Analize și opinii

Dan Stoica: Curtea miracolelor sau Paradisul escrocilor

În timp ce sute de mii de oameni nu au casă și mâncare în Turcia și Syria, fiind efectiv dependenți de ajutoarele de afară, un anume ZVerde Democrat se plimbă triumfal prin Europa cu mâna întinsă și ia tot de la toți, fără să lase nimănui nimic.
Fiind umbriți și covârșiți de sancțiuni de la preadreapta Europă, Erdogan și Assad nu primesc nimic (să nu îi folosească cumva altfel) iar Ucraina (vorba vine, gașca din Kyiv, să spunem pe aia dreaptă) e miluită mai ceva decât Înalta Poartă acum ceva secole de vasalii europeni cu tot ce le poftește inima.
Ca să nu mai trebuiască să fure în haită, Zverde Democrat și-a surghiunit sfetnicii de taină (miniștri, guvernatori, prieteni din copilărie) și chiar sprijinitorii din alte vremuri (cei care au făcut din el cine e azi) pentru că sunt chipurile corupți. Au el și Olena buzunare destul de largi să încapă tot acolo. Trupele luate cu arcanul de pe străzi sunt trimise pe front fără muniții și arme cât de cât ca lumea, dar ce contează câteva mii de morți pe zi dacă conturile unora se umflă în continuare?
Că așa sunt jocurile acolo, nu-i treaba mea, dar că trebuie să îmi dau toată pensia pe niște scumpiri care se duc în buzunarul unui escroc, asta chiar mă face să mă înverzesc la față.
Autor: Dan Stoica