Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Cum poți face pace cu asasinul nonviolent?”

Mirel Palada – pufos naţional – încearcă o împăcăciune istorică şi face apel la Goţiu să facă pace. Într-adevăr, regulile tâmpe ale UE, ale corectitudinii politice şi ale post-politicii în care ne scufundăm din ce în ce mai rău, spun că în loc de poziţii conflictuale trebuie găsite compromisuri, „căi de mijloc”, în care fiecare parte câştigă câte ceva.



La prima vedere ideea este una generoasă: de ce să facem tărăboi când putem găsi soluţii? Însă, dacă stăm bine şi analizăm, actualele „reguli nescrise, dar obligatorii” ale compromisului, observăm lesne că ele sunt o măsură care ne indică exact cât de mult ne-am degradat ca oameni. Păi dacă unu vrea să te omoare şi tu nu vrei să mori, putem spune că un compromis reciproc avantajos e ăla în care-ţi taie o mână?

Din păcate lucrurile de azi arată exact ca în exemplul de mai sus. Goţiu şi cu haita lui de spălaţi pe creier(nu mă refer strict la USR, ci la gaşca lărgită a celor care rezonează la doctrina neocomunistă de piaţă) nu ne doresc în realitate decât moartea. Adoptând un comportament grobian, jucându-se şi aruncând în noroi cu lucruri care pentru unii dintre noi sunt sfinte, ei nu fac altceva decât să caute moartea noastră. Este ceea ce aş numi asasinatul nonviolent. Ce fel de pace poţi face cu unii ca ăştia? Ce fel de compromis putem găsi? Desigur niciunul, orice tentativă de împăcare fiind, în realitate, una sortită eşecului şi, pe termen lung, una în care majoritatea este redusă la tăcere.

Aşadar ce-i de făcut? În cazul lui Mirel Palada, din umilul meu punct de vedere, nu prea multe. Dacă aş fi fost în locul lui la acea nefastă emisiune aş fi ales una dintre cele două alternative posibile:
– ori i-aş fi spus în direct „Goţiule, eşti un porc nesimţit şi nu mai ce discuta cu un retardat ca tine” şi-aş fi părăsit emisiunea lăsându-l să se plângă lui CurLing toată noaptea;
– ori, în pauza publicitară, i-aş fi fript un cap în gură, doi pumni în plex şi-aş fi suferit bărbăteşte consecinţele acestui fapt.

Din păcate, Palada a ales „calea de mijloc” şi nu va ieşi deloc bine din toată tevatura. În pauza publicitară doar l-a gâdilat puţin pe porcuşorul isteric, suficient cât să grohăie ăla non stop a victimă, mai ceva ca ăia din Gulagul sovietic. Probabil, mafia juridică o să-l înhaţe bine pe pufos şi, întrucât vor considera că incidentul dintre două personalităţi are ecouri nasoale la pulime, vor aplica şi majorări ale pedepsei. Că doar „trebe să fie de ecsemplu”!

În final, detaşându-ne de incidentul propriu-zis, n-aş mai adăuga decât că ne aflăm în plin război cu orcii. Ei sunt minoritari, dar joacă pe termen lung şi joacă strict la distrugerea noastră. Dacă vreţi să înţelegeţi asta, ar trebui să pricepeţi şi că, pentru contracararea acestui cancer al societăţii, trebuie o organizare pe termen lung. Lumea trebuie să conştientizeze amploarea luptei şi să o ducă permanent, chiar dacă e una de derută, plictisitoare, care numai unor devianţi şi spălaţi pe creier li se pare fascinantă. Lupta cu duşmanii noştri e inegală; chiar dacă sunt minoritari, caracterul lor nativ-deviant şi spălarea pe creier îi fac redutabili. De-aceea majoritatea covârşitoare pe care o avem nu e suficientă. Mai e nevoie şi de determinare şi de implicare. Lucruri care, de obicei, cam scapă majorităţilor.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O lovire sau un alt act de violenta poate produce victimei echimoze (vanatai). Echimoza este o contuzie, o expresie cutanata a unui infiltrat hemoragic, de culoare ROSIE la inceput (intocmai cum arata fata lui Gotiu aflat de la inceputul emisiunii pe picior de atac provocator, rostind cuvantul “NESIMTIT” de “N” ORI – sa se consemneze “fara numar”, Mihai Gotiu facand de nenumarate ori dovada unui infiltrat hemoragic ca la cartea de medicina, infatisandu-se in fata opiniei publice in ipostaze inadecvate cu statutul de senator: SOMN DE VOIE
    in PARLAMENT, la VAMA VECHE si pe unde-apuca domnia sa. In emisiune la B1 ERA TARE…VORBARET si…ROSU LA FATA!), datorita formarii oxihemoglobinei, apoi virarii in culoare ALBASTRA, cand hemoglobina pierde oxigen, CAFENIE, datorita scindarii hemoglobinei in globina si hematina care in prezenta fierului produce hemosiderina si VERDE, culoarea obtinuta prin oxidarea bilirubinei in biliverdina. Aceasta evolutie este f. importanta stabilind data producerii echimozei iar forma sa defineste obiectul producator si ii confera caracter vital. Astfel, potrivit Codului Penal, infractiunea este mai grava daca lovirea sau actele de violenta au pricinuit o vatamare care necesita pt. vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile. Un procedeu de Aikido practicat in pauza publicitara, ca tehnica Aikido a fost aplicatia lui Palada, hai sa fim seriosi (ca la cum a provocat GOTIU, instigat la violenta, oricine ar fi fost in locul lui Palada, ar fi procedat la fel, circumstanta pe care s-a mizat. Tintit. Prietenii stiu de ce.) Zambetul atrage zambet. Violenta atrage violenta, in speta, violenta verbala exprimata de Gotiu atragand…doar un procedeu specific Aikido, vezi inregistrarea din care reiese maniera in care Palada il cuprinde prieteneste, incercand sa-l potoleasca, scoata din transa: nesimtit, nesimtit, nesimtit, nesimtit, nesimtit… Palada, alb ca varu’ la fata, depunea eforturi sa se abtina de la vreo fapta de a-i aduce atingere in direct, tinandu-si mainile , una deasupra celeilalte, frumos, decent, pe masa. Vindecarea asa ziselor leziuni a necesitat macar aplicarea vreunei comprese?! S-a infatisat Gotiu cu compresa la tv? Nu. Cu radiografia, o poza din lumini si umbre, mai mult umbre. Radiografia unei lumi bolnave, a unui conflict asimetric, hibrid, neconventional, marca “GEO”-politic, climatic, fizic, GEO-TV, in capcana caruia am cazut cu totii de la Vladika pana la Opinka.

    Individul reprezinta un fenomen singular, un unicat, deoarece fiecare are un univers genetic unic. Nimic nu este mai emotionant decat certitudinea ca fiecare dintre noi este un eveniment cu totul singular. “Suntem unici intr-un univers unic”, remarca Octav Onicescu. De aceea, intr-o atare imprejurare, cautarea adevarului ce priveste viata unui om, reprezinta pentru societate si semeni “toata lumea si toata istoria” (Gheorghe Scripcaru, Curs de medicina legala), extrase din Lucrarea mea de licenta neplagiata, intitutala, voila, “Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii”

    ” Dreptul se impune ca o adevarata coloana vertebrala a spiritualitatii si ordinii sociale iar suprimarea vietii unui om echivaleaza cu suprimarea unui univers “, Gheorghe Scripcaru, acelasi curs. Ce vremuri…

  • In conformitate cu legile universale, dupa fapta si rasplata, efectul de bumerag, legea cauzei si a efectului, Gotiu primeste rasplata pentru fapta USR-ului de a “salva” = ingropa Tara, vezi spetele in care sunt implicati reprezentanti ai USR-ului, “Bechtel”, “Apa Nova”, finantarea ilegala a campaniei electorala (pt. o fapta similara Adrian Nastase a primit condamnare fix ca intre frati cu “f” de la “fraternitate”… nu ca as fi fan), guvernarea tehnocrata cu accent pe CONSTRUIRE UNUI NUMAR DE 7 PENITENCIARE!!!!!!!, Robor la 0,69% –
    mentinut strategic, intentionat, tendentios, in mod evident,
    speta “Cumintenia Pamantului”, acordarea preferentiala a ajutoarelor de stat, preluarea preferentiala a companiilor de interes strategic, infruptarea din voturile formatiunilor cu specific national, absorbtie fonduri europene = 0 din motive lesne de-nteles,
    din acelea globalizate, achizitii diverse cu incalcarea procedurilor, (echipamente tehnica militara de calitate indoielnica), instaurarea unui guvern prin lovitura de stat, marcata in prealabil prin tehnica incendierii etcetcetc.
    Prea mult?!
    Prea putin?!