Analize și opinii

Dan MV Chitic: Sfârșitul ipocriziei. Apusul democrației

Acum fix o săptămâna, o cetățeancă din Franta, Valérie, a fost arestata pentru ca a spus rele despre Macron. Mai exact l-a numit “gunoi” pe o postare pe fb. Motiv pentru care “ea a fost arestata vineri si tinuta in arest pentru audiere dupa ce administratia locala a depus o plangere in legatura cu postarea ei de pe Facebook”, a declarat pentru AFP Mehdi Benbouzid, procurorul orasului Saint Omer. “Ea este acuzata ca l-a insultat pe presedintele republicii si va fi judecata pe 20 iunie la Saint Omer”, a spus procurorul.
Asta e o premiera, o premiera cumplit de trista: in Franta, epicentrul “lumii civilizate”, un cetățean este arestat pentru ce spune, pentru ca spune… pentru prima oară in ultimele foarte multe decenii, pentru prima oară de mai mult de un secol!
Azi, o săptămâna mai târziu, o alta premiera absoluta: “peste baltă”, a fost pus sub acuzare Trump de către Marele Juriu și ar putea fi arestat săptămâna următoare!
Pentru ce? Pentru nimic… pentru o presupusa “fapta a altuia”! pentru o plată de 130.000 de dolari efectuată nu de Trump, ci de Michael Cohen, fostul avocat personal al fostului Presedinte, “către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.
De remarcat ca Este pentru prima dată în istoria Americii când un actual sau fost președinte este acuzat penal. “
Deși au invadat zeci de tari sau au organizat lovituri de stat, au făcut milioane de victime peste tot in lume, au protejat și încurajat mafiile suprastatale din multinaționale, nimeni, niciun fost Presedinte al SUA, nu a pățit NICIODATĂ nimic. ABSOLUT NIMIC!
Trump, unul din cei 2 sau 3 președinți americani (din 46!!!) sub mandatarul căruia nu a început niciun război, ci, din potriva, doar s-au încheiat… este primul Presedinte american pus sub acuzare!!!
Aceasta e, probabil, adevarata lui crima. Și probabil va fi și Arestat pentru asta săptămâna viitoare.
Mă veți întreba ce legătura are cu franțuzoaica arestata in Franta pentru adevarul trist spus despre Presefintele Macron…
Pai are… asta arată ca in toată “Lumea civilizata”, pe toată “planeta mică”, vremea ipocriziei s-a terminat.
Minciuna cu “dimocrăsi” și “rul ov lău” e pe sfârșite. Nu mai servește la nimic. Iar propaganda de război și conflagrația mondială iminentă sunt alibiurile perfecte pentru instaurarea unei dictaturi cu fata de “inteligenta artificiala”. Veți vedea… va fi “spectaculos”!
De aceea Suntem pe cale sa intram intr-un “mechartism” mai negru decât cel “original” din secolul trecut. Și da, “Programul Pușcăria pentru Toți”, cum bine l-a numit Iosefina Pascal, tocmai a început. De la simplu cetățean până la foști Președinți, încălcarea standardelor corectitudinii politice va fi prompt și aspru pedepsită
D-aia revin și zic ce v-am mai spus: indiferent de soarta războiului, Putin a câștigat deja conflictul din punctul de vedere al modelului social: indiferent de ideologie și de tipul de “corectitudine politica”, modelul statului autoritar a câștigat întreaga lume. modelul statului putinist îl regăsim de la Paris la Washington:
care mai e diferența dintre opozanții ruși sau francezi arestați pentru ce spun in online? Care e diferența dintre Alexei Navalnii, deja Arestat in Rusia, și Donald Trump, in curs de arestare in SUA, amândoi cu probleme cauzate de un singur real motiv: sunt Contracandidați cu șanse in fața președinților in funcție.
Desigur, nu e nicio diferența. Însă simplul fapt ca tragi aceasta concluzie… și mai ales dacă o mai și spui public… te transformă in Inamic Public, in diversionist subversiv, in “agent al dușmanului”… la noi fiindu-ți lipita eticheta de “agent putinist”, in Rusia de “agent al vestului colectiv”… sancțiunile sunt aceleași!
O singura concluzie: trăim in plină dictatura. Peste tot, și “Pe Planeta Mare”, dar și pe “Planeta Mică”, al cărui ultim avantaj erau libertățile cetățenești și libertatea de exprimare! S-a terminat.
Game over: ipocrizia tocmai a luat sfârșit!
“Big Brother rules!!! all over the World!”
Soluții?
#ModelulFrancez: o reacție imediata și virulenta a societății. Azi! Nu mâine, căci mâine va fi prea târziu!
Toate in paralel cu polarizarea, coagularea forțelor suveraniste și democratice in jurul unor proiecte coerente, a unor idei și principii.
Țineți minte: mâine va fi prea târziu!
Democrația va fi apus deja!
Pasivitatea și lașitatea generației noastre vor fi pietrele de moara ce vor atârna de gâtul copiilor și nepoților noștri!

Autor: Dan MV Chitic

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu