Analize și opinii

Dan Diaconu: „Un an care, la fel ca și cel anterior, ne-a fost furat”

Twelve o'Clock on New Year's Eve with champagne and bokeh effects. Vector illustration

Iată că suntem iar într-una dintre acele zile în care preferăm să ne facem bilanțuri și să ne gândim cu speranță la ceea ce urmează. A mai trecut un an. Un an care, la fel ca și cel anterior, ne-a fost furat. Cu toate acestea, pentru noi, cei care-am rămas aici, a fost un an mai ușor decât mulți dintre cei care-și trăiesc zilele prin alte zări. Cu toate că am avut parte de nebunie, cu toate că cei de la butoane au încercat să ne supună, din fericire am scăpat. De multe ori în acest an am avut acel sentiment că, în ceea ce privește confruntarea cu forțele teribile ale prezentului, noi, aici în România, am avut parte și de un ajutor de altă natură. Altfel nu-mi pot explica modul în care, la momentul oportun, totul s-a dărâmat, ajutându-ne să scăpăm.

Anul trecut, pe 30 decembrie, scriam articolul „Către edificarea societății multilateral vaccinate”. Din nefericire, absolut tot ceea ce-am scris acolo s-a îndeplinit. Pe la sfârșitul verii acesteia vă spuneam că va izbucni valul vaccinaților, luând ca exemplu, între altele, Anglia. Acolo se vedea limpede că urmează ceva urât. M-am înșelat în privința timing-ului. Eu credeam că luna octombrie va fi cea în care le va exploda COVID-ul în față. N-a fost așa, s-a întâmplat cu o lună mai târziu. M-am înșelat și în ceea ce privește amplitudinea: eu estimam că vârful va fi de două ori mai mare decât cel mai mare vârf pe care l-au avut, când, de fapt, zilele acestea au avut de … peste patru ori mai mulți infectați! Cum se poate întâmpla așa ceva? Era logic. La fel s-a întâmplat și în Franța, Italia, Spania sau acea Portugalie mult prea dată ca exemplu nouă, proștilor. Ceea ce vreau să vă spun este că aceste țări au valuri masive de infectare cu varianta Delta, nu cu Omicron! Omicronul abia acum începe și va forma un alt, probabil mai mare decât actualul val.

Mi-a atras atenția cineva asupra publicității deșănțate făcute dozei booster în Anglia. Într-adevăr, imaginile de la chioșcurile de ziare unde, indiferent de numele ziarului, prima pagină e identică cu acel „Get Boosted Now”, pare de speriat. De asemenea, tot acolo avem panotajul stradal cu bateria care se descarcă, explicându-se vizual modul în care „imunitatea dată de vaccin se consumă”. Întotdeauna m-au enervat englezii cu sarcasmul lor. Indivizii de-acolo ți-o trag pe față, neferindu-se nicio clipă să-și acopere cumva ticăloșia. Ba, mai mult, își transformă fără rușine ticăloșia în virtute! Reclama cu bateria e exact tipul de sarcasm specific englezilor. Tradus spune cam așa: „Ați picat în capcană, fraierilor! De-acum trebuie să vă reîncărcați dacă vreți să trăiți!”. Fix asta era concluzia din articolul meu de anul trecut.

Nu, n-am un magic glob de cristal care-mi spune viitorul! Concluziile le trag strict pe baza informațiilor pe care le am, iar ceea ce urmează să se petreacă reiese cât se poate de limpede. Singurul lucru pe care-l fac în articolele mele este să așez frânturile de realitate într-o înșiruire logică, astfel încât ceea ce urmează să se vadă cu claritate. Mostra de publicitate englezească ne arată ceea ce urmează pentru vaccinați. În scurt timp, logica blândă indusă prin publicitate se va schimba și-și va face apariția „polițistul rău”. Cum? Vor începe să explodeze studiile privitoare la lipsa de imunitate în fața COVID-ului a celor vaccinați care nu-și fac booster-ul. Astfel, ceea ce a făcut cu greu coerciția sau miliardele băgate în publicitate, va face mult mai ușor frica. „Ești vaccinat? Dacă nu-ți faci doza booster vei muri!” – iată noul slogan. Da, vor ieși pe străzi oamenii revoltați, poate că vor da jos guverne. Și ce dacă? Ticăloșia s-a făcut. Guvernele vor pica, oficialii se vor retrage în anonimat, apărându-se cu faptul că n-aveau cum să știe nimic despre „efectele adverse”. Și, până la urmă, pe cine interesează că niște păpuși vor fi sacrificate? Oricum sunt sacrificate la fiecare ciclu electoral. Însă răul s-a făcut. Mă rog, părerea mea e că totul e reversibil, astfel încât chiar și cei care s-au vaccinat, prin renunțare la periodicitate, probabil vor putea supraviețui, dar vor fi nevoiți să-și refacă imunitatea naturală. Poate că, cine știe?, răspunsul va veni de la infectarea generalizată cu Omicron(așa cum speră evreii). Om trăi și om vedea!

Vă las acum. E prag de an an nou, o perioadă în care trebuie să renască speranța. Să ne gândim doar la ceea ce e bun. Vă doresc un an mai bun, an în care aspirațiile voastre să prindă contur! Vine 2022. Vom avea timp să vorbim despre el și ceea ce urmează. Până atunci distrați-vă și simțiți-vă bine!

L A  M U L Ț I  A N I !

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/