Analize și opinii

Dan Diaconu: „Istoria începe să se scrie în Asia, iar primatul Chinei e din ce în ce mai transparent.”

Un semnal interesant: anul acesta Forumul de la Davos nu se va desfășura în luna ianuarie. Va fi o chestie online denumită „The Davos Agenda”, un fel de platformă virtuală menită a forma un „fir scurt” de comunicare între vectorii participanți la forum.
În ceea ce privește Forumul propriu-zis, acesta se va desfășura între 25 și 28 mai în … Singapore. Motivul este acela că în Asia s-a lucrat eficient în ceea ce privește controlul pandemiei. Înțelegeți mesajul?
După impunerea lui Biden – primul vaccinat al SUA – lucrurile încep să se rostogolească într-un ritm nebun, parcă pentru a recupera „timpul pierdut”. Istoria începe să se scrie în Asia, iar primatul Chinei e din ce în ce mai transparent.
Așa cum la noi, după arestarea lui Dragnea, toate roțile au început să se rostogolească înspre zona globalistă, la fel se va întâmpla și-n SUA. Și, odată cu SUA în toată lumea. Roata începe să se învârtă din ce în ce mai repede. Tembelismul noii lumi va fi coșmarul anilor care vin. Provocarea căreia trebuie să-i facem față e aceea de a rămâne întregi. Meditați adânc la ceea ce v-am spus: întregi ca țară, ca familie și, nu în ultimul rând,ca indivizi! Pare banal acum, dar va fi incredibil de dificil.