Analize și opinii

Dan Diaconu: “Pentru voi, scumpii mei tefeliști!”

Să nu v-aud că-mi spuneți că viața nu e frumoasă! Ba e chiar mult prea frumoasă! Știu, dragi tefeliști, în clipa asta mă priviți strâmb. Doar eu sunt ăla cu „ciuma roșie”, ăla care-a pierdut, căruia i-ați dat cu maiul în cap la alegerile acestea. Sunteți nedumeriți?


Păi cum să nu fiu fericit atunci când vă văd tremurul ăla nestăpânit pe sub tricou? Cum să nu fiu fericit când văd că din toate idealurile voastre v-a rămas doar speranța? Știți ce-mi zicea în copilărie un golan care măsluia zarurile la barbut? Că șmecherii rămân cu banii iar proștii cu speranța. Așa e, dar voi încă nu v-ați prins. Nicio problemă, vă explic eu cum stau treburile. Nu de alta, dar mi-e să nu vă înecați în propriul scuipat de-atâta nedumerire.

Erați voi, ăștia din justiție, atât de îngrijorați de soarta „statului dă drept”? Erați, cum să nu! Urlați din toți rărunchii aberații și vă raliați „poziției ambasadelor”? Logic, doar voi erați împotriva „infractorului Dragnia”. Păi și-acum de ce stați în impas? V-a cam nedumerit declarația lui Răreșel, acest înger chel al taberei învingătoare? E logic, dragii moșului, o să v-o tragă adânc. Și știți de ce? Pentru că toată retorica aia cu statul de drept nu era despre voi, ci despre ei. Aveau nevoie de victoria asta pentru a pune lucrurile pe făgaș, recte instituția procurorului independent, care se „autofinanțează”. N-au nevoie de DNA care s-a dovedit o investiție mult prea costisitoare și de-a dreptul scandaloasă. Au nevoie doar de câțiva „campioni” pe care să-i folosească împotriva „corupților” – a se citi politicienilor care le încalcă interesele. De-aceea, în scurt timp se vor șterge la fund cu tot personalul nefolositor și vor lucra doar cu „independenții lor”, adică ăia care dau acum cu limba. Iar voi, restul masei, veți rămâne în mizerie, adică așa cum meritați. Doar nu credeați că p-ăia îi doare-n cur de violuri, criminali, abuzuri s.a.m.d. Aiurea, bre, îi doare fix de bănuțul lor și-atât!

O altă specie îngrășată bine de PSD-ul lui „Dragnia” a fost bugetarul. Ăstora nu le-au crescut doar salariile, ci și cururile, nesimțirea și infatuarea. La vot, marea majoritate au fost „dă driapta”. Probabil de-aia Banca Mondială finanțează un program de e-governance care-și propune să reducă aparatul bugetar cu până la 80%! Eu cred că e bine și sunt chiar bucuros că toți acei viitori șomeri vor lua contact cu vibrația reală a pieței muncii.

Să trecem acum la alți stimulați de la Buget: IT-iștii. Nu cred că a existat specie mai radicală anti „ciuma roșie” decât ăștia. Ei au viralizat toți viermii guranieni, mareni, etc. S-au cățărat toți nemernicii pe valul creat de ei. Și, drept mulțumire primesc ceea ce merită: Ludovic Orban spune că nu e oportună menținerea reducerii impozitelor pentru ei. Marfă, zic eu, chiar dacă teoretic asta mă afectează în vreo două dintre firmele mele. În fapt, îi va afecta pe oamenii mei. Însă, e o alinare: tăierea asta se face pentru a permite ajutorarea companiilor. Cu alte cuvinte, se ia de la săraci și de dă la bogați, lucru care, sincer să fiu, n-are cu ce să mă afecteze. Sunt fan!

Despre corporatiști nu spun mare lucru. Pentru ei nu se vor schimba prea multe întrucât sunt deja cu lanțul la beregată. Dar, chiar și-așa, e loc de mai bine. Ce pregătește „puterea dă dreapta” cot la cot cu FMI? Hai, chiar nu v-ați prins? Vă spun tot eu: flexibilizarea pieței muncii prin extinderea la infinit a contractului de muncă pe perioadă determinată. Și, ca să fie cu adevărat „dă dreapta” vom asista la o permanentizare a contractelor de muncă pe termen scurt; întrucât nu mai ești limitat la un număr de contracte consecutive pe perioadă determinată, probabil se vor înmulți ca puricii contractele pe o săptămână cu prelungire „dacă vrea șăfu”. Și uite-așa, ne vom întoarce la perioada capitalismului incipient în care ești plătit săptămânal. Dacă nu cumva ca zilierul. Eu cred că „se merită”.

Ce să vă mai spun, dragii mei. Văd că tremurați și vă încurajați gândindu-vă că dracu’ n-o fi atât de negru! Luați d-acilea că e din plin! Și, ca să vă mai răscolesc liniștea, vă voi mai spune că nici nu veți mai putea corecta greșeala pe care-ați făcut-o. Nu, nu veți îndrepta lucrurile votând PSD la următoarele alegeri! Ăsta e un monstru care a simțit că „societatea se mișcă” și-acum o dă cu PSDragnea, „independența justiței” și alte asemenea aberații. Așa că, dacă-i veți vota tura viitoare vă veți afunda și mai rău.

Și-o să vă mai spun o chestie. Eu unul nu-s nici bugetar, nici asistat social, nici pensionar și nici afaceri cu statul nu fac. Sunt pe picioarele mele. Și ca mine mulți dintre cei care au votat „ciuma”. Nu-s spitale? Oricum nu beneficiam de ălea de stat. Nu-s doctori? La particular vor fi întotdeauna! Se mișcă treaba nașpa? Nicio problemă, mă descurc. Să vă văd însă pe voi! Probabil unele măsuri cretine mă vor lovi, dar doar marginal. Pe voi însă, acești slujitori ai muii vă va lovi din plin. Deja simțiți că ceva umed vă flutură pe la bot? Știu, e nasoală senzația, dar atunci când ieșeați voi în piață precum vitele la păscut pentru a preamări muia nu vi s-a spus că, până la urmă, cei care urmează s-o ia sunteți voi. Lasă că aflați acum și asta vă va face liberi.

Știu că vă va fi imposibil să citiți atât, dar vă reamintesc ceea ce mi-a spus maestrul meu de barbut: „șmecherii rămân cu banii iar proștii cu speranța”. Șmecherii în mod sigur își vor lua banii, doar d-aia au băgat bănuțul în toate jivinele propagandiste. Voi descurcați-vă cu speranța!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cretineii probabil nu au vazut nici filmul ‘murican pt.adolescenti subscolarizati”Al cincelea val”.Sau, daca l -au vazut, nu l-au inteles.