-naționale se grefează, bineînțeles, pe fondul conflictului din Ucraina. Pentru cine mai are măcar un dram de luciditate este evident că această confruntare reprezintă cu totul altceva decât ceea ce mass-media din spațiul euro-atlantic încearcă să ne convingă. Nu este nicidecum vorba despre o agresiune „neprovocată și nejustificată” a Federației Ruse asupra Ucrainei ca stat suveran și democratic, ci așa cum explica însăși Daria Dughin cu puțin înainte de moartea sa, de o confruntare a Globalismului cu Eurasianismul.

Atentatul i-a vizat cel mai probabil atât pe tatăl, Alexander, cât și pe fiica acestuia, Daria. Dar pe fondul său, atentatul a urmărit blocarea ideilor pe care cei doi – tatăl și fiica – susținuți de o întreagă școală de gândire, le diseminau în conștiința a milioane de oameni din toată lumea. Este necesar să realizăm că Alexander Dughin a fost și este extrem de incomod pentru hegemonia atlantistă deoarece el este mult mai mult decât un analist politic. Este un creator de sisteme politice și filosofice, un om de o mare profunzime intelectuală și spirituală, un model care motivează și însuflețește masele. Iar Daria Dughin era (încă nu ne-am obișnuit cu ideea că nu mai este) o colaboratoare și o continuatoare strălucită a filonului de idei și acțiune deschis de tatăl său.

Am cunoscut-o pe Daria în urmă cu trei ani, în anul 2019, la Forumul de la Chișinău, organizat de prietenul nostru comun, eminentul patriot, politolog și scriitor, Iurie Roșca. Am fost impresionat de erudiția, elocvența și profunzimea discursului Dariei, dar în egală măsură și de grația și gingășia emanate de însăși prezența sa. Daria a fost un sprijin foarte însemnat pentru tatăl ei. Atât din punct de vedere al dialogului și conștientizării necesare elaborării unor concepte, cât și ca participant de marcă și organizator al unor evenimente care trezeau cu mare forță conștiințele și sufletele oamenilor și generau totodată ample curente de idei.

Să observăm acum, dintr-o altă perspectivă, că cei care au declanșat cu adevărat conflictul din Ucraina nu sunt la modul fundamental ucrainenii înșiși, ci cei care au pus stăpânire prin corupție, șantaj și lovitură de stat pe administrația din Kiev. Tot ei sunt cei care au sucit mințile unei mari părți a populației din Ucraina, mai ales cea din vestul țării. Iar acești intriganți din umbră nu sunt alții decât păpușarii sistemului globalist care se folosesc cu cinism, de zeci de ani, și de Statele Unite ale Americii. Doar cei naivi nu au înțeles până acum că SUA a devenit brațul armat al globaliștilor, ca țară  conducătoare a NATO, dar și sediu al celor mai dominatoare instituții din lume: pe plan economic (WTO), financiar-bancar (Banca Mondială, FMI, Federal Reserve Bank), pe planul „cooperării” internaționale (ONU) sau pe linia „sănătății” globale (OMS). Ucraina a ajuns la rândul său să fie folosită ca un instrument servil al planurilor globaliste de menținere a unei unipolarități de fațadă. Unipolaritate care dacă ar fi putut fi menținută ar fi servit celui mai important scop al globaliștilor, anume instaurarea unei dictaturi planetare sub forma unui Guvern Mondial. Aceasta ar fi implicat în mod necesar îngenuncherea Rusiei și înăbușirea trezirii potențialului civilizațional formidabil pe care îl are Eurasia, ca nucleu al spațiului continental al lumii.

Pentru aceste scopuri mârșave au fost și sunt încă folosite în Ucraina, fără nicio rezervă, toate forțele care au putut fi mobilizate, inclusiv elemente neo-naziste care se dedau la atrocități greu de imaginat pentru un om obișnuit. Este semnificativ în acest sens că tânăra Daria Dughin era deja plasată pe o listă postată pe internet, pe un site numit în mod sarcastic Mirotvorets, „făuritorii de pace”. În viziunea lor dezaxată pacea înseamnă suprimarea celor care nu se aliniază obiectivelor lor neo-naziste. Adică asasinarea prin orice mijloace. Iar în acest scop Mirotvorets publică în continuare, pentru uzul colaboratorilor, datele personale ale „țintelor”: nume, adresă, număr de telefon, data și locul nașterii, adresa de e-mail, contul rețelelor de socializare… orice poate contribui la efectuarea asasinatelor. Constatăm cu dezgust că uciderea acestei tinere pline de candoare a constituit pentru acești sadici neo-naziști un prilej de mare satisfacție și bucurie demonică.

Pe de altă parte, însuși faptul că respectivele servicii militare, paramilitare și de informații, subordonate globaliștilor, recurg la astfel de crime abominabile nu arată altceva decât încrâncenarea lor disperată în efortul de a stopa ideile și conceptele pe care le construiește de zeci de ani Alexander Dughin, care a beneficiat în ultimii ani de suportul substanțial al fiicei sale, Daria.

