Analize și opinii

Dan Diaconu: E cu patriotism, tovarăşi!

Începe să fie frumos, dragii mei. Începe să fie cu patriotism, cu tricolorul, cu laba pe inimă. Începe să fie cu lacrima la colţul ochiului atunci când se cântă imnul, cu muierile care se isterizează la „interesul naţional” şi cu toate fantomele ieşite de prin cotloanele întunecate ale istoriei.

Începe să fie frumos, dragii mei. Cuza şi-a pus fustă şi şi-a făcut schimbare de sex. Tot din Moldova vine, dar din Moldova mai de dincolo de Prut. Hai, nu mai strâmbaţi din nas, n-aţi spus că vreţi unire? Ce contează că ăia nu vor? Vor vrea când li se va spune că şefă „va fi a lor”. Vă daţi seama ce victorie? După ce bolşevicii le-au tot spus că de-aici, de dincoace de Prut, pândesc spionii, acum a venit momentul să-i pună cineva la punct pe şpioni. Şi uite-aşa s-a încarnat doamna Cuza, mai vigutoasă ca oricând. De ce să fie Cuza de sex feminin? Simplu, e mai în ton cu vremurile. Când ai pe la putere politicieni pe care-i cheamă Marilen Pârţea, tu te mai îndoieşti de sexul „supremei”?

Dar şi nemţii sunt patrioţi, nu-i aşa? Istoria prezentată ne-a spus că da. Că nu-i adevărat că au venit aici cu un deşt în cur. Că nu-i adevărat că n-au avut avere, doar Palatul Peleş l-au făcut din banii lor. Tot la fel cum „Iohannis cin’şpe case” şi-a construit imperiul imobiliar din meditaţii. Şi el, ca şi măreţul său înaintaş într-ale conducerii boilor, „a avut banii lui”. Că banii lui sunt ăia de nu i-a executat ANAF-ul. Cum să execuţi banii omului? E corect aşa! Cum a fost şi cu deturnările de fonduri efectuate cu deplină nesimţire de către reji(sic!). Nu le mai pomenesc numele deoarece iar încep să-mi amintesc cât de curvă a fost Maria, cât de depravat a fost fiu’su şi câtai rezilienţa  a avut ţara asta de a putut să-şi revină după atacul dement al tuturor lipitorilor şi paraziţilor care-au tot încercat s-o sece de puteri.

E cu patriotism, dragii mei, cu interesul naţional! V-am spus doar că „şi nemţii e patrioţi”(sic!). De-ai noştri, desigur, de-ai noştri ca brazii! Pasămite dintr-un interes naţional profund a promis Plăvanul la COP că „România va fi liderul Europei în ceea ce priveşte lupta împotriva schimbărilor climatice”. Schimba-i-s-ar capra aia coclită şi cu genunchii varză, pe care-o tot cară după el în incursiunile turistice pe care le face! Schimba-i-s-ar mecla aia de robot prost într-una de bou, ca să fie mai neaoş. Sau deja e de bou? Hai totuşi să nu fim răi! Ne va spune că declaraţia de la COP a făcut-o din patriotism. Ei, vom tremura noi ceva de frig în iarna asta, dar cui îi pasă? E pentru binele nostru, e o purificare necesară. Şi, la urma urmei, nici nu-i chiar aşa de greu să te speli cu prosopul. O faci gândindu-te la Maia. Ah, iar sunt ticălos!

Dar nu e tot! O să avem posibilitatea să vedem limpede „patriotismul” paşoptiştilor. O să le vedem pe toate, dragii mei. Se vor materializa prin faţa noastră. Da, aşa e, vom fi cam perplecşi. Însă perplexitatea e ceea ce merităm. Atât, nimic mai mult, întrucât la marea masă a patriotismului s-a dovedit deja că patrioţii sunt ei.

Nu-i aşa că noi, ăştia care eram cu patriotismul, am fost nişte dobitoci? Ba da, şi încă ce dobitoci, dobitoci plenari! Niciodată n-am ştiut cum să ne mişcăm. N-am înţeles noi chestia asta că, înainte de a-ţi exprima sentimentele, bagi un ochi pe sondaje. Pentru că sondajul îţi spune limpede despre narativul pe care îl vrea stăpânire.  Şi dacă acolo îţi dă ceva cu fancy, cu ţara ca afară, tu ştii bine că e timpul să-i bagi în genitalele mă-sii „p-ăia care nu e progresişti” şi să arăţi cu degetul către extremiştii religioşi şi peste toate poamele ăstea care combat globalismul multilateral dezvoltat. Iar dacă din sondaje ţi-a dat cu plus la capitolul patriotism, păi tot jigodiile ălea de-şi ziceau patrioţi sunt de vină. Păi ce patrioţi e ăia?(sic!) Cum poţi tu să trăieşti fără să bagi un discurs sforăitor despre „ţărişoara noastră”? Cum să stai tu în banca ta şi să nu te baţi cu pumnu-n piept că te tragi de la „paşopt”? Şi evident că te enervează proştii ăştia care te critică! Păi cum să nu fie proşti când ei n-au înţeles cât de patriot poate fi patriotul când i se dă ordin pe unitate?

Nu, nu e o şopârlă aia cu unitatea! Păi n-a ieşit Edi, acest Harry Potter la senectute, să ne spună că s-a dat liber la patriotism? N-a băgat-o el, ca un băiat ţuţ care este, p-aia care i s-a cerut? E cu patriotism, proştilor! Reveniţi-vă! Că numai din cauza voastră n-avem noi o ţară ca afară. Hai că mă duc să-mi iau niscaiva pastile. Nu de alta, dar mi-e să nu mă apuce inima când i-oi vedea pe tefelei aliniaţi în Piaţa Victoriei, cu Steven capu’ la coloană, isterizându-se cu steagu-n mână şi recitând poezii patriotice! Nu, nu vreau să risc un leşin, aşa că iau distonocalme(sic!) cu cisterna şi beau ceaiuri de păducel cu bascula. Cip cirip, Plăvane!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu