Analize și opinii

Dan Stoica: “Sper ca viziune de mai sus să nu se strecoare în realitate!”

Mișcările pronaziste din Franța și Regaul britanic din anii 30 care au permis apariția mișcării revanșarde din Germania (împotriva tratatelor și ordinii internaționale de atunci) își vor găsi motivarea în această (iluzorie după mine, dar posibilă ca bază de discuție) victorie ucraineană. Statele Unite nici atunci nu au vrut să lupte cu Germania lui Hitler, a trebuit să vină Pearl Harbour-ul ca să se miște imperiul de peste ocean. Și această mișcare a fost decisivă pentru grăbirea înfrângerii nazismului. Altfel lupta în Europa s-ar fi târât încă ani buni și cum aproape sigur germanii ar fi finalizat construcția bombei atomice, am fi avut alt rezultat al războiului. Așa americanii au furat bomba (savanții care știau cum) și finalul a fost altul.
Să nu ne mirăm, Japonia în provincialismul ei planetar a tras și puterile Axei după ea în balta fierbinte a iadului istoric. Nazismul a stat la cutie (ca și ouăle animalelor preistorice) ca să înflorească în ultimii ani prin mișcarea neoconservatoare nordatlantică. Naiviul șef al Federației ruse își închipuia că se putea înțelege cu aceste animale de pradă, tot așa cum familia Romanovilor a crezut că legăturile strânse, de familie, cu împărații Germaniei ar fi asigurat pacea acum un secol și mai bine. Nu, ce e născut din lup oi mănâncă și România e unul din multele ciolane la care aliatul strategic roade fără să îi pese de cei care trăiesc pe aici. Lumea principiilor iluministe s-a golit de sens. Ce au gândit Rousseau, Kant și Voltaire e maculatură. Acum contează aplauzele furtunoase cu care saltimbancii își arată fundul fardat în lume în timp ce își toacă poporul în tranșeele unei încleștări fără soare la capătul sacrificiilor.
Cum spuneam, fără virusul care a pus cătușe minților prin frică și lașitate purulentă, nu ar fi existat război în Ucraina pentru că fără capul de pod european țara-imperiu de peste Ocean nu ar fi avut cum să se lupte cu dușmanul imaginar. (e mai puțin vorba de dușmănie și mai mult de lăcomie)
Așa cum războaiele din Orientul Mijlociu nu au avut ca scop dorința de a ajuta Israelul sau lupta împotriva Islamismului agresiv ci petrolul care mustea pe sub pământurile țărilor inamice, tot așa Rusia nu e dușman pentru că vrea înapoi ce-i al ei, ci pentru că are ce trebuie să aibă numai stăpânul inelelor. (bogății metalifere și rezerve energetice) care ar pune în cătușe întreaga planetă dacă ar ajunge sub lăcatul celor de la D.C.
Nazismul kievian este azi ce a fost culoarea pielii unui președinte american ca să se arate că USA e capabilă să sară peste umbra ei. O formă de a grăbi criza pe care mișunătorii sângerofili de peste ocean speră să o facă victorie decisivă.
Că pe altarul acestei victorii vor cădea (dispărea) niște popoare nu contează, ei să fie mulțumiți când se vor criogena sperând să nu vină încălzirea globală și să le transformă letargia conștiinței într-o durereoasă vizune a crimelor unde numele făptuitorilor stau scrise cu litere mari pe orice pagină cu care răsare viața pe planeta Pământ.
Sper ca viziune de mai sus să nu se strecoare în realitate!

Autor: Dan Stoica

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …prea multe litere mincate si prea multe lipsa ca sa pot sa ma concentrez la sensuri… postare scrisa pe genunchi ori la un burger sleit…

  • “fără virusul care a pus cătușe minților prin frică și lașitate purulentă, nu ar fi existat război în Ucraina pentru că fără capul de pod european țara-imperiu de peste Ocean nu ar fi avut cum să se lupte cu dușmanul imaginar” De fapt virusul e vechi și nu generează doar “frică și lașitate purulentă”. Virusul are cel puțin 200 de ani și se numește rusofobie. De fapt oculta occidentală a avut inițial sediul în Europa Occidentală (Franța și Marea Britanie în primul rând). Sintagma “capul de pod european” e inexactă, mult mai corectă ar fi sintagma “Imperiul Transatlantic”. Politicienii români de frunte se mândresc din vremea Războiului Crimeii cu rolul de colonie occidentală menită să țină în șah Rusia atribuit României. https://historia.ro/sectiune/general/ion-c-bratianu-in-fata-lui-napoleon-al-iii-lea-570060.html