De ce sunt ideile lui Alexander Dughin atât de „periculoase” pentru psihopații globaliști? Pentru că trezesc oamenii la realitate, pentru că îi fac să înțeleagă cu adevărat resorturile istoriei, liniile de acțiune geostrategică, pentru că aceste idei scot din ignoranță masele și le oferă suportul de a acționa în scopul stabilirii echității internaționale. Caracatița mondialistă care a cuprins cu tentaculele sale umanitatea urmărește să mențină oamenii într-o stare de îndobitocire, de boală cronică fizică și psihică, de frică și tensiune continuă. Exponenții globaliști precum cei ai Forumului Economic Mondial (care pregătește Marea Resetare anti-umanistă), ai Organizației Mondiale a Sănătății (care de fapt instrumentează Genocidul planetar) sau chiar cei ai ONU (ce promovează insidios Agenda tiranică 2030), lucrează sistematic pentru a instaura la vedere, oficial, Guvernul Mondial. Toți aceștia sunt conștienți că sistemul „democrației liberale”, construit pe un munte de minciuni și înșelătorii, este în pragul colapsului. Și în acest moment au nevoie de crize cât mai dezastruoase și de „țapi ispășitori” pe care să dea vina. Schimbarea vremii, flatulențele văcuțelor, raportarea la conceptele de „mamă” și „tată”, credința în Dumnezeu sau refuzul de a te lăsa cipat, injectat cu otravă nano-tehnologică și expus radiațiilor criminale 5G, toate acestea și multe altele au devenit pentru globaliști probleme majore ale umanității, de ne-tolerat. Dar „vinovatul” cel mai hulit în momentul de față este, desigur, „Rusia lui Putin”, care ar amenința securitatea și economia întregii lumi.

În acest context de intensivă inducere programatică a unei stări de psihoză colectivă, ideile lui Dughin despre normalitate, tradiție, multipolaritate, despre pârghiile de acțiune ale hegemoniei atlantiste sau despre spațiile civilizaționale care constituie matca naturală a polilor de putere la nivel mondial… au fost considerate ca absolut indezirabile. Ideologia globalistă urmărește, dimpotrivă, uniformizarea și amestecarea popoarelor, raselor și etniilor, menținerea populației lumii în crasă ignoranță, în obediență. Globalismul caută dezrădăcinarea tradițiilor, ruperea legăturii sfinte a oamenilor cu Dumnezeu și chiar negarea existenței Divinității. Acesta este în esență motivul pentru care activitatea lui Alexander Dughin și a asociaților săi deranjează teribil planurile psihopaților globaliști. Pe această linie, asasinarea Dariei Dughin a avut loc imediat după un congres entuziast care valoriza Tradițiile, care impulsiona repunerea în drepturi a firescului, care reitera racordarea la sursele religioase și spirituale ale civilizației.

Acum, după ce am primit o nouă și nefericită dovadă a ceea ce îi irită pe întunecații societăților secrete, care vor cu orice preț să ne subjuge și chiar să ne extermine, conștientizăm cu atât mai mult importanța stringentă a valorilor pentru care Dariei i-a fost luată viața. Nu avem altă cale decât să continuăm lupta Dariei și a tuturor celor care înțeleg că mobilizarea în apărarea din toate puterile a reperelor noastre de bază este singura șansă de salvare a umanității. Suntem deja într-un război pe viață și pe moarte cu acești ante-mergători ai Abisului. Pasivitatea noastră ne-ar duce inevitabil la pieire. Cei care conștientizează aceasta și se angajează în acțiune fermă, merită toată admirația și respectul.

Daria Dughin este din această perspectivă o eroină a istoriei. Nu doar pentru că a reliefat amenințarea existențială în care se află acum Federația Rusă din punct de vedere al securității militare, dar și ca ultim bastion al creștinătății în lume. Daria Dughin reprezintă și un model  pentru întreaga comunitate internațională a celor care aspiră să trăiască liberi și în demnitate. Din acest motiv memoria Dariei trebuie cinstită și prețuită la un înalt nivel de acum înainte.

Poate că acum suntem prea aproape de această tragedie pentru a-i percepe pe deplin adevărata relevanță, dar peste ceva timp vom realiza mai clar că Daria Dughin a pășit în tărâmul arhetipal al celor care au sacrificat totul pentru Idealurile noastre comune și pentru Dumnezeu. Daria este un erou modern care a luptat nu cu arma în mână, ci ne-a oferit exemplul său personal în a aduce în viața foarte multor semeni Lumina, Adevărul, Curajul și farmecul unei prezențe angelice.

Îți mulțumim, Daria!

Autor: Dr. Calistrat M. Atudorei

Președintele Forumului Țărilor Nealiniate din România

membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România