Analize și opinii

Dan Diaconu: Scandal în Grecia

E un scandal monstru în Grecia, care s-a lăsat cu demisii în lanţ. Nici mai mult nici mai puţin, o cabală similară ca organizare celei de la noi, a interceptat cu nesimţire telefoanele unor persoane cheie ale opoziţiei.
Încă de la căţărarea lui Mitsotakis am spus că e ceva dubios cu el. Ascensiunea sa a fost o urmare directă a directivelor bircraţilor UE de a „nu lăsa ca populiştii să conducă ţările UE”. Cum s-a făcut asta? Prin politici de forţă care au sleit conducerile legal alese. Am văzut la noi cum a fost „canalizat” Dragnea căre puşcărie, asta după ce DNA făcuse praf PSD, cu binecuvântarea aceloraşi birocraţi de la UE. Cam în acelaşi mod a fost împins la putere Mitsotakis, cu diferenţa că ascensiunea sa s-a făcut pe baza unei propagande sufocante, subvenţionată de „oamenii de bine” care acţionează peste tot în UE, având ca obiectiv „stabilitatea ideologică”.

Iată însă că există anticorpi destul de solizi în Grecia. În urma unei audieri parlamentare, şeful serviciului secret grecesc, Panagiotis Kontoleon a recunoscut că au fost spionate telefoanele liderului PASOK Nikos Androulakis şi cel al jurnalistului Thanasis Koukakis, care lucrează pentru CNN şi care a realizat mai multe investigaţii deranjante pentru Guvern.

Desigur, pentru a se acoperi, securiştii greci au demarat procedura de ascultare în urma unui ordin al unui procuror care, pasămite, asemeni porcuroraşilor noştri de la DNA, avea „suspiciuni rezonabile” pentru a-i face varză pe toţi cei care şi-ar permite să mişte-n front. Problema este că, în ceea ce-l priveşte pe Androulakis, singura infracţiune care l-ar putea pune pe o listă de ascultare ar fi cea de înaltă trădare. Şi, pe bună dreptate, cei care-s cu toţi boii acasă, au pretenţia să afle din partea procuraturii care-s actele de înaltă trădare care-au condus la acţiunea securiştilor.

Că securiştii greci sunt proşti, e cât se pate de limpede. Pentru spionaj au folosit spyware-ul Predator, unul ceva mai uşor de detectat. De altfel, de aici s-a pornit bănuiala celor care erau target al securiştilor. Detectându-şi spyware-ul în telefon au avut, de asemenea, „suspiciuni rezonabile” că securiştii s-au pus pe ei. Atâta doar că în Grecia o investigaţie parlamentară e respectată, nu ca la noi unde beţivanul de Maior venea şi se comporta în Parlament precum vătaful. Astfel, în urma declaraţiilor de la comisia parlamentară, şeful serviciului secret al Greciei a demisionat. La fel, la scurt timp după incident, a demisionat şi Grigoris Dimitriadis, şeful de cabinet al lui Mitsotakis.

Dimitriadis însă nu e un simplu şef de cabinet. El era probabil cel mai influent om de pe scena politică de-aici. Şi nu-i venit cu pluta, fiind un nepot de-al lui Mitsotakis. Demisia sa a venit ca sacrificiu necesar protejării premierului. Însă e clar pentru oricine că adevăratul beneficiar al ascultărilor era Mitsotakis, şeful de facto al cabalei globaliste din Grecia.

Spre deosebire de noi, aici există anticorpi care, iată, cel puţin au condus la câteva demisii necesare. Cu toate acestea, există numeroase puncte de întrebare. Spre exemplu, procuratura prinsă cu mâţa-n sac, în loc să investigheze cum a fost posibilă o asemenea ascultare, se ocupă acum de investigarea „scăpării informaţiilor”. Cu alte cuvinte se interesează „care-a fost infractorul care-a dat pe goarnă ticăloşia securistică”. Oricum, personal cred că zilele lui Mitsotakis sunt numărate. Şi, dacă vreţi o opinie, eu unul cred că dezvăluirile au la bază mâna lungă a Rusiei. Mi-e greu să cred că Androulakis ar fi descoperit el singur Predator-ul în telefon. Mult mai plauzibil e ca un binevoitor să-i fi spus „vezi, bre,că te spionează!”.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu