Analize și opinii

Dan Diaconu: “Deraierea trenului din Ohio e Cernobîlul SUA”

Am spus-o de la bun început şi n-am fost singurul: deraierea trenului din Ohio e Cernobîlul SUA. Ce-a fost Cernobîlul? Un „leading indicator” al căderii URSS. Exact la fel e şi acest accident oribil în care victime sunt, de asemenea, oamenii simpli.
Exact ca la Cernobîl, în prima fază autorităţile americane au ţinut secret incidentul, pentru ca după ce treaba a scăpat să încerce minimizarea efectelor ediatice. Însă ceea ce se petrece acolo este un adevărat calvar. De altfel, puteţi lesne înţelege asta din fotografia ataşată, luată de la înălţime.
Nu trebuie să fii specialist pentru a-ţi da seama că poluarea produsă e imensă. Clorura de vinil este un agent cancerigen, iar „specialiştii” americani spun acum că nu au detectat-o nicăieri. Este o nebunie, oamenii sunt trimişi să moară deoarece autorităţile americane susţin că aerul şi apa sunt curate, că nu mai este niciun pericol pentru cetăţeni.
Imbecilitatea autorităţilor americane devine de-a dreptul penibilă. Solul, pânza freatică şi cursurile de apă sunt toate infestate, dar „specialiştii” spun că nu-i nimic. Aceiaşi specialişti care demonstrau cu emfază cât de toxică este pentru atmosferă băşina de vacă, acum spun că nu s-a întâmplat nimic. Evident, minciunile se văd din avion. Prin ape toţi peştii sunt cu burţile-n sus, iar problemele respiratorii ale oamenilor au explodat. Ca şi în cazul efectelor adverse ale vaccinurilor, totul e ţinut secret, iar presa tace, arătând mereu în altă parte. Comunismul rusesc a fost mic copil pe lângă ceea ce e comunismul american de azi!
Imaginaţi-vă că acum, la aproape trei săptămâni de la deraiere, încă nu se cunoaşte cu exactitate ce transporta acel tren. Desigur, se vorbeşte despre clorura de vinil, doar că trenul nu transporta doar cloruă de vinil, ci numeroase alte substanţe trecute sub tăcere. De ce sunt trecute sub tăcere:? Pentru că, probabil, adevărul e atât de crâncen încât e necesar să fie transformat în secret absolut.
Spre deosebire de ruşi, care după ce gluma de la Cernobîl s-a îngroşat, au recunoscut dezastrul, transmiţând absolut toate datele despre explozie, reactor, s.a.m.d., americanii sunt mult mai inconştienţi, încercând să pună batista pe ţambal într-un dezastru chimic aproape de neimaginat. Gabriel da Silva, chimist specializat în chimia atmosferei, cadru didactic la Universitatea di Melbourne, spune că este cel mai mare dezastru ecologic al lumii şi că va afecta întreaga emisferă nordică. Americanii le spun oamenilor să se întoarcă acasă deoarce nu mai e nici urmă de substanţe chimice. Vă daţi seama câtă inconştienţă?
La Cernobîl a fost monitorizat norul toxic şi astfel oamenilor de peste tot din Europa li s-a spus ce să facă pentru a se feri. Aici nimic. Parcă nici nu s-ar fi eliminat substanţe toxice în atmosferă. Sunt 16 zile de la incident şi proasta pe care Biden a pus-o purtătoare de vorbe nu face altceva decât să repete ca o flaşnetă că „vom face multă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat”. Te doare capul!
Accidentul pe care l-aţi văzut e doar imaginea cea mai vizibilă a putregaiului numit SUA. „Farul călăuzitor al lumii” este de fapt o căruţă ruginită, scârţâind din toate părţile şi încercând să pozeze în maşină de curse. Peste tot în SUA crapă câte ceva care se peticeşte şi se cosmetizează în regim de urgenţă. Asta e reţeta „Build Back Better”? Nu, e doar tăvălugul care nu mai poate fi oprit. Treptat, se întâmplă ceea ce am spus de atâtea ori: omul bolnav al planetei se vede din ce în ce mai clar din spatele ceţii propagandistice prin intermediul căreia s-a marketat ca „veşnic tânăr şi invulnerabil”. Pe măsură ce dezastrele de acolo se înteţesc va fi din ce în ce mai vizibil adevăratul chip al „ţării fanion a lumii”: obosită, îmbătrânită, incapabilă şi ramolită, semănând până la identificare cu preşedintele său „ales”.
Autor: Dan Diaconu