Analize și opinii

Dan Diaconu: „După nebunia COVID se apropie cu pași repezi nebunia climatică.”

După nebunia COVID se apropie cu pași repezi nebunia climatică. În ciuda faptului că absolut toată bodogăneala legată de așa-zisa încălzire globale n-are absolut niciun fundament științific, în ciuda faptului că absolut toate datele care „argumentează” teza sunt false, în epoca post-adevărului treaba merge înainte: peste tot vezi oficiali vorbind fără nicio rușine despre încălzire în condițiile în care mai aveam puțin și trebuia să mergem cu paltonul pe noi în luna iunie.

La fel de idioată este și teza cu „împuținarea” apei dulci. Trebuie să fii de-a dreptul cretin ca să nu înțelegi că Pământul e un sistem închis, acoperit în proporție de 71% de apă. Păi cum „criza apei” în condițiile în care ai atâta apă? „Păi e apă sărată!” – vor sări repede câțiva deștepți. Nu, fraierilor, e apă. Apa aia se evaporă și undeva plouă. Dacă ați fi făcut primele patru clase ați fi înțeles „circuitul apei în natură”. Peste tot este exact atâta apă câtă a fost de-a lungul istoriei. Nici mai multă, nici mai puțină.

Vorbește toată lumea de criza apei din California. Păi e logic să fie criză de apă. Din 1900 până acum populația Californiei a crescut de șaptesprezece ori! Resursele sunt aceleași. Plouă la fel, ninge la fel. Doar că s-au înmulțit boii și vacile care o populează. Nu era normal să se ajungă la criză? De aici nu trebuie trasă concluzia că suntem prea mulți pe planetă. Nicidecum. Din 1900 până în prezent populația a crescut de cinci ori. Nu de șaptesprezece ori ca în California!

De fapt, tot ceea ce se întâmplă se întâmplă tot din cauza imbecilității unora. Așa-zisele „zone fericite” ale planetei atrag ca un magnet emigranții. Se întâmplă aproape exclusiv din cauza propagandei și a spălării pe creier. De exemplu, românii fug ca nebunii în Occident. Eliminând excepțiile – adică pe cei care reușesc să aibă un job decent și au, în general, un venit mai bun decât aici – marea majoritate trăiește într-o mizerie de nedescris. Se înghesuie mai multe familii în câte un apartament, în condiții crâncene de igienă. Muncesc fără acte, fără protecție, fără nimic. Punând cap la cap, banii pe care-i iau acolo le ajung doar ca să-și ducă traiul de la o zi la alta. Adică exact ca aici. Doar că trăiesc cu „mândria” tembelă că „ei sunt acolo”.

Așa se ajunge, spre exemplu, ca o regiune precum Madridul să urle că nu mai are apă dulce. Păi de unde să mai ai în condițiile în care populația ta a crescut de NOUĂ ori în ultima sută de ani??? Te uiți pe-acolo și vezi că e plin de imigranți. Toate neamurile pământului, toți amărâții de peste tot din lume veniți să se căpătuiască. Au făcut-o? Aiurea, trăiesc la fel de prost sau chiar mai prost decât în țările din care vin. Însă se îmbată cu mirajul „traiului în Paradis”.

Avem un dezechilibru climatic? Sub nici formă. Clima nu poate fi influențată de niște furnici. Asta suntem noi. Dacă e mai cald, e mai cald pentru că soarele e mai cald, dacă e frig e pentru că soarele e mai rece. Simplu! Și-atunci, vă veți întreba de ce oare toată această nebunie cu „încălzirea globală”? Simplu, pentru profit!

Premierul Poloniei remarca un lucru cât se poate de logic, anume că „Green Deal-ul” va accentua prăpastia dintre Europa de Vest și cea de Est. E logic să se întâmple așa: celor bogați li se va da, celor săraci li se va lua! Spre exemplu, vor să introducă taxarea centralelor de apartament. Cică oamenii simpli vor trebui să cumpere certificate de poluare. O întrebare simplă: cui plătești costul acelor certificate? Chipurile banii se duc în zona dezvoltării „sustenabile”. În realitate fondurile imense strânse din tranzacționarea certificatelor verzi intră în buzunarele unor paraziți care comisionează tranzacționarea, care asigură suportul, mentenanța, s.a.m.d. Iar ceea ce ajunge ca investiție în „producția verde” în realitate mai mult poluează decât să producă.

V-ați îmbătat de verde? Poate că e timpul să vă treziți. Nu de alta, dar o să vomitați de-atâta propagandă.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/