Analize și opinii

Dan Pavel: „Cel mai puțin consumă și poluează mortul. Asta e soluția economico-ecologică oficială pentru Africa și Asia de Sud-Est”

Este de-a dreptul …înălțător (a se citi nazist) noul concept european de amprentă de carbon pe cap de locuitor și normă de poluare individuală. E un fel de taxă pentru că exiști. Cu cât vrei să exiști mai bine, cu atât plătești mai mult ca să exiști mai prost. Că dacă nu existai, nu plăteai. Cu cât exiști mai puțin, cu atât e mai bine pentru mediu și – aparent – pentru noua economie planificată a Uniunii Europene. Exiști mai puțin, poluezi mai puțin și deci plătești pe măsură. E greșit când exiști prea mult pentru că ai tot felul de nevoi. Gen.. nevoia de hrană și adăpost, încălzire, lumină, deplasare, îngrijiri medicale și chestii de-astea. Evident că o familie cu copii consumă mai mult decât un individ, iar individul consumă mai mult decât un animal.
Cel mai puțin consumă și poluează mortul. Asta e soluția economico-ecologică oficială pentru Africa și Asia de Sud-Est. Pe locul doi la ecologie este omul străzii – asta pare noua soluție europeană pentru problema mediului. Pe urmă vine cel care nu are copii – asta e soluția progresistă în general. Conform trendului, a reformelor economice din 2022 și a normelor de ecologie individuală, familia europeană perfectă va fi alcătuită din 2,3 copii morți îngrijiți de un boschetar dezbrăcat. Familia există în număr mai mare decât individul și este penalizată economic pentru asta. Când ai vietăți în îngrijire plătești și pentru otrava produsă de aceștia. Cei care au copii vii poluează mult pentru că ăștia micii trebuie încălziți undeva peste temperatura înghețului, trebuie spălați destul de frecvent, hrăniți cu diverse chestii scumpe, ambalați în pamperși și luxuri de-astea mega-poluante. Sunt activități consumatoare de energie și de resurse care lasă în urmă compuși toxici pentru mediu. Cred că, dacă aveți vreun prunc de zece luni prin casă, sunteți mai toxici pentru mediu decât iahtul personal al lui Bill Gates. Ticăloșilor!
E timpul pentru responsabilitate individuală, săracilor! Eu zic că 16 grade în casă, un bec de 30 de watti și un scutec pe lună sunt suficiente. Cine poate plăti cote ecologice individuale, înseamnă că e un om frumos și liber, deci votează corect și poate fi primit cu brațele deschise în societate. Dacă țineți copiii pe întuneric la lecții, înseamnă că vă pasă. Cine nu-și permite, să existe mai puțin ca să fie mai ieftin! Cât își permite, atât există. Și-așa e conspiraționist, cel mai probabil. Trebuie să vă învățați să nu mai faceți copii în anii în care nu e vânt pentru eoliene. Sau măcar să faceți copii verzi și neutri carbonic, dacă nu carbon-negativi. Teoretic, de la zece luni, pruncul ar trebui să se poată hrăni cu monoxid de carbon din atmosferă și să cace un strat fin de ozon curat. Dacă nu se poate, vă rugăm să vă țineți respirația când treceți cu căruțul pe lângă limuzinele de partid ca să nu expirați monoxid suplimentar.
Oprește căldura dacă nu-ți permiți! Fă economie de dragul planetei, că noi oricum plătim parandărătul de la buget direct în buzunarul fosililor!
Mă rog, de când cu pandemia, săracii nu mai au nevoie nici de spitale, d-apoi de energie. Mai reducem din cheltuieli și-acolo că și-așa suntem prea mulți și le cam respirăm ăstora aerul prețios.
Autor: Dan Pavel

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu