Analize și opinii

Dan Stoica: Binefacerile sancțiunilor (sau cum e să scoți castanele fierbinți de pe foc cu mâna dușmanilor)

Rusia a avut un mare noroc cu vestul colectiv. (NATO +UE) O reuniune de șefi de stat care nu dau doi bani pe propriile popoare. Iresponsabilitatea e caracteristica principală și a conducătorilor și a camarilei care îi însoțește (miniștri și alte poziții cheie în administrație)
Ei conduc ostilitățile ca pe o campanie electorală care oricum la final va fi măsluită.
Liderii nazismului Kyiv-ian au fost aleși după capacitatea lor de face bășcălie și cruzimea implicită acesteia. O trupă de circari care nu știu nimic despre război și logistica administrativă dar foarte eficienți să citească textele comunicate de șefii din afară în timp ce omoară cu zecile (sutele) de mii oamenii care odată au crezut în ei.
În sfârșit, mana cerească a fost pentru Rusia ploaia de sancțiuni economice și politice.
De ce? Pentru că a scăpat Moscova de firmele străine care sugeau valorile materiale și financiare transferându=le în străinătate, a eliminat oligarhii care se îmbogățeau pe spinarea poporului rus petrecându-și viața tot în vest. Deci a lăsat Rusia cu tot ce are ea real ca valoare și a obligat-o să își amintească că trebuie să facă ce știe ea mai bine: să fie unită în fața dușmanului.
A scos la lumină ce gândește vestul despre est (asta vedem și noi acum cu Schengen-ul și nu numai).
Vestul a început conflictul cu Rusia când se automutilase economic-financiar de la restricțiile iraționale cu privire la o presupusă primejdie medicală. De doi ani de zile vestul producea bani la rotativă și se îndatora săpând la baza sistemului economic capitalist (care are ca fundament concurența și piața liberă).
Vestul s-a bazat că are în mână mass-media și că poate aburii creierele și așa adormite de injecțiile salvatoare care nu folosesc la nimic. A mințit și continuă să mintă de la un cap la altul, afirmind că fără minciună nu există adevăr. Dar a uitat că adevărul a obosit să fie violat și s-a hotărât să își ia bagajele și să plece în altă parte.
Poate că nu e încă în Rusia dar sunt convins că citește atent ce spun cei de acolo și se gândește că mai bine învață alfabetul chirilic decât să plutească în hăul mental al neuronilor masacrați de presa occidentală.
Autor: Dan Stoica