Analize și opinii

Dan Diaconu: „Cred că se pregătește ceva extrem de urât”

La 60 minutes, emisiunea de investigație cu cea mai mare audiență din SUA a apărut o „denunțătoare” din Facebook care a acuzat rețeaua frontal. Între altele, fragmentul devenit viral în care explică modul în care algoritmul rețelei sociale ar fi fost programat pentru a impune postările violente deoarece acestea ar ține lumea mai mult pe rețea.

Apoi a venit oprirea pentru câteva ore bune a Facebook, Whatsapp și Instagram, iar spiritele s-au inflamat. De ce s-a oprit rețeaua fix acum când s-au făcut dezvăluiri importante – s-a întrebat Trump fugind, ca de fiecare dată, după fentă? La fel ca el, o grămadă de republicani au pus botul, așteptând cu nerăbdare alte mărturii ale individei. Doar că atitudinea asta denotă unei prostii imense. Să vă explic de ce.

Frances Haugen – așa se numește doamna denunțătoare – transmite de zece luni documente interne ale Facebook către „Wall Street Journal”. Ieșirea de la „60 minutes” este cumva încununarea carierei sale de „denunțătoare”. Personal, din prima clipă în care am văzut-o mi s-a părut dubioasă: o nevrotică exaltată vorbind în șabloane corecte politic. Trebuie să fii tâmpit să nu bănuiești că e ceva necurat la mijloc.

Săpând puțin mai adânc, iepurele sare bine din joben: aflăm că firma care se ocupă de ea este Bryson Gilette, aparținând lui Bill Burton, fost purtător de cuvânt al lui Obama. Să vă mai spun că pe la firma asta a trecut și Jen Psaki,  cretina aia care-i purtător de cuvânt al lui Biden? Oups, ceva pute rău.

Mai mult, donațiile politice făcute de Frances Haugen sunt cât se poate de sugestive: către Alexandria Ocazio Cortez, Courage to Change PAC(organizație afiliată Alexandriei Ocazio Cortez), ActBlue(cocină ONG tehnologico-progresistă), The Democratic Senatorial Campaign Committee. Tot nu vă este clar?

Părerea mea e că informațiile pe care le-am dat nu sunt necesare. Se vede din discursul individei că e o injectată căreia i-au plecat de mult boii de acasă. „Critica” pe care o aduce Facebook este una care justifică terorismul mediatic practicat de rețeaua socială. Cu alte cuvinte nu e o critică proriu-zisă, ci o laudă. Ceva de genul: „înțeleg că ai făcut curat în toată casa, că ai spălat impecabil pe jos, dar știi, de când ai terminat au apărut câteva fire de praf  pe podea”. De altfel, la ce altceva ar putea duce o continuare a „anchetei” în direcția creionată de Haugen dacă nu într-una în care să se ceară sporirea cenzurii practicate deja la modul imbecil de către Facebook? La ce altceva ar putea conduce întreaga tevatură? Pe mine personal nu m-ar mira dacă după ceva timp se va afla că întreaga operațiune a fost una gândită de la vârful Facebook.

Aici se vede și prostia republicanilor care, la prima bășină mediatică, sar cu discursuri gogoșărești când, în schimb, ar putea să rumege informațiile și să stea mai circumspecți. Asta demonstrează cu vârf și îndesat că n-au pic de protecție informativă, fiind lăsați efectiv de izbeliște. Ce-mi spune mie asta e că, dacă va reveni pe fotoliul de președinte, Trump va avea un mandat la fel de „varzificat” ca și primul.

Poate mă veți întreba ce a fost cu oprirea rețelelor sociale. Facebook vine cu explicația că întreaga problemă a apărut de la un upgrade al routerelor. Chestia pe care n-a înțeles-o multă lume este că nu a fost o disfuncționalitate doar la nivel de Facebook, ci una la nivel mondial! În SUA au picat rețele de telefonie, a picat Amazon-ul, în Anglia, de asemenea. În Franța a picat France Telecom, cel mai mare operator de acolo. Au fost prea multe picaje simultane pentru a avea de-a face cu o coincidență. Așadar despre ce e vorba?

Mie, sincer să fiu, îmi pute de la o poștă a exercițiu specific Cyber Polygon. Oricum nu cred în coincidențe, dar când văd o asemenea înghesuială de „probleme” chestiunile devin clare. În mod sigur s-a urmărit reacția populației și, în special, modul în care oamenii încearcă să suplinească lipsa de comunicație electronică. Și, ca să fiu sincer, cred că se pregătește ceva extrem de urât la nivel cibernetic.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: trenduri.bogspot.com

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Inclusiv problema COVID-19 este o aplicație executată în timp real , la nivel mondial. Ce se urmărește ? Răspunsul este evident în textul articolului.