Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: La ce ar putea instrui armata română pe ucraineni?

Modulul1: Colonel la 40 de ani, pensionar la 45.
Modulul2: Cum să furi benzină și să nu se vadă cu anii.
Modulul3: Acatistul Acoperământului Maicii Domnului ca soluție defensivă.
Armata română este cea mai coruptă și nereformată instituție din România. Simplul fapt că se oferă să instruiască pe cineva e hilar.
Vă aduceți aminte faptele lor de arme din ultimele 10 luni?
A. S-a prăbușit un avion în furtună așa că s-a trimis un elicopter….
B. Un soldat a fost dezarmat în post. Asculta vecernia pe mobil.
C. Un subofițer de blindate a fost călcat de tanc la niște manevre banale.
D. Un general specialist în antiaeriene a comentat bătălia de la marea Azov- un joc pe calculator, în direct la tv.
E. Americanii au obosit să le fie furată benzina de către colegii lor români.
F. Șoșoacă a intalnit intr o parcare o coloană de blindate fără nicio pază. Toți militarii fugiseră la o ciorbă la cârciuma din colț.
G. O dronă a parcurs spațiul aerian românesc nederanajată. Apoi un avion.
H. O altă dronă a căzut pe teritoriul României. Reacția ministrului Apărării: era doar o dronuță….

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …”armata” romana este un eufemism… mercenari care dadeau spaga la ”șăfii dă la armată” ca sa plece in ”teatru… clanuri de familii ale ”șăfilor” in kaki care paraziteaza unitati militare in totalitate si care fac trafic de orice, uneori pe fata… pentru ca deh! cine are ”curajul” sa opreasca un vehicul militar aflat in ”misiune”? priviti-i si mai ales ascultati-i! incepind cu ex-ul militar, ”ăl mai tare”, ma_ciuca si terminind cu ”expertii” generali care pateaza OLED–ul meu… ce discursuri cursive! ce limbaj elevat! ce dictie perfecta! ce cultura! ce concepte profunde! o adevarata delectare intelectuala… nici unul nu este gingavit, agramat, bilbiit, incult… ”florile” spiritului romanesc… insa, cind cujet ca si matraguna face flori… din zece ”militari romanesti”, noua ajung mutilati de razboi cu cheia franceza minuita de un barbat adevarat si pregatit la nivel mediu… ”armata romaneasca” a ajuns, ACUM, principala cale de SIFONARE a banilor romanilor in favoarea ”baieților dăștepți”… care ”baieți dăștepți” nici macar nu sint ”romanesti”… ”ai nostri, ca brazii” (ori ca șifonieru’, ori dulapu’, sint doar niste tiriplici care iau ”firimituri” scapate in favoarea lor)… cindva, in patratul meu (nu spun cercul pentru ca s-a demonetizat), spuneam asa: ”cea mai mare eroare pentru Occident ar fi sa integreze Romania in UE si NATO… isi vor asigura distrugerea din interior, cu romanii in rindurile lor”… priviti doar si analizati ce ”obiceiuri au ”dobindit” UE si NATO de cind Romania este ”membru” cu drepturi depline… si sa-mi spuna mie cineva ca nu a fost de nici un fel ”contributia” noastra… asa ca, multe ”succesuri” la ”instruire”…