Analize și opinii

Dan Stoica: Legendele și starea prezentului

Minciuna inițială a ajuns legendă:
AMFITRION avea o soție credincioasă (în legende ele încă erau vii) pe Alcmena. Ca să ajungă în pat cu ea, Zeus (taurul comunal al Olimpului) nu a găsit altă soluție decât să ia înfățișarea lui Amfitrion (plecat la război, așa cum mai pleacă orice soț în deplasări de serviciu eroice). Astfel deghizat ajunge în pat cu Alcmena și se bucură, cu acordul ei, ca urmare MeTo nu poate să intervină, de ce poate oferi trupește o femeie care își vede rar eroul lângă ea. Din acest one-night stand a ieșit Hercule. Deci a fost cu spor.
Ce să vezi! Minciuna că El ar fi Altul a prins peste vremuri.
În termeni militari, juridici și diplomatic se numește „sub un steag străin!” (false flag pe limba tineretului soroșian)
Lista e lungă, sar de 48 și vă spun penultima și ultima:
Pandemia. Ca să poată elimina o parte din propria populație, și să pună cu botul pe labe o altă parte care prea își luaseră nasul la purtare cu dreturile omului, cu libertatea și democrația și alte vorbe goale în vest, dar mai ales ca să îl dea jos pe Donald Trump de la preșidenție, a fost declanșată o „epidemie”, s-a fabricat una două un „vaccin” și totul a fost învelit în vorbe mari de presă și vorbitori politici.
Totul s-a terminat jalnic într-o bună zi când oamenii au început să își dea seama că se vindecă de capul lor. A durat cam trei ani în care politicienii s-au deghizat în medici, presa în organ științific ș.a.m.d.
Azi Amfitrion e Ucraina și Alcmena Rusia. Deși populații surori, SUA i-a învrăjbit vreme de un sfert de secol (mai eficient decât au reușit sovieticii timp de alte trei sferturi) și a ieșit SMO pentru estul Ucrainei.
Cum Alcmena știa care sunt slăbiciunile lui Amfitrion, nu i-a luat mult să îl pună la punct. Amfitrion a vrut să se împace dar a apărut taurul comunal (deghizat în Boris Johnson) și Amfitrion (jucat de un actor comunal) a cedat psihic și poate fizic, că tot e trendy să fii ce nu ești**. De atunci e scandal și bătaie în casa de peste râul Nistru.
Ucrainenii au minat granția cu România ca să nu mai fugă cei desemnați să-și apere patria în sens invers frontului.
Și de azi nopate (1 iunie 2024, ziua celor ajunți în mintea copiilor) SUA deghizată în Amfitrion a început să atace Rusia cu rachete strigând în gura mare că o fac ucrainenii.
Dar așa-i cu legendele, când vine dimineața și se vede ce-i în spatele cortinei, tot ce a fost înșelătorie eroică devină o baltă de sânge fără onoare și motiv*.
* Legendă: de ieri SUA și Germania au atacat OFICIAL Rusia cu rachete de lungă distanță a căror ținte au fost stabilite de sateliți americani, iar proiectilele au fost lansate de specialiști militari ai fiecărei țări amintite mai sus. Cele două puteri se adaugă Franței, Marii Britanii și altor țări în această ofensivă generalizată, deghizată în apărarea onoarei unei țări care nu prea mai are ce apăra pentru că poporul ei a fost dus la abatorul de pe front fără să mai fie întrebat.***
Și încă o tristențe: foste țări neutre, Elveția și Austria și-a ridicat fustele și ele ca să vină taurul de peste ocean.
Unde ești tu Alcmena, cea frumoasă și fidelă, să-i dai lui Amfitrion cel fals cu o farfurie (zburătoare) în cap?
** Cine-i soțul, cine-i soția în casa Macron?
*** și nu pot încheia fără să amintesc încă o cifră: Armata ukră are 100 de brigăzi (4 mii ori 100 înseamnă 400.000. Raportul dat de ruși la pierderi pe luna mai la ucraineni (și nu mint): 35.000
Tema: înmulțiți ultima cifră cu 12 și spuenți-mi câți soldați ucraineni vor mai fi pe front într-un an.