Analize și opinii

Bogdan-Valentin Brătianu: „Dincolo de spălarea plagiatului ciucii…”

M-am uitat un pic peste proiectul de lege a educaţiei… Dincolo de spălarea plagiatului ciucii, vă spun cu toată sinceritatea că ce ne propun ăştia nu are nicio legătură cu educarea copiilor. Educaţia presupune cunoştinţe generale solide, din domenii cât mai diverse. Acestea sunt baza formării unui cetăţean instruit, cu capacitate de analiză şi judecată critică, care are puncte de vedere bazate pe cunoştinţe aprofundate, care înţelege ce se întâmplă cu el şi cu societateaa din care face parte. Un om educat este un om care discerne minciuna propagandistică de informaţia adevărată, care pune la îndoială discursul public şi îi verifică veridicitateaa. Un om educat se raportează la un sistem de valori solid, raţional, bazat pe cunoaştere şi înţelegere corectă a societăţii în care trăieşte. A fi educat înseamnă discernământ şi putere de decizie pentru sine şi pentru cei apropiaţi.
Ei bine, ce vor să facă ăştia NU are nicio legătură cu ideea de a educa un copil. Toate materiile care sunt bazele unei educaţii, prin această lege dispar, fiind considerate inutile . Copilul trebuie să ştie doar “semnele de circulaţie”. Reduc învăţământul la câteva ore de varză cu carne progresistă pe post de cunoştinţe generale, în rest numai materii de propagandă a ideologiei noi. Practic, la terminarea şcolii, indivizii rezultaţi din acest proces educaţional vor fi nişte cretini anafabeţi, incapabili de orice; fără nicio pregătire, fără niciun sistem de valori altul afară de propaganda scârboasă a progresismului, oameni gata să răspundă la comenzile primite prin intermediul comunicării publice, fără niciun spirit critic, fără nici măcar să ştie exact de ce o fac, pentru că ei nu ştiu să scrie sau să citească mai mult decât cele 10 cuvinte pe care le bulibăşesc formatorii de opinie… Execută pentru că zic oamenii de ştiinţă, pentru că este din surse sigure, pentru că aşa le-a zis un nene de care le place lor sau au aflat din reclame că este foarte popular şi trebuie să le placă şi lor.
Aceasta NU este o lege a educaţiei ci o lege a DRESAJULUI. Prin această lege vom creşte generaţii de câini ai lui Pavlov.

Autor: Bogdan-Valentin Brătianu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu