Analize și opinii

Dan Stoica: Un discurs de luat în seamă

Președintele urkanian a ținut o cuvântare la forumul mondial de la Davos în care și-a exprimat îndoiala în existența lui Putin. (nu e glumă)
El crede că Putin nu ar mai fi în viață și că un colectiv de tovarăși ar lua hotărâri în numele lui.
Nu știu dacă e relevant pentru altcineva decât pentru presă acest amănunt. Între timp structura de comandă a armatei ruse s-a umplut de nume reale, de purtători de răspunderi care mai de care mai concreți. Acum s-a aflat că șeful statului major, generalul Gherasimov e un mare teoretician al strategiei militare și că i-a fost profesor și lui Zaluznyi, comandatul din tabăra opusă. Deci cu s-au fără Putin armata o duce bine și își vede de treabă.
Și atunci de ce se îndoiește Volodimir?
Bine, el nu a aflat încă câți oameni mor în Donbas zilnic și că cea mai mare parte sunt ucraineni.
Un alt element trist în aceste zile a fost doborârea elicopterului cu ministrul de interne și întreg statul major (vreo 19 purtători de funcții importante în acest minister esențial în vreme de război). Mă gândesc cât s-au chinuit americanii să-i găsească și să-i elimine pe cei 9 ofițeri superiori ruși la începutul războiului. Unul câte unul. Acum 20 dintr-o singură cădere.
ȘI consilierul principal al domnului președinte mai sus amintit și-a făcut bagajele și a plecat dintr-un guvern unde dacă nu o iei din loc la timp ai puține șanse să nu te găsească o rachetă rătăcită.
Autor: Dan Stoica