Analize și opinii

Dan Diaconu: „Deh, nu era bine cu patrioții, e bine cu asasinii României.”

Vă rog doar să faceți, împreună cu mine, un mic exercițiu, prin trecerea în revistă a câtorva chestiuni. E 3 iulie 2021. România se împrumută în draci. Nu se mai respectă legislația referitoare la pensii și alocații. Nu mai sunt bani. Deficitul de cont curent crește precum Făt Frumos. Iar accelerația sa e de-a dreptul dementă. Fondul de pensii se zbate într-un deficit înfiorător. Care va crește, astfel încât e nevoie de o scădere generalizată a pensiilor! Pe piața muncii e jale. Nu se mai găsește mai nimic de lucru. Și e abia începutul. Am pomenit de împrumuturi: acum s-a ajuns la 48% din PIB! E imens, mai ales că nu s-a făcut absolut nimic cu banii. De fapt s-au făcut multe. Izolete cumpărate la un preț care i-ar fi făcut pe cei de la Rolls Royce să se gândească dacă nu cumva e cazul să se reprofileze; ventilatoare luate la suprapreț și care n-au mai ajuns niciodată; linii de producție de măști cumpărate la preț de fabrici de avioane și care n-au funcționat niciodată. Mai vreți? Licitații făcute nu cu firme de apartament, ci cu unele de coteț, de pe unde urlă câinii din Giurgiu. Scheme de personal crescute cu toți fripturiștii „partidului”. Incompetenți cât vezi cu ochii: președinte retardat, prim-ministru drogato-cretin, miniștri cu grave deficiențe de înțelegere, ce mai, o târlă de proști. Peste tot incompetența și prostia au devenit norme.
Care era exercițiul pe care vi-l propuneam? Simplu: să derulăm doar cu doi ani în urmă. Atât. Doi ani. 3 iulie 2019. Abia fusese arestat „tiranul Dragnea” în urma unui telefon primit de judecători de la Ambasada SUA. Că tot suntem în preziua marii sărbători a țăranilor mondiali. Să nu divagăm însă! Cum era România la mijlocul lui 2019? Vom merge pe linia logică a paragrafului anterior. România nu se împrumuta în draci, ci din contră. În ceea ce privește legislația referitoare la pensii și alocații, aceasta se respecta cu strictețe. Alocațiile se dublaseră în martie 2019! Deficitul de cont, cu toate că nu era foarte OK, se luau măsuri active pentru a-l stabiliza. Vă amintiți de schemele de ajutorare a producătorilor agricoli români? Programul „Tomata” vă mai spune ceva? Importurile de legume fuseseră stopate bine de tot și o groază de tineri reveniseră în țară pentru că deja oportunitatea din zona agricolă nu mai era de ignorat. Evident că erau vocle contra ale marilor patrioți care mâncau căcat de pe site-urile de propagandă ale BNR. Mai țineți minte cum se tăvălea Isărescu pe jos de grija deficitului de cont curent? Cum îl ardea pe el la lingurică „amenințarea cu inevitabilele probleme care vor apărea”? Acum pare că nu-l deranjează. Deh, nu era bine cu patrioții, e bine cu asasinii României.

Fondul de pensii era pe excedent, veniturile salariale în creștere. Asta în ciuda faptului că pensiile creșteau. Și creșteau bine, cum n-au crescut niciodată până atunci. Șomajul era de doar 2.9%, în scădere. Acum s-a dublat și n-are șanse să se oprească! Ce să vezi: deși toată lumea acuza „hoții din PSD” nu se fura! Sau poate că se fura, dar cu perdele serioase. Ce-au făcut jăpcarii de la PNL-USR nu e imaginabil! Niciodată nu s-a furat în halul în care se fură acum. Știați că șpaga pentru asfaltare a crescut la 7% din lucrare? Un indicator demn de încredere. Pe vremea „hoților PSD” nu se mai dădea șpagă. De-aia nu aveam „mari asfaltatori”. Ciudat, nu?

Dacă veți citi sevrajele publicate la vremea respectivă de rahatul Cîțu, veți observa cum se tăvălea pe jos de grija datoriei publice care, ce să vezi, era nesustenabilă. Cum naiba să fie sustenabilă în condițiile în care „tiranul Dragnea” … O SCĂZUSE la 35% din PIB!!! Ați înțeles? 35%! Acum e 48%, adică a crescut cu 13 procente. Ghinion! În cazul în care vă întrebați unde-s banii, căutați prin Monaco și prin Dubai. Vă vor atrage atenția noile generații de plăvănei care vor huzuri câțiva ani buni întrucât babacii lor ne-au vândut ca pe vite.

Înjura toată lumea PSD-ul pentru că „a dat pensii speciale”. Evident era o manipulare ordinară. băsescu i-a făcut zei pe ăia din „justițe”. La fel și cu pensiile securiștilor. Cine i-a făcut oameni cu sute de milioane pensie la 45 de ani? Sigur că ăla care-a profitat din plin de recrudescența securității? Ce să facem noi, să ne mulțumim când vedem că există o compensație și că Coldea(sic!) trage la Viena cu disperare de-un Parkinson galopant? Sincer, nu mă interesează că-și mănâncă în felul ăsta pensia și șpăguielile. Mă derajează însă că lumea e proastă din cauza scurtimii memoriei. Iar prețul pentru asta e suferința.

Cifrele sunt cât se poate de clare. Și nu doar cifrele, ci și amintirile pe care le aveți ar trebui să fie intacte. Spuneați că e proastă „Veorica”? Păi nu vă uitați ca Cîțu? Sau la boul de Plăvan? Pe bune, cum să spui că e proastă Veorica? Aia e o lumină pe lângă grămada asta de dobitoci și dobitoace. Priviți realitatea în față și nu uitați să vă bucurați mâine, de ziua ocupantului. Nu știați că de când a venit mafia la putere s-au făcut plăți în avans de 20 mld $ pentru echipamente militare? Luați cu lingurița să nu vă usture. Ah, să nu uit, ne-am mai ales și cu șapcă pe-un cap de plăvan prost. O șapcă pe care scria „Make America Great Again”.

P.S. Și nu uitați, vă rog, imaginea Bucureștiului. Atunci și acum. Atunci se plângea lumea c-a făcut Firea fântâni cântătoare. Acum pare că lumea se bucură când șobolanul a devenit chiar exponat comercial în supermarketurile „avangardiste” din care prostimea cumpără otravă cu inconștiență! Se pare că nu v-a plăcut curățenia. Luați de-aici împuțiciune de la francezi. În sfârșit Bucureștiul e ca Parisul!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/