Analize și opinii

Dan Diaconu: „Orb să fii ca să nu-ți dai seama că totul ne conduce spre ceva care pare programat să nu aibă sfârșit.”

După ce părea că nebunia COVID ajunge la o rezolvare facilă, India reintră pe panta nebuniei. Țara a mers cot la cot cu toată lumea în ceea ce privește măsurile: a impus lockdown, a căutat să-și facă rost de vaccin, a intensificat măsurile s.a.m.d. La un moment dat au pus la punct un medicament ieftin care avea întreaga schemă de tratament într-o pilulă ce trebuia luată zilnic. A funcționat impecabil și, la un moment dat, autoritățile de acolo au anunțat chiar că sunt pe cale să declare ieșirea din pandemie.

A fost ca un vis frumos întrucât, într-un mod absolut inexplicabil, a apărut o nouă tulpină mutantă, mult mai contagioasă și, în același timp, mult mai agresivă. Noua tulpină atacă direct plămânii înainte de a apărea simptomele și, astfel, pentru unii, apariția simptomelor echivalează cu certificatul de deces. Nu-i de mirare că, la numărul de oameni de-acolo, problemele sunt tragice. Spitalele nu mai fac față și foarte mulți mor cu zile.

Partea interesantă este că Pfizer tocmai ce-a anunțat că în varianta modificată a vaccinului său va include și tulpina care face ravagii în India. Asta înseamnă că toți cei vaccinați vor trebui să treacă printr-o nouă etapă de vaccinare pentru a se proteja de noua tulpină.

N-am studii în domeniu, însă nu pot să nu remarc niște coincidențe ciudate. Toate tulpinile mutant au apărut imediat după ce s-a început vaccinarea în masă. Apoi, noile tulpini nu doar că nu îngrijorează producătorii de vaccinuri, dar le creează oportunități. Pfizer a declarat că e pregătit să producă un viitor vaccin în timp record, iar rușii de la Institutul Gamaleya au declarat că au pus la punct o platformă genetică prin intermediul căreia pot produce un vaccin pentru orice variantă mutantă de COVID în doar 48 de ore!

Totuși, ce se ascunde în spatele acestei nebunii? Orb să fii ca să nu-ți dai seama că totul ne conduce spre ceva care pare programat să nu aibă sfârșit. Nici nu mă mai întreb ce urmează ci doar cine va scăpa. E clar că nebunia e mult mai mare decât ne-am fi imaginat și că mințile unora sunt putred de bolnave. Iar ceea ce vedem acum în India se va multiplica la nivelul întregii planete.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/