Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Staţi liniştiţi! Koveşi nu pleacă, Koveşi se transformă!”

Aproape că-mi vine să râd. Sunt unii care, din faptul că Maior a confirmat că la generalul Izmană se desfăşura un eveniment privat coroborat cu certitudinea prezenţei lui Koveşi acolo, au dedus că individa îşi va da demisia din vârful DNA. N-au calculat deloc bine! Iată motivele:


1. Când a numit-o(„descoperit-o”) Băsescu a căutat pe cineva care să îndeplinească propriile criterii: să fie servil şi să aibă un IQ mai mic decât el(care oricum era destul de precar, fiind compensat de ticăloşie). Cei care-şi închipuie că „inteligenţa nativă” cu care este dotată Luluţa o face să aibă dileme existenţiale legate de fostele ei declaraţii referitoare la întâlnirile cu oamenii politici cred că se înșală amarnic.

2. Din DNA nu pleci aşa când vrei tu. Acolo sunt cadavre serioase, dintre care suspectez: modul de alocare a dosarelor, soluţionarea cu cântec a dosarului frăţiorului, activarea „artileriei grele” la strigarea de luptă a RDS, făcăturile din dosarele celebre s.a.m.d. Cu asemenea „performanţe” în spate nu-ţi permiţi să laşi locul de izbelişte. Trebuie, înainte de orice, să-ţi găseşti înlocuitor care, cel puţin pentru o vreme, să-ţoi fie fidel.

3. Rămasă fără putere, Ciorduţa va fi urmărită de consecinţele propriilor abuzuri până-n pânzele albe. Doar nu crede cineva că Voiculescu se va mulţumi cu puşcăria făcută pe nedrept. Nu, după ce va câştiga la CEDO, va pune artileria grea pe toţi cei implicaţi în dosarele sale. Şi va curge sânge! Voiculescu e doar un caz. Vin din spate moştenitorii lui Adamescu, Sorin Roşca Stănescu, Aristotel Căncescu, Viorel Hrebenciuc şi mulţi, mulţi alţi indivizi scoşi pe tuşă de „braţul juridic”al SRI. De-aceea, Koveşi va căuta să plece din funcţie, doar în momentul în care i se va asigura protecţie la un nivel mai mare. Probabil e în căutare de ceva funcţie serioasă pe la instituţiile europene.

4. Aşa, praf cum o vedeţi, Koveşi are nebunia de a lupta de una singură până-n pânzele albe. Ştie destul de multe, îi are pe mulţi la mână, astfel încât va fi foarte greu să fie înfundată. Odată cu ea ar trebui să cadă foarte multe capete din stat şi din servicii. Credeţi în minuni de acest tip?

Aşadar, nu visaţi inutil. Koveşi nu pleacă! Cu toate c-a plagiat şi-a luat „recipistă”(sic!) că n-a plagiat, cu toate că merge din abuz în abuz, nimeni n-are curaj s-o acuze s.a.m.d. Veţi scăpa de ea doar în momentul în care ea se va simţi suficient de protejată astfel încât să plece singură. Sau, ar mai fi o variantă. Existenţa unui personaj politic suficient de puternic încât să stea pe propriile-i picioare şi să i se rupă de Ambasada SUA, Germania, UE s.a.m.d. Acum sincer, vedeţi vreun politician suficient de puternic şi vertical(a se citi „nelegat” cu fire invizibile de alte zone oculte) capabil să pună lucrurile în ordine în ţara asta? Momentan văd că parlamentarilor le e imposibil s-o aducă pe individă la o audiere în faţa unei comisii a organului suprem în stat.

Cu alte cuvinte, staţi liniştiţi! Koveşi nu pleacă/ Koveşi se transformă!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Dan Diaconu